Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Megölt egy embert egy korcsolyázó medve

Korcsolyázó medve ölt meg egy embert és sebesített meg életveszélyesen egy másikat csütörtökön Kirgizisztán fővárosában, Biskekben egy cirkuszban. A tragédia a közép-ázsiai országban turnézó híres Orosz Állami Cirkusz Bears on Ice (Medvék a jégen) nevű produkciójának próbáján, a jégen történt.
Az idomárja által pórázon vezetett, korcsolyát viselő medve egy ponton minden látható ok nélkül rátámadt a férfira, Dmitrij Potapov cirkuszigazgatóra, akinek gyakorlatilag letépte az egyik lábát. A férfi a gyors orvosi segítség ellenére a helyszínen életét vesztette.

Egész testén életveszélyes sérüléseket szenvedett a cirkusz egy alkalmazottja is, aki a megtámadott igazgató segítségére sietett: a 29 éves Dmitrij Popov válságos állapotban fekszik az egyik biskeki klinikán.

A megvadult 5 éves medvét a helyszínre érkező rendőrök habozás nélkül lelőtték.

Oroszország és a volt Szovjetunió más utódállamainak tágas, gyéren lakott területein gyakran előfordul, hogy medve támad emberre, de a cirkuszokban, ahol pedig sok idomított medvét alkalmaznak korcsolyázóként, sőt jéghokizóként, rendkívül ritka az ilyen baleset.

Kirgizisztánban egyébként nem először okozott halált orosz medve: 2002-ben egy mackó, amelyet Oroszország adott kölcsön a biskeki állatkertnek, halálosan megsebzett egy kisfiút, aki megpróbálta megsimogatni. A medve agresszivitását akkor szakemberek azzal magyarázták, hogy az állat súlyosan alultáplált volt, éhezett.

Olvasóink írták

  • 1. éaa 2009. október 23. 07:27
    „Ki-ki lakjék hazájában, őz erdőben, ember házban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A grafikus dédunoka ápolja Nagy Imre emlékét

Benedek Imrét nem vonzza a politikai pálya, bélyeget, honlapokat tervez, kiadványokat szerkeszt. Tovább olvasom