Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Made in Burgenland. Danke, nein!

A szentgotthárdi ökormányzat képeslap akciót indított a tervezett heiligenkreuzi hulladékégető ellen. A képeslapokat a magyarországi MOL benzinkutakon lehet 50 Ft-ért megvásárolni és az ott található gyűjtőkbe bedobni.

Köszönjük, nem. Ilyen feliratú képeslappal tiltakoznak a szentgotthárdiak az osztrák hulladékégető ellen. Ötven forintért kapható a MOL-kutakon, csak alá kell írni, és feladni.
A címzettekhez - Hans Niessl burgenlandi tartományfőnökhöz és a hulladékégető beruházójához - a MOL segítségével jutnak el a levelek.

Mi épülne a határ mentén?

Burgenland szemetének tízszeresét égetnék el itt évente, 325 ezer tonnát.

 

A címzettekhez a MOL segítségével jutnak el a levelek

"Ez a földrajzi környezet az Őrségi Nemzeti Park, a Raab Naturpark és Goricko Nemzeti Park találkozásánál az osztrák-magyar-szlovén hármashatáron található, és az Európai Unió tíz legjobban fejlődő desztinációja közé sorolt" - érvelt a szentgotthárdi polgármester Viniczay Tibor.  korábban az MTV hiradójának. Szerinte ezért nem szabad megépülnie az égetőnek, még akkor sem, ha az osztrákok azt ígérik, hogy betartják a környezetvédelmi előírásokat.
 

Rába ügyben is fogadkoztak... 

Áder János szerint nem lehet hinni a fogadkozásoknak. Például a tíz éve habzó Rába miatt, és azért, mert korábban már Eisenstadt és Graz is elutasította a hulladékégetőt.


"Ha a graziaknak büdös volt egy ilyen hulladékégetőmű, akkor joggal mondhatják azt a szentgotthárdiak, hogy nekik is büdös" - mondta a politikus. 

  A heiligenkreuz-i égető ellen a helyieken kívül korábban a magyar parlament, a kormány, és a köztársasági elnök is tiltakozott.


 Az akcióból befolyó összeget a MOL a Szentgotthárdért Közalapítvány számlájára utalja át. A képeslapokat 2009. január 30-ig lehet megvásárolni, de innét is letölthetők!

 
 
 

 

 

 

Olvasóink írták

  • 2. Alajos 2008. december 15. 11:35
    „Egyszerű ember vagyok, még egyszerűbb felfogással: Ahány téglát építenek az égetőműbe, annyi talicska földet ássunk ki a Fertő-tó lecsapolását célzó csatornából. Nagyon hamar döntetlenre állna a meccs...”
  • 1. Szilágyi_Zsolt 2008. december 14. 20:44
    „Ez jó! Némi elégtételérzet a hírhedt "Magyar, ne lopj!" feliratokért (amelyeket különben nem kis mértékben "köszönhettünk" Ausztriába átjáró, lomis cigányainknak).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszterkor egy másodpercre megállítják az összes órát

Szökőmásodperccel indítunk jövőre: a 2009-es év legelső órája 3601 másodpercig tart - olvasható a… Tovább olvasom