Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Miklósa Erika húsz éve a színpadon

Donizetti vígoperájának, a Szerelmi bájitalnak a női főszerepével ˝összegzi˝ pályafutásának 20 esztendejét a világjáró magyar koloratúr szoprán, Miklósa Erika.


A Művészetek Palotájában november 6-án és 7-én félig szcenírozott előadásban kerül színre a darab Marco Balderi vezényletével, Káel Csaba rendezésében.

Nagyon fiatalon, mindössze 19 évesen Papagénaként debütált a sportolói karriert feladó Miklósa Erika a budapesti operaszínpadon. Így jó néhány évnyi "előnyt" szerzett, mégis úgy véli, annyi minden történt vele az elmúlt két évtizedben, hogy érdemes most mérleget vonnia. A Szerelmi bájital Adinája ehhez a legjobb "eszköz" - mondta Miklósa Erika az MTI-nek.

"Piros sapkás verébnek szoktam az olyan figurákat nevezni, akikre mindenkinek oda kell figyelnie. A férfiak körüldongják és olvadoznak, a nők talán irigylik, de mindenkire hatással van. Helyén van az esze, ám a szerelem még nem érintette meg, a mű végére azonban őt is eléri az érzés" - jellemzi a hősnőt az énekes.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben látható és hallható produkció azonban csak az egyik alkalom az összegzésre. Dalszínházi pályafutását novemberben három estén Verdi Rigolettójában, Gilda szerepében "tekinti át" Miklósa Erika a Magyar Állami Operaházban. Tavasszal pedig a Don Pasquale Norinája várja az Ybl-palotában.

A Rigoletto-előadások után körülbelül két hónapra New York-ba utazik, a Metropolitan Operában ismét egyik sikerszerepét, az Éj királynőjét énekli Mozart Varázsfuvolájában. Miklósa Erika szinte minden műfajban és stílusban kipróbálta magát, a zenedrámákon kívül énekelt operett- és musical-főszerepet, valamint dalokat is.

Elárulta, hogy jelenleg egy argentin tangókból és fado számokból álló tartalmas anyagon dolgozik. A lemezre, amely tavaszra készülhet el, szenvedélyes, filozofikus és balladaszerű, sokféle hangulatban játszó dalokat énekel föl.

Mint elmondta, az elmúlt két évtized számára legszebb gyümölcse, hogy novemberben átveheti a Budapest díszpolgára címet. És nem bánja, hogy lakóhelyén, a bakonyi faluban a polgármester-választáson alulmaradt. "Az állóvizet sikerült felkavarnom" - jegyezte meg Miklósa Erika, hangsúlyozva, hogy az általa létrehozott civil szervezetet, amely az egészséges életmóddal, az oktatással, és főként a környezetvédelemmel foglalkozik, természetesen viszi tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szíj Melinda ma este olyat tesz, amit még soha

Megtörtént az, amit egyetlenegy Megasztár-néző sem gondolt volna, mégpedig, hogy Szíj Melinda egy… Tovább olvasom