Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Dagad a Megasztár botrány – vizsgál a Versenyhivatal

Budapest – A Megasztár-szavazók becsapva érzik magukat és igazságot követelnek. Szerintük a csatorna hitelét vesztette, dr. Beleznay Zsolt ügyvéd szerint nyilvánvaló, hogy a TV2 hibázott, amikor nem tájékoztatta a nézőket az új játékszabályról. A Gazdasági Versenyhivatal pedig úgy véli, hogy felmerül a megtévesztés gyanúja, ezért vizsgálatot indítanak az ügyben.

Egy héten keresztül buzdította a Megasztár nézőit a TV2, hogy szavazzanak az általuk legjobb énekesnek vélt versenyzőre.

A múlt szombat esti adásban viszont kiderült, hogy az eddigi játékszabályokkal szemben a zsűrire hárult a feladat, hogy kiválassza a három jelölt közül azt az egyet, akit biztosan látni szeretnének a végső küzdelemben.

Az újabb malőr hatalmas felháborodást keltett. Magyar Ritának, a TV2 szóvivőjének nyilatkozata pedig csak olaj volt a tűzre. (Magyar Rita többek között arról beszélt nyilatkozatában, hogy számukra a botrány nem jelent presztizsveszteséget, hiszen a műsort nézik.)

„Még egyszer mondom, hibás a TV2"

Dr. Beleznay Zsolt ügyvéd a Velvet megkeresésére elmondta, hogy olyan dologgal állunk szemben, amire pillanatnyilag nincs is jogszabály. Ennek ellenére jogosnak véli a nézők háborgását:

„Magyar Rita válasza nagyon karcsú. Nehéz ügy ez. Az a baj, hogy tartozhatna a Szerencsejáték Felügyelethez, de leginkább fogyasztóvédelmi kategória. Pillanatnyilag sem a versenyzők szerződését, sem az új szabályzatokat nem ismerem.

Helytelennek tartom azt, hogy a műsorszolgáltató nem kommunikálta rendesen a nézőkkel, hogy pontosan milyen szabályok szerint fogja az SMS-eket kezelni és hogyan dönt a továbbjutásról.

Ez alkalmas arra, hogy a nézőket megtévessze. Mondjon bármit is a TV2, nem helyénvaló ez a fajta eljárás."

Nehéz jogi fogást találni a TV2-ön

„Szavaztatták az embereket orrba-szájba, ezt kommunikálták egy héten keresztül, sőt, magában a műsorban is többször mutatták, ki hogy áll. Ezt követően egy furcsa csavarral nem a szavazatok állása, hanem a zsűri döntött a továbbjutásról.

Hogy mennyire voltak hasznosak vagy haszontalanok ezek az SMS-ek, ez egy érdekes kérdés, hiszen a szimpatizánsok ugyanúgy szavaztak rájuk, hiszen végül az összes SMS döntött, ami az egy hét alatt jött Lakatos Krisztiánra és Fekete Dávidra. Tehát ezek nem vesztek el. Őszinte leszek: szerintem jogi értelemben nincsen fogás ebben a helyzetben.

Ha a TV2 bebizonyítja, hogy valamennyi SMS-t számításba vett az utolsó két versenyző közötti döntésnél, akkor meg fogja magát védeni. Ez tipikusan az a helyzet, amikor az emberek felháborodása jogos, de az adott helyzetben a verseny végkimenetelét nem befolyásolta döntően a csavar.

Úgy vélem, az ORTT-nek lenne teendője. Az ORTT-nek viszont még álláspontja sincsen, nem hogy törvénye egy ilyen kivételes helyzetre. Még egyszer mondom, hibás a TV2, hogy nem tájékoztatta megfelelően a nézőket, de ha a televíziót kellene képviselnem, tudnék kézzelfogható magyarázatot adni, hiszen nem ért senkit joghátrány" – folytatta az ügyvéd.

Szimatol a GVH

Mihálovits András, a GVH szóvivője azt a tájékoztatást adta a Velvetnek, hogy ők is felfigyeltek a kialakult botrányra, és valóban felmerülhet a fogyasztók megtévesztésének a gyanúja.

