Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Emberek több mint fele rendszeresen internetezik Európában

Az európai lakosság több mint fele rendszeresen használja az internetet - derül ki egy kedden közzétett tanulmányból, amely szerint a háztartások legalább 50 százaléka, a vállalkozások több mint 80 százaléka rendelkezik szélessávú kapcsolattal a világhálóhoz.

Az Európai Bizottság által megrendelt vizsgálat eredménye szerint rohamosan nő a netezők száma Európában. 2004-ben még csak harmaduk használta a világhálót, tavaly pedig már 56 százalékuk. A legtöbb internetező 24 éven aluli, 66 százalékuk minden nap szörföl a hálón, míg a 24 éven felüliek 43 százaléka használja a netet naponta.

A tanulmány szerint a fiatalok nagyon aktívak a neten. A digitális nemzedéknek nevezett 16 és 24 év közöttiek csaknem háromnegyede fájlmegosztókkal próbál hozzájutni különböző tartalmakhoz - közlik a tanulmányban, amely szerint ez az arány ebben a korcsoportban a duplája az európai átlagnak.

A vizsgálat szerint a digitális nemzedék mesteri módon használja a világhálót, és könnyen elsajátítja, sőt teremti is az újításokat, ugyanakkor a generáció növekvő része nem hajlandó fizetni - a megkérdezett 16 és 24 év közöttiek több mint a harmada nyíltan megmondta, hogy semmiért nem hajlandó fizetni, amit az internet kínál a filmes és a zenei hozzáférésekben. A kutatók azonban úgy találták, hogy a kétharmaduk egyelőre kész fizetni, ha jobb szolgáltatást és jobb minőséget kaphat a pénzéért.

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2009. augusztus 05. 03:23
    „Nézzük csak ezeket a megállapitásokat, mesteri módon használják a világhálot. Kapcsolatokat épittenek és megosztják egymásközt a hülyeségeket. Ez is természetes hogy az eredeti elképzeléshez tartozott. Aztán hogyan lehet az ilyesmin keresni az késöbb jött. Növeljük a forgalmat és vele együtt a hirdetéseket. Az átlag embernek legnagyob problémája szerintem az hogy elöb utób találkozik az inglislengvidzsel aztán besül. Fiatalok viszont az angolt is nyomják, mert anélkül nehéz boldogulni és a világháló roppant korlátolt. Ez a fajl megosztás is elég veszéjes, de a fiatalokat ez nem érdekli. Olyan ez mint a szex a fiataloknál, hiába mondják hogy az veszéjes és légy óvatos. Kapják és terjesztik a virusokat a fiatalok. Obama is a net-nek és a lelkes fiataloknak köszönheti sikerét a választásokon. Nehéz ezt a fiataloknak és nem olyan fiataloknak lenyelni, de az USA 20 évvel megelözte a net-n a világot. Ezt még az 56-os Andy Grove mondta, aki oda soha vissza nem ment. Ilyen aranybeköpés után nem is lehet ezen csodálkozni. Andy viszont tud viszonyitani, mert tudja hogy hol jobb és miért. Majd új rovatot nyitok és felrázom a Kisalföldet, a világháló rejtélyei.;))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bálint Antóniát így még nem láttad

Meseszép jégkirálynőt varázsolt Bálint Antóniából Kasza Tibor - adta hírül a Blikk. Tovább olvasom