Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Ötször lőttek a testébe: Gergő a talpraállás igazi szimbóluma

Ötször lőttek a testébe. Orvul, hirtelen és gyáván. Azokban a pillanatokban a családjára gondolt és arra, hogy miért történhet mindez? Legjobb barátja mellette halt meg.

A vádlott tárgyalása hamarosan kezdődik, és ő látni akarja a gyilkossá vált csoporttárs szemét. A napokban a pécsi egyetemi lövöldözés túlélőjével beszélgettem. Gergő elmesélte a szörnyűség pillanatait és beavatott a harcba, amit a talpra állásáért folytatott - olvasható a pokoli.hu-n.

Mindig is azt mondtam, írtam, hogy szükségünk van hősökre, igazi példaképekre. Olyanokra, akik rendkívüli helyzetekben is megmutatják, hogy a padlóról is fel lehet állni.

Ferletyák Gergőnek ugyanúgy kezdődött az a csütörtöki napja, akár a többi. A tizenkilenc éves gyógyszerész-hallgató beült a gyakorlati órára. Vidám volt, mint mindig. És nagyon figyelt a fiatal tanár szavaira, mint mindig. Akárcsak Miki, a szintén tizenkilenc éves csoporttárs, akinek az egész családja gyógyszerésznek tanult, így hát, számára is jó előre kijelölődött az a bizonyos életút.

Egy másik csoporttárs, egy pár évvel idősebb fiú egy kicsit késett az óráról, ahol többször is rászóltak, mert valamivel kopogott a pad alatt. Ákos erre fogta magát és kirohant a teremből. Egy csőre töltött pisztollyal tért vissza. És lőtt. Azonnal és sokszor.

Az iszonyatos vérfürdőben Miki meghalt, Ákos szabályszerűen kivégezte. Aztán belelőtt a fiatal tanárba, ötször Gergőbe, majd kisétált a teremből, ahol lelőtte az éppen arra dolgozó takarítónőt is.

A titkok szobájában Gergővel újranéztük a pécsi egyetemi gyilkosság felvételeit. Annak idején ugyanis több biztonsági kamera is rögzítette mindazt, ami a Biofizikai Intézetben történt. Gergő ezeket még soha nem látta, de látni akarta. Akkor, 2009. november 26-án nem sokkal déli tizenkét órát követően Gergő állapota kritikus-életveszélyessé vált. Akkor élet és halál között lebegett.

A teljes cikket megtalálja itt.

Olvasóink írták

 • 5. CsabaKiraly 2010. szeptember 18. 01:08
  „Halal-buntetes jar ezert "civilizalt" orszagokban.”
 • 4. Sundance 2010. szeptember 17. 20:57
  „Atyavilág, a cikk közepénél már rosszul voltam ettől a nyálas, rettenetesen sziruposan "drámai" undorító stílustól....... Nézzük ki követte el, Truckó, ahha oké........ Iszonyat......”
 • 3. meir 2010. szeptember 17. 16:53
  „vajon milyen fegyvert hasznalhatott a lovo,amivel ot lovesbol sem tudta leteriteni?!
  vagy,egyszeruen egy rendkivul pocsek, lovorol van szo??
  az en esetemben,eleg volt 1 lovedek/1 ember!”
 • 2. Lobbo71 2010. szeptember 17. 14:16
  „Látod elemér, büszke lehetsz a hazádra, ez is onnan jött. Nálatok nagy divat az egyetemi lövöldözés.”
 • 1. elemér 2010. szeptember 17. 12:21
  „Gratula hogy életben van. Egyébként egy lövés is halálos lehet, ha az célba talál.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ákos: az év várva-várt slágere a Morning Showban

Ákos, a hazai zenei élet ikonja szeptember 20-án a Morning Showban mutatja be a hamarosan polcokra… Tovább olvasom