Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szórakozás > Egy nő, 104 frizura

Egy nő, 104 frizura

Egy friss, háromezer hölgy bevonásával készült brit felmérésből kiderül, hogy egy nő élete során átlagosan 104 alkalommal változtat frizurát.

Varga Alexandra - 2010.09.07. 09:17
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Az esetek többségében kisebb módosításról van szó, mint például fazonigazítás, a színárnyalat változtatása vagy a töredezett hajvégek vágása. A nagyobb horderejű vagy drasztikusabb változtatásokat a nők életük fontosabb eseményeinek bekövetkeztekor viszik véghez.

A megkérdezettek 44 százaléka akkor változtat a hajviseletén, ha már megunta, 61 százalékuk pedig akkor, ha életében is valami változásra, illetve változatosságra vágyik. Frizuraváltással a legtöbb nő saját önbizalmát akarja növelni, illetve megerősíteni. A felmérésből továbbá az is kiderült, hogy a nők átlagosan három színnel kísérleteznek életük során, egy év leforgása alatt kétszer próbálnak ki új fazont, három alkalommal pedig hajszínük árnyalatán változtatnak.

Zsidró Tamás
Zsidró Tamás

A neves hajszobrász, Zsidró Tamás tapasztalata szerint is ritka az a kuncsaft, aki kétszer ugyanazt a frizurát szeretné. Sokan csak apróbb változtatást kérnek, de munkája során rengeteg ˝teljes körű átalakítást˝ is végzett már.

Vannak nők, akiknek  a frizurájuk a „védjegyük"

Liptai Claudiát például el sem tudnánk képzelni vörös hajzuhataga nélkül – s ha nagy ritkán mégis változtatnak a frizurájukon, abból rögtön bulvárhír lesz. A vörös hajzuhataggal megismert Dobó Kata is furcsa volt rövid, fiús frizurával, amit – 20 év után – tavaly nyáron vágatott.
– Köztudott, hogy a frizuraváltás mögött sok esetben lelki okok húzódnak meg. Az évszakváltáson kívül a születésnap, esküvő, anyává válás, szakítás mind olyan alkalmak, amikor a nők a külső teljes megújítására vágynak, ennek szemmel leginkább látható jele pedig a hajviseletváltás. Ezzel a drasztikus lépéssel szeretnék a nők elterelni vagy éppen felkelteni a férfiak figyelmét – tudatja a mesterfodrász. – Persze benne lehet az is, hogy egyszerűen már unják a régi formát és színt, szükségük van a változatosságra, hogy frissebbek legyenek. No és nem utolsósorban a frizuradivat is mindig változik, más árnyalatok és formák dominálnak, van, hogy a rövid, van, hogy a hosszú a trendi – mondja Zsidró Tamás, majd hozzáteszi: a legtöbb nő nem olyan bevállalós, inkább a hajszínt változtatják, mint a hosszt. – Elsősorban az árnyalatokat szeretik variálni, egyszer sima, egyszínű gesztenyebarnát kérnek, majd a következő alkalommal már melírcsíkokkal halványíttatnák egy árnyalatnyit a hajukat. Persze előfordul, hogy szélsőséges döntéseket hoznak, például csokoládéból hirtelen platinaszőkére váltanak, a feketék pedig ˝kivörösödnek˝.

A radikális változás centikben mérve már extrémebb szituáció, bár mióta az R&B koronázatlan királynője, Rihanna és az ex-spicegirl, Victoria Beckham dús hajkoronáját dögös rövidre cserélte, a nők is egyre bátrabbak.

Tóth Gabi arcai.
Tóth Gabi arcai.

