Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Berki Krisztián: durva dolgokat is láttam az Éden Hotelben

Az Éden Hotel című taktikai valóságshow első férfi műsorvezetőjének választották Berki Krisztiánt. Szerinte a játékosok mindenre képesek és bármi megtörténhet a TV2-n február 23-tól induló műsorban. Interjúnkban a megosztó személyiségéről, apaszerepről is beszélt.

– Az Éden Hotelt nyolcvan napig forgatták Costa Ricán. Műsorvezetőként hogy látja, milyen lesz a – már a TV2-n induló – harmadik évad?

– Nagyon szerencsések vagyunk, mert kiválóan sikerült a casting, rendkívül jó játékosokat válogattak be. Érződik a szereplőkön, hogy felkészültek az Éden Hotelből, tudták, mire számíthatnak. A kreatív producerek azonban minden furmányos dolgot kitaláltak, amit megenged a formátum, ez tényleg az a hely, ahol bármi megtörténhet. A műsorvezető szerepe is hangsúlyosabb lesz a korábbiaknál, láthatnak majd „berkis" momentumokat, poénokat. Elárulhatom azt is: én, aki általában érzelemmentesen figyelem a történéseket, volt, hogy meghatódtam egy-egy jeleneten, de nagyon durva dolgokat is láttam.

– Volt olyan, amire még ön sem vállalkozna?


– Igen, az életem jelenlegi szakaszában biztosan van olyan, amire nem lennék kapható.

– Mennyire taktikáznak, ármánykodnak a játékosok a győzelemért?

– Az Éden Hotel abban is különbözik a többi valóságshow-tól, hogy itt nincs semmi külső hatás, nem döntenek nézői szavazatok. Van viszont egy rakás érzelem, érdekbarátságok, szerelmek szövődnek, sok a randi, a játék nagyon jó helyszíneken. Ezzel együtt végig érezhető a stressz, a feszültség a műsorban. Egy pokoli társasjáték paradicsomi környezetben.

Berki Krisztián. Fotó: TV2
Berki Krisztián. Fotó: TV2

– Nagy lehetőséget kapott a műsorvezetői szereppel. Hogyan készült a feladatra?

– Az Éden Hotel történetének első férfi műsorvezetője vagyok, nagyon megtisztelő, hogy nekem szánták ezt a feladatot. De nem leszek klasszikus műsorvezető, és nem is akarok az lenni. Én Berki Krisztián maradok ebben a műsorban is. Eleinte akadtak nehézségek, de a producerektől, a stábtól minden segítséget megkaptam, türelmesek voltak, és belejöttem. Komoly kihívást jelentett, amikor tíz-tizenegy embert kellett moderálni, több mint hetvenoldalnyi szöveget megtanulni, vagy például nem izzadni a negyvenfokos hőségben. De mindezzel együtt nagyon élveztem a sokoldalú feladatot.

– A forgatások mellett mire jutott ideje Costa Ricán?

– Kiolvastam több mint hét könyvet - leginkább személyiségfejlődéssel kapcsolatosakat, például Steve Chandler - Teremtsd újra önmagad! című művét. Elkezdtem újra edzeni, reggel ötkor azzal indult minden napom. Jól beilleszkedtem a környezetbe, üzletemberekkel is találkoztam.

– Nyolcvan napig nem látta a családját. Milyen volt újra találkozni a kislányával?

– Tabletapuka voltam a forgatások alatt, azon keresztül beszéltünk. Nehéz időszak volt, de sportból rengeteg mindent hozok magammal, ezek átvitt értelemben használhatóak: „mindent meg kell tudni enni, és mindenhol el kell tudni aludni". Amikor újra a karomba vehettem a lányomat, teljesen elolvadtam, jó volt érezni az illatát. Rengeteget fejlődött a három hónap alatt, például sokat beszél és megfújja az ételt. Eléggé akaratos is lett.

– Milyen Berki Krisztián apaszerepben?

– Féléves koráig nem igazán tudtam mit kezdeni a helyzettel, az első kommunikációk után kezdtem megolvadni. Biztos sokan megbotránkoznak ezen, de kimondom: egy nő mindig magának szül. A férfiak nem változnak. Apaként az a dolgom, hogy biztosítsam a hátteret a nyugodt életéhez; mindennap látom a kislányomat, hozzám tartozik, de mégsem telepedek rá. Az édesanyja mellett biztonságban van, én majd később jövök: az életre nevelem, felkészítem a buktatókra.

– A Google keresési statisztikáiból kiderült, milyen sokan kattintanak a nevére. Ezt úgy kommentálta, a népszerűség oka lehet, hogy egy új karaktert teremtett meg. Mit ért ez alatt?

– Az embereknek kétféle karakterre van szükségük: akit ellenségként és akit szuperhősként kezelhetnek. Én tudom váltogatni ezt a kettőt, ki így, ki úgy kezel. De az biztos, hogy, önazonos vagyok és görbe tükröt állítok a társadalom elé.

– De melyik a jobb: ha szuperhős vagy ha ellenség?

– Teljesen mindegy, mind a kettő én vagyok.

– Idén számíthatunk megdöbbentő „Berki-akcióra"?

– Az Éden Hotel után készülök valamire, ami „berkis" lesz, de erről még nem nyilatkozom. Most a műsor a fontos.

 
Éden Hotel - a műsorról

A Costa Ricán zajló taktikai reality-ben nem a nézők szavazatai, hanem a szereplők közt zajló napi történések, konfliktusok alakítják a végkifejletet: a hotel játékosai csábítanak, taktikáznak, szövetkeznek, így befolyásolva, ki maradhat és kinek kell mennie.
A játék folyamán bármi megtörténhet, régi szereplők távoznak, újak érkeznek, alaposan felborítva a már kialakult érzelmeket és erőviszonyokat. Itt nem csupán az a cél, hogy valaki párra találjon, sokkal lényegesebb az, ki hogyan tudja a felépített stratégiáját véghez vinni és a többieket érzelmileg befolyásolni a saját győzelme érdekében.

Éden Hotel, TV2, naponta, 20.20

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Class FM nem tudott Rákóczi Feri FM-es szerződéséről

Rákóczi Ferinek fel kellett bontania a szerződését a Földművelésügyi Minisztériummal. A Bors… Tovább olvasom