„Egyeztettünk a Fogyasztóvédelmi Hatósággal, és ugyan magánszemélytől panasz hozzánk még nem érkezett, fontolgatjuk a fellépést. Ez nem jelent elmarasztalást, de kivizsgáljuk az ügyet" – zárta rövidre a GVH szóvivője.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. joco 2008. december 11. 14:23
  „18. Nooormális? 2008.12.10. 20:38 és 16. k 2008.12.10. 17:10 sajnos igazatok van.
  15. elemér 2008.12.10. 16:33 jol vagy ? Nincs más témád "kedves" cyborghungarista?”
 • 21. setretmc 2008. december 10. 23:52
  „Kik vagytok ki kis..... itt most ewgész másról van szó mint hogy ki, bi , ho vagy heteró szexuális?!!!!!
  Túrabakancs! mind egy de elég műveletlen”
 • 20. Túrabakancs 2008. december 10. 21:45
  „nane!
  Olyanról ezek szerint nem hallottál hogy a homik nagy része lánnyal is meg fiúval is?! Le vagy maradva... Sőt állítólag sokan még pedofilok is! Ezek bizonyított
  tények. A Mester még egy megjegyzést is tett a kis Lüszire az egyik előválo-
  gatáson: "szinte szerelmes lettem beléd". Erről ennyit. A Barátok közt című
  sorozatot is "ők" /kisebbségiek/ írják, nemhiába vannak benne sorozatosan
  homoszexuálisokról történetek, folyamatosan a legtoleránsabbnak állítják be
  őket, tudat alatt szennyezik a fiatalságot! Lassú víz partot mos, ezt a straté-
  giát alkalmazzák már hosszú ideje nem csak nálunk, hanem az egész világon!
  Sikerrel... :(”
 • 19. nasi12 2008. december 10. 21:26
  „Dávidnak óriási a szavazó bázisa.
  Ha a régi rend szerint ment volna a szavazás, akkor elsőként Dávid ment volna tovább, mint a legtöbb szavazatot kapott versenyző, majd végül a zsűrire maradt volna az a hálátlan feladat, hogy a Lakatus papa, vagy a Király tata dollárokkal tömött bukszáját utasítsa vissza.
  Azzal a csavarral, ami történt, gyorsan tovább engedték a legkevesebb szavazatot kapott legjobban sponzorált éneklőt, majd ,,sajnos a közönség így döntött" -kijelentéssel, szemérmesen eltették a Lakatus család ámerikában összemuzsikált dollárjait is.
  Na ezért esett neki a család Dávidnak, ám az ítészek azt már nem merték bevállalni, hogy a legtöbb szavazatot begyűjtött énekest Dávidot ejtessék ki.
  Én még közjegyző jelenlétéről sem hallottam az egész verseny telefonálgatásai alatt.
  Éljen a mammon dicsérete!
  U.i.
  Fridi, és Mester nem homo csak barátnők.
  A két hozzáértő, szakmabéli zsűritagnak (Fenyő és Eszenyi) külön gratulálok, és nagyon sajnálom, hogy két ilyen dilettánssal hozta össze őket a sors..”
 • 18. Nooormális? 2008. december 10. 20:38
  „"A Megasztár-szavazók becsapva érzik magukat és igazságot követelnek. Szerintük a csatorna hitelét vesztette,"
  Ez a Megasztár-szavazók szellemi színvonalát nagyszerűen megmutatja.
  Szegények, mikor volt ez a két népbutító, nívótlan, alpári, szenzációhajhász és hazug csatorna egy percig is hiteles?”
 • 17. elemér 2008. december 10. 19:14
  „Ezt az SMS szavazást már évek óta használlják a nagyvilágban, mert olcsó és tudják hogy odafigyelnek vagy mi érdekli a népet. Persze ingyen is lehetne szavazni innen, pár kattintásal. Ez csupán software-n mullik. Ilyesmi jóval olcsób mint ujságot nyomtatni. Ujság az nem tud versenyezni a net-el, ami állandóan fejlödik. Aki nem használlja az lemarad.”
 • 16. k 2008. december 10. 17:10
  „Csak nyomogassátok az a sok emelt díjas sms-t jó pénz az, azt majd úgy is a zsűri dönt.
  Az meg hogy át b***tak néhány embert kit érdekel.
  Presztizs veszteség nincs, nézettség a lényeg meg az sms.
  - Mintha Magyarországon lennénk. - ja hogy ott vagyunk..? Akkor ezen nincs is mit csodálkozni.
  3 nap múlva meg már mindenki el is felejtette azt a kis "malőr"-t”
 • 15. elemér 2008. december 10. 16:33
