Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Büdös utálatos turulok Szlovákiában

A szlovák ügyészség szerint Slota "bizonyos szintig túlozhat, végső soron provokálhat is, vagy kissé mértéktelen kijelentéseket tehet". Ha Slota turult és csúnya mongoloidokat emleget, az csak véletlenül van egy mondatban és nem a magyarokra utal - legalábbis a szlovák igazságügy szerint.

Az Eperjesi Kerületi Ügyészség elutasította a Ján Slota gyűlölködő kijelentései ügyében tett beadványt, a nemzeti pártvezér ellen nem emelnek vádat. Slota egy kelet-szlovákiai kisközségben a magyarokat mongoloknak és gyilkosoknak, a turulmadarat pedig papagájnak nevezte.

Az indoklás

Az ügyészség szerint Slota szó szerinti kijelentése, miszerint "azután jöttek azok a gyilkosok és azok, akik Szlovákiában büdös utálatos turulokat építenek" nem ugyanarra a csoportra utal. Az illetékesek szerint erről legfeljebb feltételezésekbe lehet bocsátkozni, de ez alapján nem indítható büntetőjogi eljárás. Az ügyészség úgy véli, Slota kijelentésében arra utalt, hogy "két különböző csoport érkezett", a két csoportnak pedig nincs semmi köze egymáshoz, külön vannak feltüntetve és csak véletlenül kerültek egy mondatba.

Slota "túlozhat"

A hatóságok abban sem biztosak, hogy Slota a magyarokról beszélt. Az indoklás szerint "az idézett szövegben nem szerepel a "magyar nemzet "kifejezés" és szintén csak következtetni lehet rá. Igaz, hogy egy nyilvánosan megnyilatkozó egyén nem léphet át bizonyos határokat... de bizonyos szintig túlozhat, végső soron provokálhat is, vagy kissé mértéktelen kijelentéseket tehet" - szerepel az állásfoglalásban. A hatóságok szerint különösen igaz ez Ján Slotára, "aki ismert kemény kijelentéseiről".

Slotát ezért a beszédéért jelentette fel Onderj Dostál. 

 

A beadvány szerzője nem ért egyet a kifogásokkal. Véleménye szerint Slotának joga van ugyan túlozni, de nem érti, miért hivatkozhatnak kifogásként Slota személyére és kemény kijelentéseire. Dostál szerint a turulra és a gyilkosokra vonatkozó mondat is aligha minősíthető kritikának. Dostál az ügyészség határozatát célzatosnak és tendenciózusnak tartja, valamint panaszt nyújt be a döntés ellen.

Olvasóink írták

 • 8. albatrosz 2008. november 30. 20:20
  „Mi van? Az utolsó soraim leirása előtt miért töröltetek? Müködik a cenzura?”
 • 7. Dew 2008. november 30. 10:36
  „A felvidéki Ghymes frontemberével készített FN.hu-s interjúból szemezgetnék egy picit:

  Ma tényleg őrület van a két ország között, bár ez a stupiditás mindig is jelen volt. A szocializmusban is jelen volt, csak akkor nem beszéltek róla, akkor is voltak nagyon nagy verekedések, mi is részesei voltunk ezeknek többször. Ez az ellentét mindig ott volt valahol, ott parázslott. Szlovákia talált magának a határain belül egy jó félmilliós magyarságot, és nehéz megértenie, hogy mit keres ott. Nekünk is nehéz persze megértenünk, hogy mit keresünk ott... Természetesen a hazánk Szlovákiának a déli része, azt tudjuk a hazánknak mondani, ott kötődünk minden kőhöz, szalmakazalhoz, folyóhoz, ott járunk a temetőbe a szeretteinkhez. Ezek ezeréves dolgok.

