Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Gazdára talált a ˝Támogatjuk a családot˝ Program 1 milliós fődíja

Izgalommal teltek az elmúlt hetek mintegy 160 oktatási intézmény, több mint 4600 pályaművet készítő gyermek és mintegy 20 ezer család és környezetük számára, akik részt vettek a Dr. Oetker Magyarország "Támogatjuk a családot" Programjának rajzpályázatán.
Izgatott gyerekek, aggódó szülők, és kattintások éjjel-nappal – így jellemezhető az 5400 gyermekmunkával, 9 millió szavazattal és több mint 50 ezer regisztrált szavazóval zárult "Támogatjuk a családot" Program rajzpályázata, ami tavaly novemberben indult.

A szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola nyerte az 1 millió forintos fődíjat.
A Dr. Oetker Magyarország és az SOS Gyermekfalu Magyarország képviselőiből álló zsűri nagyon nehéz feladatot kapott. A lelkes, odaadó munkát tükröző alkotások zsűrizése több napot vett igénybe. Zsűritagok véleménye, a közösségi aktivitás figyelembe vétele mellett, Paréj Nikolett, az Örömrajz csoport alapítója, művészeti szakértő véleménye is befolyásolta a végleges döntést.

A 2012. január 30-án közzétett végeredmény szerint a szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola nyerte az 1 millió forintos fődíjat. A pályázatban 9 egyéni győztes is hirdettek, korcsoportonként, akik Dr. Oetker ajándékcsomagot kapnak.

A közösségek lelkesedésének és összefogásának láttán a pályázatot kiíró Dr. Oetker Magyarország további díjakat ajánlott fel. Így 4 intézmény 250ezer forintos eszköztámogatásban részesül, valamint minden, a pályázatra alkotást beküldő gyermek ajándékot kap.

„A „Támogatjuk a családot" Program kiírója és csapata, valamint az SOS Gyermekfalu Magyarország ezúton is szeretne köszönetet mondani a munkákért a gyermekeknek, a pedagógusoknak, akik beillesztették oktatási programjukba célunkat, és mozgósították a szülőket, családokat az összefogásért, valamint a szülőknek, nagyszülőknek, ismerősöknek az aggodalomért, a szavazásért" – hangsúlyozta a Nagy Györgyi, a Dr. Oetker Magyarország vállalati PR tanácsadója, a program felelőse.

Míg az egyéni díjakat február közepéig juttatják el az intézményekben, a pályázat közösségi díjainak átadásáról jelenleg folynak az egyeztetések az intézmények és a "Támogatjuk a családot" Program között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orális szexre kényszerítették a betörők a 22 éves nőt

Betörés és nemi erőszak gyanújával tartóztattak le négy tizenévest, akik nem csak kiraboltak egy… Tovább olvasom