Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Korlátozzák a válások számát egy kínai kerületben

Korlátozza a válások számát az északnyugati Hszian egyik kerülete, hogy döntésük megfontolására késztesse a jelentkezőket. A kínai állami média szerint ugyanakkor ez a gyakorlat jogellenes.
A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint a város Csangan kerületében lévő hivatal önkényesen 15-ben határozta meg az általa naponta feldolgozandó válások számát. Arról, hogy az összes válni készülő közül ki kerülhet a "szerencsés" kiválasztottak közé a gyorsaság dönt, vagyis a reggeli nyitás után megjelenőket részesítik előnyben.

Lin Ven-huj, az iroda vezetője a helyi sajtónak elmondta: másfél éve vezették be ezt a gyakorlatot, hogy a párokat kapcsolatuk újragondolására ösztönözzék. Sok fiatal pár egy nagyobb veszekedés után is a hivatalba siet, a korlátozással ők időt nyernek problémáik újragondolására - fogalmazott Lin. Megjegyezte, hogy a válások számának emelkedése a városban és országszerte is jellemző trend.

A Hszinhua hírügynökség és a kínai közösségi oldalon a hírre reagálók ugyanakkor úgy értékelték: az iroda visszaélt hivatali hatáskörével és a válni készülők alapvető jogait sértette meg a kvóta bevezetésével. A jóakarat nem ad felhatalmazást a törvények megszegésére - írta a Hszinhua kommentárjában.

Hszian nem áll egyedül a válások korlátozásában. Nankingban, Kuangtung és Santung tartományokban is hasonlóképp döntöttek a hatóságok a válási hullám elkerülése érdekében a tavalyi ingatlanpiaci szabályozások bevezetése után. A szigorítások megszabták, hogy egy család mennyi ingatlannal rendelkezhet, a szabály alól ugyanakkor az elváltak kivételt képeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossz vonatra szállt, 37 év múlva ért haza

Jiang Ai-wu hatéves korábban tévesztette el, melyik vonatra kell szállnia. Hiába próbált hazajutni,… Tovább olvasom