Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Csak gyilkosságért ítélték el a németországi kannibálper vádlottját

Csak gyilkosságért ítélték el egy bizarr németországi "kannibálper" vádlottját, egy rendőrfelügyelőt, aki azért ölt meg egy másik férfit annak beleegyezésével, sőt kifejezett kívánságára, hogy kielégítse önmaga és társa kannibál képzelgéssel vegyes erotikus vágyait.
Az 57 éves Detlev Günzelt, aki letartóztatásáig harminc éve volt nyomozó a szászországi rendőrségnél, az ügyész által kért 15 év helyett csak nyolc év és hat hónap börtönre ítélte szerdán egy drezdai bíróság, enyhítő körülményként véve figyelembe, hogy az áldozat maga is meg akart halni.

A vádlott és áldozata, Wojciech Stempniewicz lengyel származású üzletember egy kannibál fantáziákat kiszolgáló internetes chatfórumon ismerkedett meg. A bíróság megállapítása szerint az áldozat zavart személyiségű volt, és arról ábrándozott, hogy megölik, levágják és megeszik.

A vádlottnak ugyancsak voltak kannibál képzelgései, és 2013 novemberében Drezda környéki panziójának szadomazochista "kínzókamrává" átalakított pincéjében megölte és feldarabolta hasonló korú partnerét, akivel "Disznótor" jelszóval váltott számos elektronikus levelet a különös gyilkosság előtt. Bár a "levágásra" felajánlkozó Stempniewicz azt kívánta, hogy halála után meg is egyék, a bíróság végül nem találta bizonyítottnak, hogy kannibalizmus is történt volna, sőt az áldozat halálának pontos módját sem sikerült megállapítani. A vádlott egymásnak ellentmondó dolgokat mondott erről.

A tettes egy 50 perces horrorvideót forgatott a másik férfi feldarabolásáról, s bár azt letörölte, a technikusoknak sikerült rekonstruálni a felvételt, de azon nem szerepelt az ölés aktusa. A test darabjait a panzió kertjében ásta el a rendőr, aki az önmaga készítette videófelvétel egy pontján bevallja, "sosem hittem volna, hogy ilyen mélyre süllyedek". Günzel a bíróságon élete legnagyobb hibájának nevezte a történteket, de tagadja, hogy gyilkos lenne.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hidakat építünk a jelmondata a Eurovíziós Dalfesztivál bécsi döntőjének

A környezetvédelem is központi helyet kap a májusi rendezvényen - hangzott el a fesztivált bemutató szerdai sajtótájékoztatón. Tovább olvasom