Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Egy ˝fura figura˝, aki nem akar több lemezt kiadni – Beszélgetés Puskás Petivel

Puskás Peti a Megasztár harmadik felvonásában bukkant fel. Exhibicionista jellemével megosztotta a közönséget, de tehetségét jól példázza, hogy a zenei világon túl színházi vezetők is felfigyeltek rá. Jelenleg több darabban játszik, emellett legújabb klipjén dolgozik.


- A Megasztár hozta meg Neked az országos ismertséget. Mostanság inkább színházi szerepeidről hallani. Ebben a közegben soha nem származott abból hátrányod, hogy a tehetségkutató műsorban tűntél fel?

- Két-három előadásig nagyon utáltak, mert ott mégis csak diplomás emberek vannak, olyanok, akik tanulták a szakmát, aztán egyszer csak jönnek ˝sztárok˝, akiket nyilván a nevük miatt bevesznek egy-egy produkcióba. Most már úgy gondolom, bizonyítottam abban a közegben is, hiszen eltelt elég idő, és egy csomó darabban játszottam, s játszom jelenleg is. Szerintem manapság a világ ebbe az irányba tart, ez nem rossz, hogy ez így alakult, jó az, hogy tehetségkutatók vannak, szükséges ezek megléte. A színészek pedig kössék fel a gatyájukat, mert minden egyes új színész és előadó versenyhelyzetet teremthet. Úgy gondolom, aki rossz, az úgyis kiesik a színházból. Feltehetőleg, ha én is rosszul játszottam volna azokat a szerepeket, amiket rám bíztak az első két darabban és a sorozatban – ott is először arról volt szó, hogy csak két hónapig játszom majd –, akkor már rég nem dolgoznék a társulattal.


- Figyelemmel kíséred a Megasztár 5. szériáját?

- Igen, nézni fogom, hiszen érdekel, hogy mi van benne, milyen új irányzatokkal jönnek a versenyzők. Kíváncsi vagyok, hogy mi az új divat, mi az, ami az embereket megfogja. A tehetségkutató valamilyen varázzsal rendelkezik, nem véletlenül nézi egy ország. Ott van példának Rúzsa Magdi esete, aki nem ok nélkül nyert, és amikor vele mentünk koncertezni, akár határon túlra is, az emberek szeretete egyszerűen áradt felénk. Ezt nem lehet elmagyarázni, át kell élni, erre kínál lehetőséget ez a verseny. Ez az, ami csodálatos benne. Egy másik dolog, gazdasági válság van, mindenki depressziós, és jön egy teremőr, Tabáni István, elkezd fantasztikusan énekelni, s egy ország boldog lesz, az ő sikerében a saját álmukat látják megvalósulni. Ezek fontos dolgok, amiket a tehetségkutatóknak köszönhetünk.

Lírai dalai közben átváltozik, lenyugszik
Lírai dalai közben átváltozik, lenyugszik

- Mit tanácsolnál a mostani versenyzőknek, mivel tudnák kivívni a zsűri és a közönség bizalmát, tetszését?

- A szorgalom a legfontosabb. Az tanácsolnám nekik, ne gondolják azt, ez a műsor elég ahhoz, hogy életük végéig eléldegéljenek ebből a hírnévből. Tenni kell azért, hogy köztudatban maradjon valaki. Nem szabad hagyni azt sem, hogy elszálljon az ember, és azt gondolja, ő a világ közepe. Ezt tapasztalatból mondom, velem is előfordult az, azt hittem én vagyok maga Mick Jagger, annyira eredeti vagyok, mint senki más. Aztán rá kellett jönnöm, ez nem így van, és még rengeteget kell tanulnom.


- Úgy tudom, a közeljövőben tervezel klipet a Léggömb című dalodhoz. Mikor láthatja a közönség az eredményt?

- Igen, valóban ebből a számból lesz a soron következő klipem. Az elkövetkezendő hetekben neki is állunk forgatni, már tényleg csak napok kérdése. Úgy vélem ez az eddigi legjobb dalom, és most nem a marketingszakember beszél belőlem, hanem tényleg azt gondolom, a Léggömb az a nóta, amit elképzeltem, minőségi és benne van minden, amit az elmúlt években tanultam. Remélem, a klip is méltó lesz a dalhoz, nagy reményeket fűzök hozzá, nagyon szépet álmodtam meg neki.

- Új lemez megjelenése várható valamikor?

- Lemez nem lesz. Úgy gondolom, hogy a cd-k ideje már lejárt. Az internet olyan lehetőségeket kínál, amelyeket meg kell ragadni. A Nyomorultak bemutatója után az lesz a legfontosabb feladatom, hogy valamilyen más formátumban nagyon sok új zenei dolgot kiadjunk.

Állítsuk meg a világot című dala lassabb tempójú

- Elég feszített tempó szerint éled mindennapjaid. Hogy kell elképzelni Puskás Peti egy hetét?

- Most járok Kecskemétre próbálni, ami 3-4 napot elvesz a hetemből. Szombat, vasárnap általában fellépések napja. Hétfőnként a maradék teendőimet végzem el, vagy klipet forgatok, vagy a vállalkozásaim ügyeit intézem. Egyébként nagyon élvezem ezt a rohangálós életmódot, de amúgy sem voltam soha az az ˝otthonülős˝ típus. Nagyon örülök neki, hogy ilyen elfoglalt vagyok, hiszen az azt jelenti, tartok valamerre. Arra is büszke vagyok, hogy szeptemberben hat színházban kezdek.


- Említetted a sorozatot, amit egyéb elfoglaltságaid miatt otthagytál. Hiányzik a Jóban rosszban?

