Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Leszbikus képviselő lesz a meleg férfipár gyerekének anyja

Az utahi törvényhozás egy leszbikus képviselője bejelentette, hogy meleg férfi házaspár gyermekét hordja a szíve alatt "béranyaként".

A 41 esztendős Christine Johnson azt követően vállalta az egyik férfi spermájával történő mesterséges megtermékenyítést, miután megtudta, mennyire bántja a meleg párt, hogy kudarcba fulladtak az örökbefogadási kísérleteik.

A homoszexuális pár akkor kötött házasságot Kaliforniában, amikor az erről szóló törvény még életben volt.

A képviselőnőnek már van egy 17 éves lánya, aki két évig tartó házasságából született. Az asszony, aki június 21-re várja a meleg pár gyermekét, "határtalanul boldognak" vallotta magát az új anyai szerepben. Mint mondta: "a nem vagy a szexuális irányultság kevésbé fontos annál, hogy a gyermek támogató, szerető otthoni légkörben nőjön fel". Véleménye szerint a két férfi "csodálatos szülő lesz", és a gyermekükre "bámulatos élet" vár.

Johnson nem fogadott el pénzt a "béranyaságért", így minimum százezer dollárt spórolt meg a "szülőknek", akiknek csak az orvosi költségeket kell állniuk. A képviselő kifejtette, hogy bár a gyermek tudni fogja, hogy ő az anyja, afféle nagynéniszerű kapcsolatot ápol majd vele.

A spermát adó férfi a vérszerinti apa jogaival rendelkezik majd, ám házastársa - az utahi törvények szerint - nem fogadhatja örökbe a gyermeket.

Bár Howard Stephenson utahi szenátor kijelentette, hogy az az optimális, ha egy gyermeknek apja és anyja is van, azt is hangsúlyozta, hogy minden nőt tisztel, aki gyermektelen pár kisbabáját hordja ki.

David Clark házelnök, aki szintén mormon vallású, a szenátorral egyetértve úgy értékelte, hogy végül is a gyermek az élet ajándéka, és ez az, ami fontos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentsük meg a Földet gépi kólával!

Bevallom, egyszer már nagyon égtem a család előtt a moziban. Hosszú idő óta először mentünk volna… Tovább olvasom