Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Az új alkotmány aláírását és a hercegi esküvőt is az RTL Klubon nézték a legtöbben

Világszerte csaknem 2 milliárdan követték figyelemmel a 21. század talán legnagyobb közérdeklődésre számot tartó esküvőjét.
Catherine Middleton és Vilmos angol herceg nagy napját Magyarországon a 18-49-es korosztály nézőinek többsége az RTL Klubon látta. A közelmúlt másik nagy közéleti eseményét, az új alkotmány aláírását is a piacvezető csatornán nézték a legtöbben a kereskedelmi korcsoportban.

Az RTL Klub esküvői élő közvetítését a 18 és 49 év közöttiek körében csaknem annyian nézték, mint a TV2 és az MTV tudósítását együttvéve. A kereskedelmi korosztályban elért 24,6 százalékpontos közönségarány kiemelkedőnek számít a délelőtti, kora délutáni műsorsávban. Az eredmény azért is fontos, mivel három országos csatorna közvetítése közül a nézők egyértelműen az RTL Klub mellett tették le a voksukat.

A piacvezető csatorna mindig is nagy figyelmet fordított arra, hogy a nagy közérdeklődésre számot tartó közéleti események közvetítését a legmagasabb színvonalon valósítsa meg. A mostani esemény rangjához méltóan az RTL Klub több szakértőt is bevont az élő közvetítésbe, amelynek műsorvezető-szerkesztője Holló Márta volt. Ezen kívül a csatorna több műsora is kitüntetett figyelmet szentelt a ceremóniának.
Ráadásul Londonban volt Gosztonyi Zsolt az RTL Klub riportere is, aki több tudósítást is közölt a helyszínről. Az esti hírösszefoglalók közül múlt pénteken a 18-49-es korcsoport nagyobb része az RTL Klub Híradójában követte figyelemmel az esküvőről szóló híreket.

A múlt hét legnagyobb hazai közéleti eseményét, az új alkotmány hétfői aláírását is az RTL Klubon követték a legtöbben a kereskedelmi korosztályban. Míg a csatorna déli Híradója 18,7 százalékos közönségarányt ért el a 18-49-es korcsoport körében, addig a Tények különkiadása csak 8,3, az M1 közvetítése pedig csupán 5 százalékot.

(Az AGB Nielsen 18-49-es korosztályt érintő mérései alapján.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új magyar képregénykötet fiatal szerzőtől

Némajáték címmel önálló képregénykötete jelent meg Felvidéki Miklósnak, a Moholy-Nagy Művészeti… Tovább olvasom