Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Balázs Pali 15 vallomása

Balázs Pali, a többszörös aranylemezes előadóművész, a napokban megjelent 15 év, 15 vallomás című lemezével ünnepli másfél évtizedes énekesi pályafutását.


- 15 év az nagyon hosszú idő, mégis azt kell, hogy mondjam rettentő gyorsan eltelt. Néha olyan érzésem van, mint ha csak tegnap készíthettem volna el az első lemezemet a kis házi stúdióban nagyon szerény körülmények között. Vagy csak pár napja adhattam első feledhetetlen saját koncertemet szülővárosomban, Békéscsabán, pedig mind ez már 15 éve volt. Nagyon sok minden történt velem az elmúlt másfél évtizedben, rengeteget dolgoztam a háttérben is, hogy dalaim, produkcióm eljusson a széles közönséghez. Sokszor úgy fogalmazom meg magamnak az elmúlt időszakot, hogy mindent alárendeltem a pályafutásomnak. Ha nem így tettem volna, bizonyára rengeteg fantasztikus színpadi élményt nem élhettem volna át.

Balázs Palinak vidéki előadóként duplán kellett bizonyítania.

- Nem volt könnyű a helyzetem, mivel „vidéki" előadóként az első években mindig kettőzött erővel kellett bizonyítanom a fővárosi művészekhez képest a színpadon, de vállaltam. Elsősorban azért, mert az első fellépésemtől fogva éreztem a közönségem reakcióiból, tapsaiból, hogy jó úton járok. Ez volt a pályafutásom kulcsmomentuma. A közönség olyan, hogy vagy elfogad, vagy elfordul.

Pali sok fontos döntést hozott pályafutása során, melyhez erőt és hitet közönsége adott.

- Büszke vagyok a közönségem reakcióira, arra a szeretetre, amely rengeteg erőt és hitet adott az elmúlt 15 év alatt azokban az időszakokban, amikor fontos döntéseket kellett meghoznom. Az utóbbi évek legfontosabb döntései közül talán a legkiemelkedőbb az, hogy nem veszek részt azokban a bulvár -és celebműsorokban, ahol méltatlan és megalázó helyzetbe kerülnék. Folyamatosan érkeztek a felkérések az elmúlt években az ilyen jellegű műsor szerkesztőitől. Húztam egy vonalat és azt mondtam, ha énekelni nem lehet csak megaláznia magát az embernek, az nem kell. Úgy tapasztaltam, hogy a közönségem szemében ezzel a lépéssel még nagyobb tiszteletet és szeretet sikerült kivívnom magamnak.Balázs Pali más utat választott magának.

- Fellépésekre járok, dalokat írok, lemezeket adok ki és videó klipeket forgatok legnépszerűbb slágereimre. Ez az életem, ebben érzem jól magam. Az utóbbi években kinyílt előttem a világ, valószínűleg a fiam születésének köszönhetően. Rengeteg olyan pozitív hatás ért, melyből táplálkozom, ha dalírásba kezdek.

Az énekes jubileumi albummal ünnepli pályafutása 15. évfordulóját.

- Pályafutásom legfontosabb lemeze jelent meg a napokban „15 év, 15 vallomás" címmel. Nem csak fontos, hanem a legjobb, olyan, amilyenre már több mint 3 éve készültem. 15, számomra legjobban tetsző dal került fel a korongra. A gyors tempós dalok mellett (pl.: „Rabold el a szívem"; „Mindenhol csak téged látlak") megtalálhatóak a lassú, lírai szerzeményeim is (úgy, mint a „Néha szeretnék úgy sírni"; „Lehoznám a csillagokat érted"). Különösen büszke vagyok arra a dalomra, melyet az égiekhez írtam „Istenem segíts nekem" címmel. Féltve őrzött titkom volt eddig, de úgy érzem, hogy sikeres pályafutásom alakulásában a Jóisten keze is benne van. Az Ő segítő szándéka nélkül valószínű, sok minden másként alakult volna. Köszönetként született ez a dalom Neki, s remélem, a jövőben is fogja két kezem. Hamarosan videó klipet is készítek a dalra abban a templomban, ahol gyermekként konfirmációra jártam.

S hogy mik a jövő fő feladatai Pali számára?

- Bízom benne, ez az év az elmúlt 15 év méltó megünneplésével, sok nagyszerű hangulatú koncerttel, fellépéssel telik majd el szerte az országban és a környező országok magyar lakta településein. Közben klipforgatások, tv szereplések, és egy év végi fővárosi koncert megszervezése. Ezek a fő feladataim a jövőre nézve.

Olvasóink írták

  • 1. accelerator 2011. március 16. 14:21
    „Balázs Puli”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatért a Szojuz a Földre

A most visszatért három űrhajós 159 napot töltött az űrállomáson. Tovább olvasom