Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Kisalföldi hihetetlenek

A Kisalföld, a család napilapja hűséges krónikása volt ismét az esztendőnek. Olvasóink első kézből értesültek tőlünk a legfontosabb eseményekről, időben szóltunk a programokról, melyek kihagyhatatlanok, igyekeztünk segíteni a bajban.
 Szóval megint többek voltunk reményeink szerint, mint egy napilap. Komolyságunkat és objektivitásunkat megőriztük, bár kétségtelenül beleszaladtunk néhány egészen különleges történetbe. Ezek közül idézünk fel néhányat, pár keresetlen mondattal kommentálva. Első hallásra hihetetlen történetek, de mégis igazak!


Ló gázolt el egy autót

Január 14-én adtunk hírt róla, hogy Sopronban a Balfi úton lovas rohammal támadtak rá egy védtelen autósra. Maga a kocsi vezetője számolt be az eseményekről nekünk: „Haladtam nyugodt tempóban, amikor egyszer csak azt vettem észre, hogy velem szemben két ló vágtat. Mögöttük egy szirénázó tűzoltóautó – mesélte az átélt izgalmat a 23 éves Ádám Zsuzsanna. – Azonnal megálltam, gondoltam, jobb lesz, ha félrehúzódok. Az egyik ló kikerült, ám a másik telibe talált: betörte a szélvédőmet, a karosszéria is odalett. Csak arra emlékszem, hogy amikor éreztem, a ló a kocsit rapityára töri, lehajoltam, két kezemmel védtem a fejemet, a térdemmel meg a hasamat, a kis leendő jövevényünket, majd rúgtam is ki az ajtót, hogy mielőbb kiszálljak a kocsiból. A ló meg, mintha mi sem történt volna, felpattant a kocsiról, s már vágtatott is tovább. Még sosem fordult elő ilyen velem... – mondta a hősként viselkedő hölgy. Hát mit tegyünk hozzá az eseményhez, ez általában senkivel sem fordul elő igazán gyakran. Hogy autóján keresztülgázoljon egy ló. Egyébként is azt tudtuk ezekről a négylábúakról, hogy inkább kocsik elé befogva, semmint a tetejükön szeretnek haladni. A történet az összetört kocsitól eltekintve happy enddel végződött, hiszen a pacit egy lovagolni tudó kislány, Kuntz Evelin befogta. A másik lovat egy fiatalember fogta el.

Kár, hogy kamerák nem vették a jelenetet, bármelyik hollywoodi akciófilmben megállná a helyét, és a nézők aligha fanyalognának, hogy ez csak filmtrükk!

Az összetört autó, amelyen „általhaladt" egy paci. A ló egyébként sértetlenül úszta meg a kalandot.


Trükkös tolvajok

Február nyolcadikán egy azóta is csodaszámba menő esetről adhattunk hírt. Rodolfo méltó utóda, aki tudását rosszra fordította, mert elcsábította a gonosz oldal, olyan trükköket mutatott be néhány bankfiókban, amelynek milliós kár lett a vége.

„Trükkös tolvaj járt szerdán az Erste Bank csornai, soproni és kőszegi fiókjaiban. Valószínűleg Rodolfo bűvésztáskája volt a kedvenc játéka gyermekkorában, a pénztárosok kezéből ugyanis szó szerint kivarázsolta a bankjegyeket. Összesen közel másfél millió forintot tüntetett el. Mutatványát a biztonsági kamerák rögzítették. Egy jól öltözött, megnyerő modorú, angolul beszélő férfi szerdán először a csornai Erste bankfiókban »varázsolta el« a pénztárost. Kezében egy húszezressel lépett a pulthoz és kérte, váltsák fel. A két tízezres azonban nem felelt meg neki, mondván, a sorszámokkal nincs megelégedve. Az alkalmazott erre mint egy kártyapaklit, terítette szét előtte a bankókat. A »bűvész« ugyan nem mondta az ilyenkor szokásos felhívást: »Vigyázat, csalok!«, de ujjaival simogatni kezdte a köteget...

Miközben a férfi a tízezresek között matatott, kisujjával szinte láthatatlan mozdulatokat téve, a tenyerében gyűrte össze a bankjegyeket. A pénztáros semmit nem vett észre ebből."

Azóta sincs meg a jóember. Ám azóta valószínű, belső szabályok születtek arról, hogy a pénztárosok nem teregethetik ki az ügyfelek elé a pénzt „Tessék választani!" felkiáltással. Egyébként az elévülés után lehet, hogy a következő Megasztár kerestetikben elindul a tehetséges bűvész, aki színpadon legalább ennyi pénzt kereshetne tudásával.

