Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

˝Jó estét, jó szurkolást!˝ - hat éve hunyt el Knézy Jenő

"Bárhova megyek az országban közvetíteni, mindig sokan emlékeznek édesapámra, akit szerettek, és ez nagyon jól esik" - mondta az MTI-nek Knézy Jenő, akinek legendás sportriporter apja hat éve, 2003. június 17-én hunyt el.
"Gyakran odajönnek hozzám, hogy elmondhassák: mennyire tisztelték aput, és mennyire szerették, ha ő közvetített a tévében" - tette hozzá Knézy, aki a Duna TV-n és az Eurosporton közvetít, ezzel ő vitte tovább a családi hagyományt.

A Magyar Televízió 2003-ban Knézy Jenő Emlékdíjat alapított, amelyet a legtöbbet fejlődő sportriporternek és szerkesztőnek ítélnek oda. A "kis" Knézy elmondta: mivel édesapja utánpótlás válogatott kosárlabdázó volt, és dolgozott a szövetségben is, ezért minden évben - váltott helyszínen - rendeznek emléktornát is, főleg öregfiúk részvételével.

A kosárlabdában magyar bajnok és válogatott ifjabb Knézy nővére, Beatrix szintén ezt a sportágat űzte.Idősebb Knézy Jenő 59 éves korában, gyomorrákban hunyt el. Harmincegy évet dolgozott a Magyar Televízióban, állandó kommentátora volt a nyári és téli olimpiáknak, labdarúgó-világbajnokságoknak, Eb-kről, Bajnokok Ligája-döntőkről, és rengeteg magyar, valamint külföldi eseményről tudósított.

Olvasóink írták

 • 11. patriot 2009. június 17. 21:25
  „" menny és pokol,itt ma az egyik csapat a menybe jut a másik a pokolba!" Knézy Jenő
  :))”
 • 10. Primax 2009. június 17. 19:40
  „Valóban "kicsit" elfogult volt. Egy Fradi focimeccset közvetített és az FTC bizony - a lefújás előtt negyedórával - gólt kapott, így már vesztésre állt.
  - Nem baj, ki tudunk (!) még egyenlíteni - mondta ekkor Jenő...
  Amúgy szerettem, nyugodjék békében !”
 • 9. PrettyWoman 2009. június 17. 15:14
  „Igen, én is nagyon szerettem az "öreget", aki - most olvasom - csak 59 évet élhetett. Imádtam a közvetítéseit, nagyon jó beszólásai voltak. Itt Győrben utálták, azt tudom. Mészöllyel is voltak konfliktusai, még a Fridi is próbálta összebékíteni őket.
  A mai fiatalok közül Hajdú B. Istvánt kedvelem. Pl. Léderer Ákostól kiráz a hideg.”
 • 8. Fejes 2009. június 17. 14:01
  „Valóban megosztotta a magyar közvéleményt, de én szerettem, sokkal élvezetesebbek voltak a közvetítések őáltala. Nagy űr maradt utána, még ha valóban elfogulatlanabbak is a maiak, de színtelenek és tudásban sem érnek, érhetnek a nyomába. Amúgy én nagyon sokszor adtam igazat Knézy kritikáinak, míg néhány ismerősöm pont ezért nem kedvelte.
  Vitray Tamást is hiányolom, de ő hál Istennek még az élők sorában van, remélem jól szolgál az egészsége!”
 • 7. georgbob 2009. június 17. 12:27
  „Deir_Yassin...De lehet, igazad van, a probléma csak annyi, ez a cikk másról szól...”
 • 6. geza11 2009. június 17. 11:32
  „Nagy Fradista volt! Isten nyugosztalja! Amikor Győrből közvetítette őket mindíg zengett a "B"
  közép: "Nehazudj Jenő!..Nehazudj Jenő!! Csak nosztalgiáztam egy kicsit....Azóta foci sincs Győrben..”
 • 5. Deir_Yassin 2009. június 17. 11:32
  „11 éve hunyt el László Gyula régész-történész. A magyar történettudomány egyik kiemelkedőbb alakja, a "kettős honfoglalás" elméletének megalkotója. George Lucas állítólag többe között róla is formálta Indiana Jones alakját. A leghitelesebb magyar őstörténeti munkákat Ő írta. De gondolom ez nem hír , ez nem számít!”
 • 4. Duracell-copy 2009. június 17. 11:31
  „Az utódok valóban nem fenomének, de legalább nem annyira elfogultak, mint ő volt. Nyíltan drukkolt a közvetítésok során egyes csapatoknak - nem a magyar válogatottnak - illetve egyes csapatok ellen. Egy a TV által is közvetített soproni kosármeccsen is undorítóan viselkedett. Szerintem a fia jobb riporter nála.”
 • 3. Batistuta 2009. június 17. 10:49
  „Az utódokat látva, valóban van miért tisztelni. Azt azonban nem felejtem el, hogy ő volt az, aki tökélyre fejlesztette a feszültségkeltést. Minden meccsen kipécézett magának valakit, aztán végig őt ......: akár volt rá oka, akár nem. Persze ugyanígy voltak nála pozitív hősök, akiknek esetleges hibáiról szeretett hallgatni. Az egyik klasszikus a 99-es BL-döntő (MU-Bayern), ahol Fergusont izélgette, mert Giggset a másik oldalon játszatta, míg a német trénert az egekig magasztalta, hogy milyen jó fej: lehozta Matthäust, hogy ünnepelhessék a nézők. Az ismert események után, mintha mi sem történt volna Hitzfeld(?) is megkapta a magáét. Hát igen! Jenő mindenkinél mindent jobban tudott!
  Az sem volt semmi, amikor szolnoki kosármeccset közvetített, miközben a fia játszott - nem túl jól. Nagyokat hallgatott...”
 • 2. lakoss1 2009. június 17. 10:34
  „A legjobb,a legnagyobb volt,és lesz !!!”
 • 1. georgbob 2009. június 17. 08:10
  „A legkedvesebb sportriporterem volt...Felejthetetlen elszólásait még ma is mosolyogva idézem vissza:
  " Jordan megy fel a korongért..."
  "megcsinálja a lefordulást, tempó, góóóóól..."
  "mekkora sapkát kapott, pedig nincs is tél..."
  Én nagyon szerettem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halottnak nyilvánította az orvos, a hullaházban felébredt

A hullaházban ébredt fel egy 84 éves asszony, akit hivatalosan halottnak nyilvánítottak a… Tovább olvasom