Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Harryvel együtt felnőtt a Potter-generáció

Saját bevallásuk szerint jószerivel együtt nőttek fel Harry Potterrel a varázslósaga utolsó filmepizódjának csütörtök esti bemutatójára várakozó fiatalok a londoni Trafalgar téren. A rajongók százai közül sokan már hétfő óta táboroznak ott.
"Nem emlékszem azokra az időkre, amikor nem volt egy újabb Potter-könyv vagy -film, amelyre várni lehetett. Szép egybeesés, hogy Harry éppen akkor fejezte be a tanulmányait, mint én. Úgy érzem, mintha együtt nőttünk volna fel" - mesélte a sorban álló 18 esztendős Lucy Nee.
"A Harry Potter-generációban nőttem fel, nehéz lesz nélküle" - ismerte el az ugyancsak 18 éves Rhys Bowen Jones, aki Walesből érkezett a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész premierjére.

A J. K. Rowling hétkötetes regényfolyamából született filmsorozat befejező részét a londoni ősbemutató után világszerte július 15-től kezdik forgalmazni. A varázslótörténet az 1997-ben kiadott első kötet óta páratlan sikert aratott a könyvpiacon, több mint 400 millió eladott példánnyal, a Potter-filmek pedig ugyancsak rekorderek a mozi világában az eddigi 6,4 milliárd dolláros globális jegybevétellel.

"Ahogy meghallottam, hogy már vannak, akik letáboroztak, azonnal leutaztam Kentből" - lelkesedett a 21 éves Yasmin.

A gyülekezők közül jó néhányan varázslóruhát és süveget öltöttek magukra, a várakozás csöndes óráit a Potter-regények olvasásával múlatják. Sok rajongónak a Pottermánia többet jelent egy kamaszkori szerelemnél vagy a Roxfort Varázslóiskola mágikus világa iránt érzett szenvedélynél.

"Harry Potter végigkísért a gimnáziumi éveken, segített új barátokat szerezni" - közölte a 22 éves Niamh, aki a főhőst alakító Daniel Radcliffe elkötelezett híveként Danaholics Anonymus (Névtelen Danfüggő) feliratú pólót visel.

"Ötévesen olvastam az első Potter-könyvet, és most nagyon furcsa, hogy nincs tovább. Mintha a gyerekkorom érne vele véget" - osztotta meg érzéseit Rhys.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Facebookon a legendás Civilization játék

A Civilization nevű népszerű számítógépes stratégiai játék is beköltözött a Facebookra. Tovább olvasom