A videofelvétel is hiába, egy tehetséges illuzionista akkor tűnik el, amikor akar. A rendőrség pedig bottal ütheti a nyomát.


Szépségverseny húsvétkor

Március 12-én Nyúl került a címlapra. Nem újdonság ez, hiszen ilyenkor mindig nyulazunk. Az azonban igazi kuriózum, hogy Nyúl falucskában nyúlszépségversenyt rendeztek. Hát akárhogyan is, vadászeb legyen a talpán, aki különbséget tud tenni a tapsifülesek között. Hiszen az egyikük pont olyan, mint a másik, két fülük van, és mégse szatyrok.


„A nyúli őslakosok természetesen olyan magától értetődőnek találták szülőhelyük nevét, hogy az ötlet csakis új betelepülők fejéből pattanhatott ki. A főszervezők, Braunné Barta Katalin, dr. Gaál Éva, Gulyásné Váczi Anikó, Móricz Attiláné és dr. Rácz Elemér tavaly már nyúlszépségversenyt is rendeztek, hogy ezzel is felhívják az ország figyelmét a szikár tényre: a húsvét bizonyos értelemben egyet jelent a község nevével" – írta a Kisalföld. Csendesen jegyezzük meg, számunkra a nyúl azért csak nyúl marad. Vagy még inkább Nyúl az Nyúl. És nem úgy, ahogy azt néha gondolnánk. Ez egy erős és határozott Nyúl. Már-már vérnyúl, kemény, és ha kell, harap is a cél érdekében.

Szépségek és verseny. Kutyák és nők után a nyulaké a jövő?


Ufók és gömbvillám, meg a bennégett malacok

Április 19-én sült malachús illata terjedt el Nagyszentjánoson. Volt, aki egyértelműen azt gondolta, olvasói fotónk volt az esetről, hogy földönkívüliek elnézték a kozmikus naptárukat és előrehozták a szilvesztert. S mivel tudjuk az ufókról, hogy bár senki nem látta őket, de sokan vannak és nagyok, hát egy egész disznószállásból csináltak kemencét gömbvillám segítségével. Persze legyünk őszinték, a hihetetlen történetek között ez az egyik legszomorúbb, hiszen 200 disznó lett oda!
„Komárom-Esztergom megyében, de Nagyszentjános közigazgatási területén állt az a disznószállás, amely a hétvégén a benne lévő mintegy 200 disznóval teljesen leégett. A megyeszékhely tűzoltói és Komárom-Esztergom megyei kollégáik szombaton délután fél 5 órakor indultak az oltásra. A tizenötször százméteres istálló tetőszerkezete égett. Meg nem erősített információink szerint a nagy erőkkel zajló mentés ellenére a lángokban százötven malac és ötven koca elpusztult. Az oltási utómunkálatok és vizsgálatok során a tűzoltók gyújtogatásra utaló nyomokat nem találtak, a tűz keletkezésének okát vizsgálják. A közelben lakók szerint a zivataros időben egy hatalmas reccsenést hallottak, kinézve a parkoló autó fölött lebegő gömbvillámot láttak, amely hirtelen az istálló tetejébe vágott."

Hát jó, ha valaki kinéz az ablakon, mert tudja, mi miért történik. Vagy ha messzebb lakik, olvassa a Kisalföldet.Képes képtelenségek szilveszterre


Királyságot Magyarországnak!

Májusban történt, hogy Nagy Márta soproni kollégánk megírta: Bejegyzés alatt áll egy új párt, amelynek célja a királyság visszaállítása. Soproni ügyvédek dolgoznak a dokumentumokon, az alapítás mögött pedig egy soproni pedagógus áll. – Az emberek kiábrándultak a politikából, a nagy magyar valóságból. Mi egy tiszta, tisztességes szervezetet szeretnénk létrehozni, magas erkölcsi tartalommal – nyilatkozta lapunknak Nyikos Tivadar soproni középiskolai tanár, aki egy Rákóczi-leszármazottal közösen dolgozik az új párt létrehozásán" – állt a tudósításban.

