Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Magyar ültetvényes Mexikóban

Keresztes Ferenc, miután az első el Jimador Tequila Kupát megnyerte és ezzel meghódította Európát, fődíjként ellátogatott a világhírű tequila agavé földekkel körülölelt szeszfőzdéjébe, ahonnan hivatásos jimadorként, koktél titkokkal a tarsolyában tért haza.

November végén a világ legjobb bartenderei mérték össze tudásukat Barcelonában a mexikói forradalom 100. évfordulójára emlékezve.

Keresztes Ferenc tequilával flambírozott rákjával lenyűgözte a nemzetközi zsűrit, és a verseny győzteseként betekintést nyert az el Jimador lepárló üzemének életébe.

A nap végén még a hacienda látogatók is lefotózták amint Feri büszkén pózol most már el Jimadorként  mentora mellett.jpg
A nap végén még a hacienda látogatók is lefotózták amint Feri büszkén pózol most már el Jimadorként mentora mellett.


A magyar bartender Guadalajara városából a „tecquila expresszel" egyenesen a világhírű Casa Harredura haciendára érkezett, ahol bevezették az isteni nedű féltve őrzött hagyományaiba, az első agavé kivágásától az első aranyló tequilacseppig. Keresztes Ferenc be is állt a növények mesteri aratói, az „El jimador"-ok közé, akik megosztották vele a generációról generációra öröklődő aprólékos munka titkát, amely az ital lelkét adja.

Feri a Casa Herradura táblánál büszkén pózol  Lábánál az el Jimadorok által félbe vágott agave szívek.jpg
Feri a Casa Herradura táblánál büszkén pózol Lábánál az el Jimadorok által félbe vágott agave szívek előtt.


„Magam is jimador-rá váltam: megtanultam, hogyan kell kivágni a kék agavé növényt. Megjegyzem, nagyon kemény munka. Ezen túl pedig megismerhettem a Casa Herradura Ház egyedülálló erjesztési technikáját. Ellentétben más gyártókkal az El Jimador tequila különlegessége, hogy a cukor lebontásához természetes: a helyi citrusfákon élő baktériumokat használják" – adta tovább tapasztalatait Keresztes Ferenc, aki évek óta nagy rajongója a világ első számú kék agavéből készült tequilájának.„A tanulmányi út mellett kikapcsolódásra is maradt idő és végigkóstoltam a hamisítatlan mexikói koktélokat. Bartenderként ez a kötelességem" – tette hozzá nevetve Ferenc.A mixer bajnok rengeteg, inspirációt merített a latin kultúrából, és frissítő, a szivárvány színeiben játszó gyümölcsös koktélokkal készül a tavaszra.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A NŐ˝: szavazz! A nyeremény egy 50 ezer forint értékű hétvége!

Március 28-ig voksolhattok "A NŐ" című fotópályázatunkra beérkezett képekre. A legtöbb szavazatot… Tovább olvasom