- Hiányzik, nem azért hagytam abba, mert utáltam, vagy bármi gondom lett volna vele. 4-5 évet voltam benne, és adódtak olyan lehetőségek, amelyek miatt el kellett gondolkodnom, azon, mit szeretnék csinálni a közeljövőben. Február, márciusban már tudtam, 4-5 színházban fogok próbálni, mellette sok fellépésem van, és lett két vállalkozásom, amit el szerettem volna indítani. Egyszerűen választanom kellett, a sorozat biztos pont volt az életemben, de úgy éreztem, tovább akarok lépni. Egyébként úgy váltunk el a Jóban rosszban készítőivel egymástól, bármikor visszamehetek a sorozatba, és szeretnék is, mert úgy érzem, ott tanultam meg mindent.

Nemcsak külsejével tűnik ki a hazai énekesek közül
Nemcsak külsejével tűnik ki a hazai énekesek közül

- Mi jut eszedbe először, ha Győrre gondolsz?

- Fekete Dávid! Viccelek. Egyrészt a színház, hiszen a volt barátnőm (Bátyai Éva - szerk.) ott játszik. Rajta kívül is sok emberrel jóban vagyok a társulatból. Nagyon szeretem Győrt, valószínűleg azért, mert sokat jártam ide, és mostanában szintén gyakran megfordulok itt. Azt gondolom, hogy egy példaértékű város, Kecskemét mellett a másik, amire szívesen gondol az ember, mint magyar helység.

- Mit csinálnál, ha nem a színpadon állnál?

- Az egyik, ami szívesen lennék, nagyon gazdag. A másik, amit el tudok képzelni török basa. Szerintem nagyon jó török basa válna belőlem, liberális, jó gondolkodású vezető, de török basa.

Ebben a klipben biciklijével együtt szerepel

- Köztudott, hogy mindenhova biciklivel jársz. Mi ennek az oka? A környezettudatosság vagy esetleg valami teljesen más dolog áll ennek háttérében?

- Több oka van. Az egyik, nincs jogosítványom, ez egy elég nyomos indok. A másik valóban az, most már oda kell figyelnünk a környezetre, hiszen napról-napra látja az ember a hírekben a Földünkre mért káros tevékenységek következményeit. Tisztában vagyunk azzal a ténnyel is, az 1970-es évek óta az élőlények egyharmada kihalt, de örülök annak, hogy például itt Győr környékén is látni olyan szélturbinákat, amik jelzik, valami már elindult. A biciklivel ugyanez a helyzet. A városban miért közlekedne az ember mással? Fél óra alatt oda lehet érni bárhova. Fontos lenne, hogy kialakuljon egy működő kerékpáros-kultúra Magyarországon is, s igenis be kellene látnia mindenkinek, az autó vagy éppen a bicikli nem státuszszimbólum, hanem egy közlekedési eszköz, és a kerékpározás teljesen ingyen van – miután az ember vett egy bringát.


- Mit jelent számodra a zene?

- Azt hiszem, az vagyok én. Attól független, hogy nagyon sok mindent csinálok, számomra tényleg a zene az, ami kitölti minden gondolatomat, amikor épp nem dolgozom – vagy nem arra gondolok, milyen lehet török basának lenni. Nem hiába jelentkeztem a Megasztárba sem. Nagyon remélem, jó pár év még benne van ebben a dologban.

Olvasóink írták

 • 7. drKotász 2010. október 26. 14:19
  „A szomszédok és a bárátokőzt egyik szereplője nem.”
 • 6. Hyppolit 2010. október 22. 15:02
  „...értetlenül olvasom a cikket.Tényleg, most ki az a Puskás Peti? Tény, hogy Jóban-rosszban c. műsort nem nézek, sajnos agyilag alkalmatlan vagyok rá. Bár valami sztár-családból származik:..igen, Lóránt, Zakariás, Hidegkuti, Puskás,stb. Nem, tévedek.Ez más. A falunkban lakika kedves Bála Borbála, ő pedig azt hitte magáról, hogy ő a Pink. Szerintem róla is lehetne egy cikket írni...”
 • 5. robi04 2010. október 20. 17:38
  „ezt nem hiszem el!mi lesz most velünk?:)”
 • 4. annobon 2010. október 20. 11:45
  „Ezt a Peti írja saját magáról: "Lakásunkban elég magas volt az egy négyzetméterre eső művészek száma. Ha nem számoljuk öcsémet meg engem, akkor - négy. Öcsémen és rajtam kivűl pedig pont négyen voltak a lakásban. Nem tudom mi lett volna meglepőbb, ha matematikus szerettem volna lenni vagy ha valami művész. De mindenképpen híres és gazdag."

  Szóval Ő egy nagy 0!, de jó családba ("művészcsaládba") született. Jó a hátszele. Attól még hamis a hangja és ötödosztályú színész. De mindenképpen "híres" és gazdag.

  /direkt tettem idézőjeleket egyes helyekre/”
 • 3. Szilágyi_Zsolt 2010. október 20. 10:54
  „Ez volt az egyetlen Megasztár, amelyikből láttam egy-két teljes műsort. Gondolom, azóta azért fejlődött, de emlékszem, hogy akkor atomhamisan énekelt a gyerek, és nem is értettem, hogyan maradt olyan sokáig bent (azt hiszem, valahogy a 7.-8. hely táján esett ki).”
 • 2. makaay777 2010. október 20. 10:28
  „A qrva életbe de sajnálom szegényt....homokozófejű!”
 • 1. kefefejű 2010. október 20. 10:15
  „Ez egy homár majom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5,4 kilós tumort távolítottak el egy férfi arcáról

Egy több mint 5,4 kilogrammos tumort távolítottak el az orvosok Chicagóban egy portugál férfi… Tovább olvasom