Az persze más kérdés, hogy egy Rákóczi-rebellis miként szeretné a királyságot visszaállítani, de ebbe ne menjünk bele. Figyeljük a szándék máig csillogó tisztaságát. Tény, hogy a köztársasági elnököt egyre többen cserélnék le egy királyra, ha lehet választani, nem Zámbó Jimmyre, de azért nem eszik olyan forrón a kását. Hazánkban a királyságot eltörölni is évszázadokba telt. Visszaállítani legalább ennyi időbe. Aztán majd utána lehet ellene is destruálni. Nem? A lényeg, valami legyen, amit meg kell szüntetni. Kivéve a forintot! Azt nem adjuk oda az euróért, még akkor sem, ha már Bulgáriában is azzal fizetnek. Kitartó nép a miénk.

„Van Kommunista Megújulás nevű párt, és bejegyzett a Polgárok és Polgármesterek Szövetsége az Élhető Magyarországért Párt is. De pártjuk van a rászorulóknak, a hazafiaknak, a nőknek, a parasztoknak, a sportolóknak, a kisnyugdíjasoknak, a korrupcióellenes magyaroknak, autósoknak és motorosoknak, létezik a Magyar Kender Párt és van már Magyar Királyság Párt is" – tudtuk meg a májusi cikkből még. És a pártok száma nem csökken, hiszen Torgyán doktor azóta újabbal szaporította a számukat.


Képes képtelenségek szilveszterre


A magyar gépeltérítő, akit nem büntettek meg

Júliusban egy talpraesett kutyatenyésztőről adhattunk hírt. Mint Bruce Willis, ha úgy látja jónak, ő is visszafordított egy repülőt. Nem is akármiért!

„Turzó János kutyáival utazott egy lisszaboni kiállításra. Az átszálláskor két eb véletlenül lemaradt a gépről, így a már felszálláshoz készülődő repülő – száznyolcvan utassal a fedélzetén – végül visszafordult a kifutópályáról. Turzó Jánosról és világbajnok kutyáiról lapunkban több alkalommal is írtunk. A mosonmagyaróvári fiatalember hivatásos »handler«, azaz kutyamenedzser, aki egy-egy kiállításon felvezeti az ebeket. – A lisszaboni kiállításra tartottunk, útközben a Palma de Mallorca-i repülőtéren át kellett szállni egy másik járatra. Ilyenkor az utasok csomagjait automatikusan átrakják a másik gépre. A kiállítások miatt rengeteget repülök, sokszor kell átszállni, soha nem volt még probléma a csomagokkal. A két tacskót kézipoggyászként felvihettük a fedélzetre, ám az ír szetterek, ahogy mindig, ezúttal is a raktérben kaptak helyet. A gépet a kifutópályára vontatták, amikor az ablakon kinézve megdöbbenve pillantottam meg a mellettünk elhaladó csomagszállító kocsin a két ír szetter dobozát, benne a kutyákkal. Azonnal hívtam a légiutas-kísérőt és mondtam, hogy a kutyák nélkül nem szállhat fel a gép, ám azt mondta, nem tehet semmit. Azt javasolta, beszéljek a kapitánnyal, akihez azonban – mint kiderült – a gép felszállásáig biztonsági okokból nem lehet bejutni. Végül telefonon sikerült vele is értekeznem, ám ő igen elutasító volt, meg sem hallgatott. Azt kérdezte: miért olyan nagy dolog, hogy lemaradtak a kutyák? A gép már a kifutón felszállásra készült. Tudtam, hogy a szabályok szerint addig nem indulhat el, amíg minden utas nem ült le a helyére. Úgy éreztem, ez az egyetlen lehetőségem, hogy visszamenjünk a kutyákért. Végül így sikerült elérnem, hogy megszakították a felszállást s a gépet visszavontatták. A fedélzetre hívták a spanyol rendőröket, akik a helyzet tisztázásáig megbilincseltek és őrizetbe is vettek."

Végül minden jóra fordult, és egészségügyi okra hivatkozva visszafordították a gépet. Mert ugye azt mégsem írhatták bele a jegyzőkönyvbe, kutyálkodtak a reptéri rakodók? Egyébként az eset rávilágított arra, sokkal jobb a kézipoggyásztacskó, mint a rakteres szetter.

Olvasóink írták

  • 2. ideals 2008. december 31. 19:34
    „.. A Turzó Jánosnak szeretném megtundi az elérhetőségét, mert én is szeretnék "feladni" két kutyát, és szeretném tudni, hogy is műxik ez a valóságban..

    b. Zoli,neked is BUÉK!”
  • 1. b.zoli 2008. december 31. 11:10
    „B U É K”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Numerológia, mit jósolnak a számok?

A numerológia a számokkal foglalkozó ezoterikus rendszer. Története az ókorra vezethető vissza.… Tovább olvasom