Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 19°C | 30°C Még több cikk.

Egy Csepp Világnap sok sztárral

Újra itt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapja!
Az ország egyik legnagyobb sztárja lesz a meglepetésvendég a VIII. Egy Csepp Világnapon november 17-én, vasárnap a Syma Rendezvényközpontban. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapján a titkos fellépőn kívül ott lesz mások mellett Zséda, az X-Faktor idei sztárjai, a Csillagszemű gyermektáncegyüttes és Bársony Bálint hangszersimogató gyermekprogramja is. Az Egy Csepp Világnapon a szórakozás mellett az egészségé a főszerep.


Egész nap koncertek, a diabétesz világnap (november 14.) alkalmából közös diabétesz séta, számos nyereménysorsolás, különféle ingyenes egészségügyi szűrések (vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés, stb.), kézműves foglalkozások, ugrálóvárak, ügyességi játékok, Trikke Carving, egészségpiac, sorsolások, cukorbeteg klubtalálkozó, szakmai programok, tanácsadás és „Magyarország Cukormentes Tortája"-kóstolás várja a látogatókat november 17-én, vasárnap 10-től 18-ig a Syma Rendezvényközpontban, az Egy Csepp Világnapon.

A Diabétesz Világnap tiszteletére idén is lesz a már hagyományos, több száz embert megmozgató diabétesz séta, melyet idén a milliók életét megmentő inzulin tömeggyártásának 90. évfordulója alkalmából a Lilly támogat. A jubileum méltó megünneplésére a Lilly egy különleges dokumentumregényt jelentetett meg „Áttörés – Az inzulin felfedezésének kalandos története" címmel a Sanoma gondozásában. A könyv az Egy Csepp Világnapon a Lilly standján megtekinthető.

A rendezvény idén a „Vércukormérésben itthon vagyunk" mottót viseli, mert az Egy Csepp Világnap főtámogatója a 77 Elektronika Kft., az egyetlen valóban magyar fejlesztésű vércukormérők, a Dcont készülékek gyártója.

Erős Antónia
Erős Antónia

Egy fantasztikus meglepetés-vendég is koncertet ad idén az Egy Csepp Világnapon. Az idei fellépők között szerepel Zséda, Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló – aki egy közös bemelegítést tart délelőtt –, a Black Time tánciskola bemutatója a Quantum XXL közreműködésével, a Kolompos együttes, a Csillagszemű gyermektáncegyüttes és az idei X-Faktor számos sztárja is. Lesz még ezen kívül hangszersimogató Bársony Bálinttal és interaktív meseolvasás a Szárnyak és paták című mesekönyvből Pokorny Liával, Erős Antóniával és a könyv szerzőjével, Finy Petrával.

A színes programok és koncertek mellett a legkisebbek arra is lehetőséget kapnak, hogy a 77 Elektronika standjánál felállított pályán az idén Európa-bajnokságot nyert hazai cukorbeteg labdarúgó-válogatott tiszteletbeli tagjaivá váljanak. Azok, akik a helyszínen megmérettetik a vércukorszintjüket, megkóstolhatják a 2013-as „Magyarország Cukormentes Tortája" verseny nyertes süteményeit is.

Zséda
Zséda

Az Egy Csepp Világnapon először az alapítvány szakmai programot is szervez cukorbetegeknek, és azoknak, akik többet szeretnének tudni a diabéteszről. Többek közt szó esik majd a lehetséges cukorhelyettesítőkről, egészséges táplálkozásról, a legfrissebb tudományos eredményekről, a cukorbetegség pszichés terheiről és a sportról is. Továbbá egész nap lehetőség lesz megszólítani és kérdezni a szakembereket, így mindenki személyesen is tanácsot kérhet tőlük.
Az Erős Antónia által életre hívott Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén nyolcadszorra rendezi meg az ingyenes családi és egészségnapot. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi szűrések fontosságára, s arra, hogy tudatos életvezetéssel számos betegség kialakulását előzhetjük meg.

Az Egy Csepp Világnapot megelező héten zajlik az Egy Csepp Figyelem Alapítvány már szintén hagyományos, őszi Cseppont Patikahete. November 11-17. között érdemes betérni a Cseppont Patikák egyikébe, mert egész héten 27% kedvezménnyel vásárolható vércukormérő, koleszterinmérő, tesztcsík, vérnyomásmérő. A Cseppont Patikákban egyébként jelképes összegért bárki megmérettetheti egész évben pillanatok alatt a vércukrát és a vérnyomását, sőt, sok helyen még a koleszterinszint is ellenőrizhető.

www.egycseppfigyelem.hu
www.cukkerberg.blog.hu
www.facebook.com/egycseppfigyelemalapitvany

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézettségi csúcs a BL-ben

A Juventus és a Real Madrid párharc volt a BL 2013-as csoportkörének egyik legjobban várt ütközete.… Tovább olvasom