Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Jogi vita miatt elmaradhat a Transformers kínai bemutatója

A pekingi befektető csoport azt állítja, a film szponzorálásért cserébe azt ígérték, a bemtuatót a mozi egyik jelenetében használt bevásárlóközpontjában tartják. Ám úgy tűnik, a Paramount nem teljesítette a feltételeket.
Napokkal a legújabb Transformers-mozi bemutatója előtt szerződésszegéssel vádolja és bírósági perrel fenyegeti az azt jegyző amerikai Paramount Stúdiót a film egyik kínai szponzora.

A pekingi Pangu Befektetői Csoport a hétvégén jelentette be: teljes körűen meg kívánja szakítani együttműködését az amerikai stúdióval, mivel az nem teljesítette az általa korábban szerződésben ígérteket. A cég a sárkányalakú pekingi Pangu bevásárlóközpontnak a tulajdonosa, amelyben és mely körül a Transformers legújabb, negyedik részének, A kihalás korának több jelenete is forog.

A vállalat állítása szerint mintegy tízmillió jüannal (360 millió forint) szponzorálta a filmet, amiért cserébe a pláza és az ott lévő szálloda posztereken és bemutatókon való reklámjára kapott ígéretet, és azt, hogy a kínai bemutatót a létesítményben tartják.

A Paramount és a szerződésben társ két másik kínai vállalat ugyanakkor nem teljesítette a fentieket, amivel a cég közleménye szerint "komoly anyagi károkat okozott és nagymértékben rombolta a Pangu hírnevét". A világpremierre Hongkongban került sor, s a reklám sem valósult meg, a cég így most logójának és a hotelnek a filmből való törlését kéri, és hivatalos beadvánnyal fordult az illetékes kínai felügyelethez, hogy függessze fel a film forgalmazását.

A Paramount Stúdió közleményében úgy fogalmazott: a Pangu bevásárlóközpontja gyönyörűen fest a vásznon, s "sajnálja, hogy a vállalat az együttműködés egyes aspektusaival nem elégedett". A Paramount azt is hozzátette: dolgozik a felmerült vitás kérdések megoldásán.

Az amerikai vállalatnak többek közt azért is érdekében áll így tenni, mivel Kína jelenti a Transformers-sorozat egyik legnagyobb piacát. Az előző, harmadik rész 165 millió dollárt hozott a kínai piacon, ami az észak-amerikai bevételeknek csaknem a fele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiderült mi okozta Szöllősy-Csák Gergely halálát

Szőllősy-Csák Gergely családja nyilatkozatott adott ki a humorista halálával kapcsolatban. Tovább olvasom