Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Dér Heni hajléktalanokon és kutyáikon segített

Ismét példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársai, és a hozzájuk csatlakozó civilek.
A fővárosi hajléktalanok és kutyáik megsegítésére szervezett gyűjtési akció célja az volt, hogy megvédjék a dermesztő hidegtől az utcán élőket. A szervezet lelkes önkéntesei az összegyűlt adományokat folyamatosan osztják szét a rászorulók között. A legutóbbi akcióhoz a népszerű énekesnő, Dér Heni is csatlakozott.

Az elmúlt időszak rendkívüli időjárása igencsak próbára teszi az utcán élőket. A hontalanok és állataik is az életükért küzdenek ezekben a fagyos napokban. Az Országos Állatvédőrség Alapítvány úgy döntött, megsegítésükre gyűjtést szervez, hogy könnyebben átvészelhessék a nehéz időszakot.


Az összegyűlt adományok szétosztásában Dér Heni is részt vett, mit sem törődve a fogcsikorgató hideggel.

„Sajnos általában kivétel nélkül elmondható, hogy a hajléktalanszállókra nem engedik be az állattal érkezőket. Így azok a hontalanok, akik nem hagyják magukra kedvenceiket, télen is az utcára szorulnak. Nem mérlegelik a rájuk leselkedő veszélyeket, nem törődnek az akár mínusz húsz fokos időjárással sem, csak az számít, hogy állataikkal maradhassanak. A felhívásra rengeteg tartós élelmiszer, kutyatáp, nyakörv, póráz, ágynemű és meleg ruha gyűlt össze. Ezeket osztottuk szét a rászorulók között. Azt gondolom, hogy aki teheti, annak kutya kötelessége segíteni ott, ahol tud. Ezért álltam én is az Állatvédőrség mellé, és veszek részt az ilyen segélyakcióikban" – árulta el az énekesnő, aki Tornóczky Anitával - a szervezet kommunikáció vezetőjével - együtt osztotta szét az adományokat a rászorulóknak.

Tornóczky Anita és Dér Heni
Tornóczky Anita és Dér Heni

Az alapítvány munkatársai az Állatmentő Ligával karöltve, egész februárban segítik a rászorulókat, így továbbra is várják a felajánlásokat. Ezzel kapcsolatban további információk a szervezet facebook oldalán, illetve a www.allatvedorseg.hu oldalon találhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Billy Connolly is szerepet kapott A hobbitban

Csatlakozott Peter Jackson A hobbit - Váratlan utazás című háromdimenziós fantáziafilmjének… Tovább olvasom