  „Igen a zsidók irányitják a világot, sajtót, T.V.-t, mediát, kereskedelmet, USA-t. Akkor pedig felesleges ezen csodálkozni.;)”
 • 14. m3gtr 2008. december 10. 16:32
  „nane Te vagy a barátnője mi.”
 • 13. nane 2008. december 10. 16:25
  „BOCSI DE MESTER TAMÁS NEM HOMOKS..van barátnője:) jobb ha tőlem tudod..:;)”
 • 12. Szilágyi_Zsolt 2008. december 10. 15:45
  „Esgégé, ha tudsz jobb magyarázatot, elő a farbával, kíváncsian hallgatom. Nyitott vagyok az új elméletekre. Egyébként - bár hízelgő, amit mondasz- sajnos nem tudom mindig megtalálni a logikus magyarázatot, de ami ordít, azt nehéz nem észrevenni. Kivéve, ha az ember szándékosan befogja a fülét.”
 • 11. Poltergeist 2008. december 10. 14:12
  „Megmondtam én ezt már régen.Van itt már minden buzi,díva,leszbikus,tehetséges,tehetségtelen,cigány,fehér,félvér,zsidó stb.
  Én is mehettem volna előadni a paff a bűvős sárkányt,de szerintem mindenki paff let volna tőle.
  Szilágyi_Zsolt--->na erről van itt szó ha valaki nem tudná.A média álltal sugárzott agymosoásokat a zsidóktol kapjátok amit tudom páran kétkedve olvasnak,de ez a szomorú valóság.
  Még a végn ha sokat nézem én is a fejem fölül eltűnik a glória a homlokon meg megjelenik a csillag:D”
 • 10. esgégé 2008. december 10. 14:12
  „Könnyű neked Szilágyi_Zsolt. Mert te mindig megtalálod a logikus magyarázatot. Hát persze, hogy a Nyújork-Telavív tengely az oka itten a bajoknak. A megabajoknak meg pláne. Ó te szegény!”
 • 9. FREDDY/S 2008. december 10. 13:39
  „Az ügy szépséghibája csak az, hogy a zsűri a legkevesebb szavazatosat akarta bejuttatni, csak nem sikerült, nemde...”
 • 8. Imcsi 2008. december 10. 12:50
  „Jaj, hát mért pont ez lett volna tiszta? Forgaókönyvből megy minden!
  Egy másik műsorban elhangzott -"bohóc"- után a zsűritag azt nyilatkozta: ezt kellett mondanom!”
 • 7. Szilágyi_Zsolt 2008. december 10. 12:47
  „Tippelhetek, Túrabakancs? Zsidók? Az egykori és jelenlegi zsűritagok legalább 70 %-a származását tekintve egész biztosan zsidó? De mivel az egész TV2 is, mint a magyarországi médiumok túlnyomó többsége, zsidó befolyás alatt áll, ezen nincs is semmi meglepő? És ezért van az is, hogy ez a játék nem a tehetségről szól, hanem arról, hogy ki hozza a csatornának a nagy pénzeket? Mindegy, hogy lemezeladásokból, koncertbevételekből, reklámanyagokból vagy Király apukákból csavarhatnak ki több lét, csak a profitmennyiség a döntő, a többi nem számít? Nyugtass meg, hogy hülyeségeket beszélek, és nincs igazam. :)”
 • 6. kisetti 2008. december 10. 11:40
  „Kedves Túrabakancs!
  Persze,hogy tudom,tudja mindenki...pesti berkekből szintén....de megadtam neki idáig a lehetőséget,hogy bizonyítsa számomra, egy tökös férfi szerepét is tudja játszani...nem jött neki össze,mert inkább elolvadt,mintsem határozottan vélekedett volna !!!”
 • 5. egy_olvaso 2008. december 10. 11:38
  „Azért változtatott a zsűri mert biztos hogy a Viktorka eset volna ki. Kíváncsi lennék mennyibe került ez a "Viktorka" apukának. Hajrá Dávid!”
 • 4. Túrabakancs 2008. december 10. 11:17
  „Hoppá elírtam: hokokos=homokos :)”
 • 3. Túrabakancs 2008. december 10. 11:16
  „,hogy már majdnem átment full buziba.....
  Kisetti, elárulom neked: Mester sajnos vagy sem, de hokokos! Beletrafáltál! :)
  Pesti berkekben nyílt titok hogy Friderikusz is a partnerei között volt, az
  etnikai származásukat most nem firtatnám, de szerintem sokan sejtik! A
  botrány persze nem ettől botrány...”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Craig Ewert halála a kamerák előtt - videó

Craig Ewert megitta a mérget, majd elbúcsúzott feleségétől: I love you. Tovább olvasom