  Ma egy 15 éves zsolnai gyerek nem igazán érti meg, hogy miért van ott ennyi magyar. Minek jöttek ezek ide? Nem érti meg, hogy egy olyan országban él, ami 16 éves. Mi meg egy olyan kultúrába születtünk bele, ami mondjuk 7-8 vagy 10 ezer éves, az ország meg ezer. Ez a kettősség nekifeszül egymásnak. Mindemellett hétköznapi szinten az ember 20-30-40 évet le tudott úgy élni, hogy ez a konfliktus a kocsma legalján maradt a fizetésnap után. Az a gond, hogy a kocsmának ez a legalja, amely a fizetésnap után tök részegen mondott kéket, zöldet, az mára bekerült a szlovák kormányba.

  A tavalyi határnyitás nagyon nem tetszett a mai szlovák kormánynak. Gyűlöli, utálja zsigerből, attól fél, hogy elveszti a déli területeit. Erről van szó! A magyarellenes hangulat gerjesztése provokáció! És ha valaki azt hiszi, hogy itt megállnak, akkor nagyot téved! Ez elmehet egészen a vérig is. Az az ember, aki ma a kormányban van, és miniszteri székeket osztogat, három évvel ezelőtt azt mondta, hogy menjünk tankkal Budapest ellen. Ezt elmondta a sajtóban is. Legszívesebben már most lerohanná a szlovák hadsereggel Budapestet, csak nagyon nehézkes lenne most átjönni tankkal. De ha átjönne, akkor lehet, hogy Brüsszelbe ezt már meglátnák, egyébként meg nem.”
 • 6. árpádsávos 2008. november 30. 09:36
  „jocosopron!
  ***moderálva***”
 • 5. jocosopron 2008. november 30. 07:43
  „Páctivald: Igazad van, én is járok hetente többször slovákba igy csak megerösiteni tudom, hogy a többség tényleg igy vélekedik Slotáékrol. De tudod a slovák nacionalistáknak -ugyanugy mint a magyar nacionalistáknak- nagyobb a "hangja" mind a csendes többségnek(sajnos).
  "Szerncsére" nálunk a naconalisták nincsenek kormányban, igy hangjuk csak az általuk dobált .:tojás, molotovkoktéloktol és nyilasmaskarás jelmezes felvonulásaiktól hangos, mig sajnos a slovák nacionalisták a "kormányukból" beszélnek ki .
  egy "történelmi "párhuzam: Csurka -MDF kormányzás idején- mint MDF alelnök- azt javasolta, hogy a médiát vonják a kormány "alá". Slota legutobb kérdöre vonta a slovák médiát," mivel szerinte a magyar kormányfönek "kedveztek".Hát ugye nagyon közeli- mondhatni- rokoni megközelitése a médiának?”
 • 4. páctivald 2008. november 30. 01:14
  „Hetente többször járok Szlovákiába(Pozsony,Kassa,stb.).
  Gyakorlatilag csak szlovákokkal vagyok mounkakapcsolatban. Mindannyian köpködnek slotára,ficora és a többi idiótára.
  Ők sem értik,hogy sikerült ezeket megválasztani.

  Könyörgöm ne halgassatok már a provokátorokra!!”
 • 3. Löw 2008. november 29. 22:38
  „szegényke próbálgat kemény fiúnak tetszelegni,de csak a szánalmas kategoriát üti meg.”
 • 2. TakácsTamás 2008. november 29. 21:56
  „Ja, ez a pondró tényleg vicces. Tulajdonképpen szánom már, meg hát röhejes is, hogy játssza a nacionalistát ott, ahol semmi keresnivalója. Azért megnézném, hogy a farok hogyan vezeti vissza az őseit az előző 3-4 évszázadra...”
 • 1. viryg 2008. november 29. 19:56
  „Szerintem nem kéne ennyit foglalkozni ezzel az elmebeteg, alkoholista barommal meg a népével sem. Ki nem szarja le mit karattyol összevissza tökrészegen a mocskos nyelvén amit még beszélni sem tud rendesen?
  Jobban tesszük ha szarunk rájuk ők meg nyufgodtan továbbra is adjanak hangot a kisebbrendűségi komplexusaiknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hargitai Bea már megint vetkőzött

A legszexibb ajkú magyar hírességek között második helyet elfoglaló Hargitai Bea harmadik alkalommal… Tovább olvasom