Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Könyvszenzációnak ígérkezik: Vágó István kinyitja a száját

Vágó István nem hallgat tovább. Az ország egyik legismertebb, leghitelesebb, legrutinosabb televíziósa kollégájának, Bárdos Andrásnak beszélt mindenről, amiről eddig csak a legszűkebb környezete tudott.


Televízió, közélet, hit, barátságok, árulások, botrányok, sikerek és bukások kendőzetlenül. Egy értelmiségi kalandjai a szocialista és a kapitalista show-businessben – erről szól a „Kinyitom a számat", amely az év egyik könyvszenzációjának ígérkezik.Már megjelenése előtt komoly vihart kavart a „Kinyitom a számat" című könyve, amelyben Bárdos András beszélgetőtársaként adja ki magát. Miért döntött úgy, hogy kinyitja a száját?

Soha nem döntöttem volna úgy, hogy olyan dolgokról beszéljek egy könyvben, melyekről eddig hallgattam. Nem volt bennem szereplési vágy, hogy szakmai életemnek és magánéletemnek, világképemnek olyan részleteit osszam meg másokkal, amelyeket eddig megtartottam magamnak vagy szűk baráti körömnek. Ám Bárdos András kedves kíváncsiságának nem tudtam ellenállni, azt mondtam, próbáljuk meg. Eljött hozzám sokszor, és órákig beszélgettünk. Jól éreztem magam közben. Ebédeltünk, kávéztunk, összebarátkoztunk. És lett belőle egy könyv. Minden szorongásom ellenére a végeredmény egy számomra is vállalható, olvasmányos mű.

Azért érdekes, mert önről szól?

Nem! Pont ettől különös, hogy kettőnk beszélgetései, András saját gondolatai, az én történeteimmel párhuzamos sztorijai együtt adják az érdekességét. Ez egy „two men show". Néha összekaptunk a beszélgetéseink során, volt, hogy legszívesebben kidobtam volna Bárdost a házamból. Még olyat is képes leírni, hogy mikor unatkozik, mikor nem figyel, és mikor gondolja, hogy marhaságokat beszélek.

Mit ad önnek ez a könyv?

A számos várható támadás mellett jó dolgokat is. Bizonyos terhektől talán megszabadultam. A lelkiismeret-furdalás vagy például a düh, a fájdalom többet árt az embernek, amíg belül vannak. Most, hogy kieresztettem, könnyebben el tudom engedni őket. András tükröt tart elém a könyvvel, elgondolkodtat, hogyan lát ő engem. Mindenképpen más ez a kép, mint amit én gondoltam magamról. Azóta is sokat töprengek azon, hogy mi van, ha neki van igaza. A televíziós hiú ember, nézi magát a tükörben, és bizony zavarba jön, ha mást lát a tükörben, mint amit megszokott.Sokakat támad, akár évtizedes sérelmeit is előveszi. Nem fél attól, hogy a többszörösét kapja vissza?

De félek. Vissza fogom kapni. Rossz lesz, ezt már most tudom. De azt az ígéretet tettem Andrásnak, hogy minden olyan témában, amelyről faggat, én őszinte leszek. Válaszolok akkor is, ha ezzel magamnak ártok, és nem titkolózom akkor sem, ha másokról kell sommás véleményt megfogalmaznom. Sőt, Bárdosra is fröccsen rendesen. Ha belementem, már nem köthettem kompromisszumot. Inkább legyen a könyv megosztó, mint hazug.

A bulvárlapoknak való csemegék ellenére nem egy szokásos tévés botránykönyv ez.

De nem ám! Természetesen olyan szereplőkről, akik ma is a reflektorfényben élnek, szívesen olvasnak a celebsztorik kedvelői, és nem csalódnak majd. Ugyanakkor a különböző televízióknál töltött évtizedeim, hálátlan kalandom a politikával, a kirekesztőkkel, a kuruzslókkal talán új nézőpontokat kínálnak ennek az országnak a megértésére.

