Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Pál Dénes az ország hangja (és szeme) - interjú a Voice győztesével

Hihetetlen, de annak idején átlógtam a nagyiékhoz, hogy akkor "nyöszörögjünk" valamit, titokban - idézte fel a Voice győztese.
"Este kisminkelem magam, hátha Pál Dénes kilát a tévéből" – ilyet is lehetett olvasni a közösségi portálokon a The Voice pénteki döntője előtt. A Magyarország hangja címért versenyben volt ugyanis egy miskolci fiú, akit hamar kikiáltottak a lányok, asszonyok kedvencének. Produkcióit nemcsak a gyengébbik nem tagjai élvezték, jelentős fölénnyel megnyerte a tehetségkutatót.

– Magyarország hangja Pál Dénes. Sikerült már felfognia?
– Persze hogy… nem. Még az elmúlt hónapokat sem. De azt hiszem, így van ez jól. Az eredményhirdetésen mindenki nevét végig kristálytisztán hallottam, az enyémet a nagy hangzavar miatt alig. Hátra kellett pillantanom a táblára, hogy lássam is a nevemet; csak ezután ugrottam Mező Misi nyakába. Hosszú percekig köszöngettem neki mindent. Leginkább azt, hogy egyszer sem éreztette velem, meg akarna változtatni.

– Nagyon meggyőző arányban, 55 százalékkal nyert a másik három versenyzőhöz képest.
– Igen, pedig soha nem kampányoltam a szavazatokért. Nagyon jólesik ez a sok támogatás. Sokan mondták, hogy tudok valami pluszt adni az embereknek. Úgy éreztem, a döntőben is megfeleltem az elvárásoknak.


– Miért jelentkezett a versenyre?
– Több külföldi adását megnéztem a The Voice-nak. Tetszett, hogy itt tényleg a hang számít, hiszen a mesterek először háttal ülnek az énekesnek, így rászántam magam a jelentkezésre. Már azt sem akartam elhinni, hogy a zsűri előtti rostán átmentem. Azt mondták, van egy egyedi orgánumom, olyan, amit egyből felismernek a rádióban. Nyilván erről nem tehetek, azért viszont igen, hogy képezzem ezt a hangot a jövőben.

– Mennyire volt szabad a dalválasztás?
– Kompromisszumokat hoztunk. Volt, amiket a szerkesztők kértek, volt, amit Misi vagy én akartam. Úgy érzem, sikerült mindig megtalálni a legjobbat, mindegyik dal másért volt a kedvencem. Megmutathattam például, hogy franciául is tudok, a Kell ott fenn egy országban pedig nagyon szép érzéseket lehetett énekelni.

– A párbajban Agárdi Szilvia volt az ellenfele, de valójában egy percig sem tűnt annak, inkább kiváló társnak. Sokan megkönnyezték a duettet.
– Nagyon örültem, hogy egy igazi partnert kaptam. Szilvivel rokon lelkek vagyunk, és az egy meghatározó pillanat volt.

– A közös munka pedig folytatódik. Méghozzá A dal 2013-ban, ahol a nyertes indulhat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Svédországban.
– Igen, Szíveddel láss címmel Szabó Zé és Molnár Tamás írt nekünk egy dalt, ami bekerült a magyar nemzeti döntő legjobb harminc szerzeménye közé. Érdekes lesz a Voice döntője után egy héttel már egy másik stúdióban versenyezni, hiszen még a tehetségkutató sem zárult le bennem. De igyekszem kipihenni magam.

– Miskolcról „egy szál kalapban" egy-két hónapja elindult egy huszonéves fiú, és lehetséges, hogy hamarosan Malmőben, Európa színpadán áll majd. Ezt miként lehet feldolgozni?
– Valamelyik oldalon olvastam, hogy Pál Dénes „tündérmeséje". Viccen kívül ezt én is annak érzem. Hihetetlen, de annak idején átlógtam a nagyiékhoz, hogy akkor „nyöszörögjünk" valamit, titokban. Aztán beléptem egy kórusba, majd jött sok amatőr fellépés. Egy szál mikrofonnal, nulla hangosítással tíz ember nézett. Majd ott találtam magam egy stúdióban, az egész ország előtt, és elhoztam az első helyet. Nem titok, hogy sok profi indult a Voice-ban, nekem pedig zöldfülűként sikerült. Felfoghatatlan. Misi többször mondta, ha elhatározol valamit, és végig úgy állsz hozzá, akkor sikerülni fog. Szilvivel ezt most megpróbáljuk A dalban is, a maximumot nyújtjuk majd. Bárhogy alakul a vége, nem leszünk csalódottak, már a lehetőségnek is nagyon örülünk.

– A család is a helyszínen szurkolt a Voice döntőjében. Mit mondtak először a győztes fiuknak?
– Nagyon büszkék voltak. Anyukám sokáig pityergett; megöleltem, olyan kis alacsony és törékeny, így szeretem. Apukám tartotta magát, de rajta is látszódott a meghatottság. Ott volt a nővérem is. Keveset találkoztam velük mostanában, a nyereményemből szeretném elvinni őket közösen feltöltődni egy kicsit valahol. Persze nem kell semmi extrára gondolni. Nem szeretném elherdálni a pénzt, gondolok a jövőmre.

– Az utolsó egyéni produkcióban napszemüveget vett fel. Ennyire frusztrálja, hogy sokat foglalkoznak a gyönyörű szemével?
– Kis ízléses fricskának szántam, volt bennem egy „csakazértis". Senki nem tudott róla, még a mesterem sem, de szerintem jól sikerült a meglepetés. Olyan dolgokról olvasok velem kapcsolatban, amiket nem is értek, a szememről is menő cikkezni. Remélem, idővel nem ez lesz a meghatározó.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levegőt vehetnek Pekingben: 5 jüan egy konzerv

Levegőt vehetnek Pekingben - 5 jüan egy konzerv. A füstködtől fuldokló kínai fővárosban egy… Tovább olvasom