Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Derűs a kedve, ha borús az idő

Az RTL Klub jóképű időjósa, Véber István érzékeny a frontokra, kedvenc évszaka az ősz, és meteorológus létére még ő is belefut a rossz időbe egy tóparti kiránduláson.

A legtöbb embert lelombozza a borús, ködös, esős ősz, de Véber István meteorológus ebben az évszakban a legderűsebb. Ekkor érzi magát igazán elemében, de a természeti változásokra nagyon érzékeny a szervezete.

– Petőfi szavaival élve: ˝Itt van az ősz, itt van ujra, / S szép, mint mindig, énnekem. / Tudja isten, hogy mi okból / Szeretem? de szeretem˝ – idézi a költőt az időjós. – Ha zuhog az eső, és jeges alattam a talaj, az tesz engem igazán boldoggá. A napos, eseménytelen időjárást kissé unalmasnak tartom, most végre történik valami érdekes. A melegfrontot egyébként is rosszul viselem, ilyenkor rettenetesen tud fájni a fejem – mondja.


Bringázik az esőben

István kedvenc hobbija a kerékpározás, s az sem szegi kedvét, ha a tekerés közben heves zivatar áztatja...

– Imádok az esőben kerekezni, a zápor illata olyan magával ragadó... Van egy speciális esőkabátom, így nem fog ki rajtam sem szél, sem eső. A hideg sem zavar, télen szinte soha nem hordok sálat, sapkát, kesztyűt és vastag, bundás kabátot. Kényelmetlennek találom őket, bár tény, hogy ezek hiánya miatt gyakran meg is fázom – ecseteli a fiatal meteorológus. – Ahelyett, hogy melegebb kabátot vennék, inkább vitaminokat szedek. Szerencsére imádom a teákat is. Bármilyen ízű jöhet, minden mennyiségben! Ez nemcsak egészségi szempont, hiszen a léleknek is jót tesz, mikor például este meghitten kortyolgatom a forró, gőzölgő italt...


Rajta is kifogott az idő

Annak ellenére, hogy időjós, neki sem mindig sikerül a tóparti sütkérezést gomolyfelhők nélkül élvezni. Volt már, hogy hiba csúszott a számításaiba.

– Nagyon hosszú esélylatolgatásba felesleges belemenni, de két-három napról szinte százszázalékos képet lehet adni. Néha azért az én nyaramat is keresztbe húzza, illetve áztatja egy-egy szürke felhő, legutóbb egy szlovéniai túrán áztunk bőrig barátaimmal – meséli. – Ez a nyaralás egyébként emlékezetes marad számomra, hiszen itt több izgalmas dolgot is kipróbáltam. Életemben először raftingoltam, s nagyon élveztem, még annak ellenére is, hogy a víz csupán hatfokos volt. Bár a vadvízi evezés is bejött, a legizgalmasabb kaland mégis az volt számomra, amikor egy magas szikláról a folyóba ugorhattam – mondta befejezésül a merész időjós, Véber István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emmy-díj: a Reklámőrültek a legjobb

A Reklámőrültek kapta a legjobb drámai tévésorozatnak járó Emmy-díjat. Tovább olvasom