Olvasóink írták

 • 8. prettywoman 2010. november 29. 16:26
  „Milyen magyarellenes tevékenységei voltak? Nem kötekedni akarok, komolyan kérdezem.
  Politizálni joga van, ahogy minden magyar embernek.
  Nekem hiányzik bizony a mai médiából Vágó, mert akik helyette (illetve nem helyette, mert még hasonló műsor sincs) vannak, az egy katasztrófa. Engem meg ezek a fiatal patkányok, celebek, szépségkirálynők irritálnak. Egy jó kis kvízműsor Vágóval, az nagyon kéne. Csak a tudása tizedét is szívesen elfogadnám.
  Igen, nem egyformán szimpatizált a játékosokkal, ez tény. A játék kerete azt is megengedte neki, hogy segítsen vagy elbizonytalanítson egyes játékosokat. De abban meg igaza volt, hogy aki biztosan tudja a választ, azt nem lehet elbizonytalanítani. Akkor sem, ha ő fejre áll. A postás srác nem járt rosszul, 20 millával ment haza. Egyébként meg lehetett figyelni, hogy általában vagy a szörnyen nagyképű játékosokkal vagy a nyilvánvalóan seggnyaló versenyzőkkel volt tetű. Na meg azzal, aki hagyta magát. Aki idejekorán leállította, azzal tiszteletet tanúsított. Nyilván neki se hiányzott, hogy kamera előtt elküldjék a búsba. Szóval őt is lehetett kezelni.”
 • 7. Túrabakancs 2010. november 29. 09:11
  „Amikor a drogosokmellett állt ki a Kendermagosok tüntetésén, amikor
  a Gyurcsány könyv dedikálásán részt vett, amikor a jobboldali
  eszmék ellen támadást indított a média segítségével, onnantól kezdve ez az ember
  az én szememben nem más, mint egy kártékony faj kártékony egyede.
  Lehet hogy sokat tud, de a tudását sokszor rossz célra fordítja, ill. magyarellenes
  eszmék, kultúra elterjedését segíti a média segítségével. /drogosok támogatása,
  jobboldal támadása, a magyar történelem jelképeinek gyalázása stb../”
 • 6. suellen 2010. november 28. 21:23
  „A rosseb kíváncsi a bunkó beképzelt komcsira.”
 • 5. farvik 2010. november 28. 14:07
  „Sohasem szerettem. Bizony, keményen személyválógató volt és rendkívül lenézően tudta kezelni riportalanyait vagy a játékosokat. Nálam mégis az verte ki a biztosítékot, amikor az inkompetenciaszintját vastagon elérve áltudománynak kezdett minősíteni olyan tudásterületeket is, amelyekhez lövése/érzéke sosem volt. Most kiderül, hjogy gerince se sok, pénzért mindent. Remélem, felmossák vele a padlót és kisebb lesz az arca. Bár már megelőlegezhető a kimagyarázkodás, marad, amilyen volt. Menjen nyugdíjba, mint a Vitray és (találja ki) írja az emélkiratait.”
 • 4. spot 2010. november 27. 15:02
  „Miből gondoltátok ,hogy Vágó tisztességes ember? Egy kicsit is becsületes műsorvezetőn nem látszik meg az egy televíziós játék közben, hogy mennyire utálja a játékost. És főleg nem tesz neki keresztbe, így nem fosztja meg a pénznyereménytől, vagyis magyarul nem lopja meg, hanem egyforma feltételeket próbál teremteni minden játékos számára.
  Emlékszem még ,hogy a postás gyerekkel milyen szemét volt, azt is ki akarta csinálni, csak épp többet tudott, mint a Vágó, így nem jött össze.”
 • 3. vlajos43@gmail.com 2010. november 22. 13:46
  „Egy ilyen "pártsemleges" valaki igazán lehetett volna Főpolgármester. Végre kirúgták mindkét csatornától, bár így is maradt elég "sztár" Vonuljon vissza spanyolországi és egyéb ingatlanába. Kívánom neki, hogy megismerje a munka szépségeit.”
 • 2. széchenyi12 2010. november 22. 12:04
  „Vágó egy antimagyar elem, ott fészkelődódött mindig, ahol zsé volt. Mosta lapátra tette őt mindkét zsiráf csatorna, pedig ős is az!
  Ezek egymás szemét is kivájják! Anyjukat 1Ft-ért is odaadják! Ez már csak egy ilyen faj!!!!”
 • 1. Primax 2010. november 22. 11:14
  „Vágó István egy átlagon felüli intelligenciával rendelkező ember.
  Nagyon kár, hogy "eladta magát" a bulvársajtónak. Igazán kár volt.
  Ezzel - valószínűleg - sikerült lerombolnia több évtizedes munkáját.
  Egyébként a napnál is világosabb :
  A pénzért megy a cirkusz ismét....a "sztár riporter" és a "sztár műsorvezető" újabban mellőzve vannak a TV-ben...gondolták, kaszálnak egy nagyot, mert közeleg a Karácsony.
  Ennek érdekében még össze is barátkoztak...:):):) ( " Eljött hozzám sokszor, és órákig beszélgettünk. Jól éreztem magam közben. Ebédeltünk, kávéztunk, összebarátkoztunk." )
  És dől a lé...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Droggal etette kacsáit

Egy hónap felfüggesztett börtönbüntetést és 500 euró (140 ezer forint) pénzbírságot kapott egy… Tovább olvasom