Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 23°C Még több cikk.

Elkábítva rabolták el a francia diáklányt?

Feltehetően folyékony extasytól vesztette el a tudatát Ophélie Bretnacher. A december elején nyom nélkül eltűnt francia diáklányt információink szerint valaki tudatosan elbódította a "Gina" néven ismert randidroggal. Minden jel arra utal, hogy a lányt ezután valaki egy darabon elvitte autóval, és az sem kizárt, hogy ugyanez a személy később elrabolta őt a Lánchíd közepén.

Hetek óta arról tanakodnak a rendőrök, hogyan tehetett meg mindössze nyolc perc alatt egy 1,7 kilométeres, közel húsz percnyi sétát igénylő utat december 4-én éjjel Ophélie Bretnacher.

Valaki előre eltervezhette, hogy aznap este
Valaki előre eltervezhette, hogy aznap este kiüti Ophélie-t. Fotó: Végh István


A Corvinus egyetemen tanuló francia diáklány egy Dohány utcai szórakozóhelyen bulizott, onnan a tanúvallomások szerint 2 óra 50 perckor egyedül távozott. Nyolc perc múlva, 2 óra 58-kor azonban már rögzítették őt a térfigyelő kamerák, ahogy felsétál a Lánchídra. Onnan azonban nem ért át Budára, és Pestre sem jött vissza. A táskáját és az iratait fél órával később találták meg a híd közepén: akkorra már a lánynak nyoma veszett. Információink szerint valaki előre eltervezte, hogy aznap este "kiüti" Ophélie-t. Még a szórakozóhelyen GHB-t, vagyis folyékony extasyt kevertek az italába. Ez a szer az elmúlt év legkedveltebb randidrogja: gyorsan hat, és 6-8 órára teljes tudatvesztést és emlékezetkiesést okoz.

A végleges hatás elérése előtt azonban dührohamot is okozhat. Ez történhetett Ophélie esetében is: a fiatal lány az eltűnését megelőző napokban már eleve rosszabb kedvű és magába fordulóbb volt, és ezt a kiegyensúlyozatlan lelkiállapotot csak tovább fokozta a drog hatása. A szórakozóhely előtt még beülhetett valaki kocsijába, ám vélhetően útközben összevesztek, és Ophélie csak ezután folytatta gyalog az útját. Ez magyarázatot adhatna arra is, hogyan tehetett meg ekkora utat ilyen rövid idő alatt. Azt azonban még nem tudni, hogy a Lánchídon mi történhetett: a lány kábulatában a vízbe esett, avagy a drogot az italába keverő személy követte őt, és - esetleg - a híd közepén kocsijába tuszkolta, és elrabolta. A BRFK mindenesetre mára ígért bővebb tájékoztatást a Borsnak az ügyben.

Olvasóink írták

 • 12. Kiskovács 2009. január 05. 21:44
  „Nem tudom mi történhetett, de nagyon sajnálom a lányt.Remélem előkerül élve, bár ahogy telik az idő egyre kevesebb az esélye.”
 • 11. hehe08 2009. január 05. 20:32
  „Tipikus magyar hozzáállás....
  az üvegtigris jut eszembe róla amikor a fazon kiesik (vagy ugrik) a nászmenetből és a másikak azon vitatkoznak, hogy esett vagy ugrott....... persze kézenfekvő a megoldás és a bizonyítása is....:
  esett
  ugrott
  mondom hogy esett
  láttad?
  nem, de biztos, hogy esett.... :D:D:D:D:D:D:D

  A magyar rendőrség meg..... hááááááát ...... róluk nem fognak helyszínelős filmeket forgatni az biztos.....”
 • 10. Nanu 2009. január 05. 18:01
  „De majd az igazságra kiváncsi lennék, ha kiderül egyáltalán!!”
 • 9. Nanu 2009. január 05. 18:00
  „Ez aztán a hír!! Kitalált történeteket irogatnak az újságírók, hát gratula!!”
 • 8. Szilágyi_Zsolt 2009. január 05. 17:10
  „Azt sok helyen nyomják a Duna két partján. Könnyűdrog-mentes szórakozóhelyet talán már nem is nagyon lehet találni (ha más nem is, egy kis "extázis" mindenhol akad), de sajnos a keményebb cucc is terjed. Nem biztonságos Pesten éjszaka kimozdulni, na. És én is hallottam már ezekről az italba keverhető kábítószerekről, amelyekkel kiütik a lányokat, aztán onnantól kezdve azt csinálnak vele, amit akarnak, úgyhogy nemigen hiszem, hogy a Dunába esett volna az a szerencsétlen nő, még ha azt a látszatot is akarták kelteni...”
 • 7. larong 2009. január 05. 17:04
  „A rendőrség? csak arra jó ma már, hogy ártatlanok szemét lövi ki, meg a Magyar Gárda után rohangászik...
  Vgay hülyék, vagy ügyetlenek, vagy tudják a valót, de azt nem lehet kimondani, mert "nem bántjuk a szegíny cigókat"...”
 • 6. patriot 2009. január 05. 16:54
  „..na meg az ördögfiókák úgy kábítószereznek ott mint az állat!”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. január 05. 16:43
  „Aham. Valahol olvastam, hogy egymást érik azon a környéken a gyanúsabbnál gyanúsabb "szórakozóhelyek". Pesten sajnos életveszélyes egy fiatal nőnek egyedül mászkálnia. Még nappal is, nemhogy hajnali háromkor.”
 • 4. patriot 2009. január 05. 16:31
  „Szilágyi_Zsolt!

  ..annyi kib@szott ördögöt még soha nem láttam egy helyen mint ott!”
 • 3. sima 2009. január 05. 15:26
  „Ha a térfigyelő kamerák látták 2 óra 58-kor felsétálni a hídra , akkor a felvételen talán az is látszik hogy milyen kocsik hajtottak fel a hídra vele egy irányban. Hajnali 3-kor már nem lehet túl nagy forgalom.
  Ha pedig beesett a vízbe , akkor akár Bajától délre is leúszhatott...
  De valószínü hogy felvették a hídon , ha már egyszer valaki bedrogozta biztos nem hagyta elsétálni....szerintem.”
 • 2. Szilágyi_Zsolt 2009. január 05. 13:49
  „Nem jó hely az a Dohány utca...”
 • 1. Judytka 2009. január 05. 13:09
  „Ez csupa feltételezés...Egyetlen támpont a 2 óra 50 perc..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sarka Kata anya lett!

Hat hét múlva hasonló címmel lesznek tele a hazai bulvárlapok, hiszen a csinos kismama Hajdú Pétert… Tovább olvasom