– Ilyenkor a kliensek nem lacafacáznak, ha már egyszer rászánják magukat a változásra, akkor be kell izzítanom az ollómat! Próbálom az új külsőre vágyókat a mértékletes változtatásra rábeszélni, hiszen egy vállat verő hajzuhataggal rendelkező lánynak nem biztos, hogy jól áll a rövid, fiús séró; figyelembe kell venni az arcformát és a személyiséget is. Volt már olyan eset, amikor egy kétségbeesett, megcsalt fiatal ara rontott be az üzletbe, hogy szeretne megszabadulni derékig érő fürtjeitől, s rövid bubira vágyik, mert azt a formát kimondottan utálta a férje. Próbáltam lebeszélni, de hajthatatlan volt... Ma már ismét tud mosolyogni, boldog új férje és két kisfia oldalán – és soha többé nem vágyik hosszú hajra, az ugyanis a tükörbe nézve ismét a régi, hiszékeny önmagát juttatná eszébe.

Tóth Gabi
Tóth Gabi

– Azt, hogy eddigi életem során hányszor változtattam meg a hajam fazonját, nem tudnám megmondani, szerintem én évente 104-félét próbálok ki! – mondja nevetve a 22 éves Tóth Gabi. – Sohasem féltem kísérletezni egy-egy új színnel vagy formával, s ha éppen nem tetszett valamelyik, hát változtatott rajta a fodrász. Eleinte még otthon én magam festettem pár csíkot a hajamba, majd amikor a Megasztárban szerepeltem, látványosabb lett a változás, az ottani fodrászok kiélhették rajtam a kreativitásukat. Én lelki eredetű probléma következtében még sosem változtattam, egyszerűen csak kíváncsi voltam, hogyan állna a fekete, hát befestettem! Majd egyik napról a másikra leszívattam, s most szőke vagyok. Ez most nagyon tetszik, bár már egy következő színen gondolkodom – a zöld szememhez jól mutatna csokoládés-rezes árnyalat... – mondta befejezésül Tóth Gabi.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 13 hozzászólás
Moderálásra küldöm 13. Zsuzsannám 2010.10.01. 18:22

Utálom ezt a picsát.

Moderálásra küldöm 12. csery 2010.09.09. 17:34

Kedves Krisztácska! És akinek nem ilyen haja van, azt miért kell lenézni? Mert a legtöbb mai, édi-bédi, trendi, hasonló frizurájú "aranyos lányka" ezt teszi.

Moderálásra küldöm 11. Krisztácska 2010.09.09. 16:52

Tóth Gabi szerintem édes ,aranyos lányka!!
Az hogy ő most így néz ki ,az azért van ,mert neki így tetszik! Miért kell ezért bántani! A lényeg,hogy ő így érzi jól magát ,mert ha nem ,akkor változtatna ezen.
<moderálva>

Moderálásra küldöm 10. csery 2010.09.08. 18:51

Ezt a hülyeséget, hogy néz ki már ez a nőszemély?? Egyáltalán nem nőies. Az enyém derékig ér és félévente járok visszavágatni, lehet egyszer megunom és visszább vágatok belőle, de hogy pasit nem csinálok magamból az biztos.Mellesleg ez a Zsidró Tamás legszívesebben mindenkinek tövig levágná a haját és ilyen "trendi" frizkót csinálna neki.

Moderálásra küldöm 9. AranyKözépút 2010.09.08. 18:26

Szerintem meg a zsidró irgalmatlanul ciki. Szánalmas, hogy ilyen fodrászokból is celebek lehetnek....mondjuk mivel az egy negatívum (a celebség) annyira nem is bánom, hogy az lett..a Zsidró. Raccsol, beképzelt, másokat sértegető nulla.

Moderálásra küldöm 8. máris 2010.09.08. 14:13

EZ NEM IGAZ !! CSAK SZERETNÉK A FODRÁSZOK, HOGY ÍGY LEGYEN !!!

Moderálásra küldöm 7. Mankapunka 2010.09.08. 12:17

Utolsó képen úgy néz ki,mint a CSont Travolta fiatal korában. :))) (Tudom,hogy John)

Moderálásra küldöm 6. GD 2010.09.07. 23:56

Ezért a nőért tuti nem tolnám le a gatyómat...

Moderálásra küldöm 5. Mankapunka 2010.09.07. 23:16

Ez egy ocsmány fiuutánzat a pici-paci Gabika.

Moderálásra küldöm 4. dr73 2010.09.07. 16:35

Tóth Gabi mesze van a NŐi mivoltjától.


13 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...