Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Az angyalok nem tudnának repülni

A Jézus születését előrejelző angyalok ábrázolása anatómiailag téves, így soha nem lennének képesek repülni - állítja egy biológus a brit The Daily Telegraph szerint (www.telegraph.co.uk).
Roger Wotton, a University College London (UCL) kutatója összevetette különféle repülő fajok testfelépítését olyan művészi ábrázolásokkal, amelyeken vallási és mitikus alakok szerepelnek, és megállapította, hogy sem az angyalok, sem a tündérek nem repülhettek.

"Ha pedig siklórepülést hajtottak volna végre, igen nagy sebességű szélre lett volna szükségük az elemelkedéshez, akkorára, amely egyszerűen felkapta volna őket, és semmi szükségük nem lett volna szárnyakra" - magyarázta Wotton. A kutató felidézte Giotto egyszárnyú angyalát; szerinte ez a merev szárny a siklórepüléshez alkalmazkodhatott. "Ám ha csak siklanak, hogyan hajtogatják össze és szét a szárnyat, hogy az merev is maradjon?" - tette fel a kérdést a professzor.

Az angyalok, kerubok és puttók olyannyira megragadják az emberek képzeletét, hogy egy tavaly nyilvánosságra hozott felmérés szerint például az amerikaiak többsége hisz bennük. A 36 ezer megkérdezett felnőtt amerikai 68 százaléka vélte úgy, hogy angyalok és démonok működnek a világban.

Az angyaloknak a madarakkal ellentétben normál, emberformájú testük van, sőt a kerubokat és puttókat általában túlsúllyal ábrázolják.

A mitikus alakok izomzata sem hasonlítható a madarakéhoz - érvel a tudós. Az UCL Opticon című magazinjában megjelent dolgozatban Wotton kitér a sárkányok és tündérek röptének elemzésére is. A kritikus összevetésből kiderül, hogy a rovarszárnyakhoz hasonló szárnyak sem lehettek működőképesek, mert a rovarok testfelépítése is más.

Wotton végül megadja a magyarázatot, miért ragaszkodik mégis az ember a mitológiai lényekhez: "Rájuk nézve tanulunk valamit arról, mi a hit, és mi a valóság".

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Padibodos 2009. december 25. 21:55
  „Operatornak!
  Ha elutasitod a gyuloletkeltest,akkor miert kozoltok barmelyik ,jelen esetben ujszovetseget is alapdogmakent kezelo vallasu embereket serto cikkeket a hamis informaciokkal kozhangulatot formalo ,anyagi javakert gatlastalanul ,a nagy vilagban meg egyenlore naivkent helyuket keresgelo embereket megfelelmito lapban?
  Es kijelentem,hogy nalam jobban nem utasitjatok el a gyuloletkeltes,ezert megkerlek,hogy legy lojalis,fenyegetozesedbol kiderul,melyik oldalon vagy :)”
 • 20. lacim6 2009. december 25. 21:29
  „18. hozzászólás miracle kiemelem mik jutottak eszembe az írásaidról és hát erről nem én tehetek mert nem én írtam hanem te, úgyhogy ne rám haragudj csak ez jön le az írásaidból.
  "A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. CINIZMUSuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, ÉS FOGALMA SINCS ARRÓL, amit a KERESZTÉNY ETIKA így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja."
  Alekszander Iszajevics Szolzsenyicin”
 • 19. lacim6 2009. december 25. 21:19
  „18. hozzászólás miracle Igazából sajnállak hogy még hited sincs.”
 • 18. miracle 2009. december 25. 20:38
  „lacim6
  "Én istenben hiszek és te?"
  Látszik is a hozzászólásaidból. Becsmérlő, kirekesztő, szűklátókörű és általánosító. A keresztény felebaráti szeretet jegyében, gondolom.
  Nekem meg nincs szükségem arra, hogy a fülem helyett más halljon, a szemem helyett más lásson és az agyam helyett más gondolkodjon. Magam döntöm el, hogy mit gondolok a világról, nem pedig egy könyv, amit itt Bibliának hívnak, máshol Koránnak stb.”
 • 17. Padibodos 2009. december 25. 19:24
  „Van aki kozuletek meg ezen felkpaja avizet? Sajna ezt az ujsagot is bekebelezte a cionista propaganda,megalaznak mindent,ami meg maradt szamunkra erkolcsbol etikabol,jolneveltsegb ol,almokbol,hitbol.Sajnos nagyon jo a taktikajuk,kisertetiesen hasonlit egy alltaluk allitollag uldozott,bar altaluk krealt eszmet kovetoktol: Jonnek lassan de biztosan.Szep karacsonyt,az angyalok vigyazzanak a joerzesu emberekre.”
 • 16. lacim6 2009. december 25. 18:53
  „12. hozzászólás miracle Az lehet hogy nem de te az vagy. Idézhetném Wass Albertet Vagy Szolzsenyicint, de már biztos ismered az erre vonatkozó írásaikt, abból biztos magadra ismernél.”
 • 15. lacim6 2009. december 25. 18:42
  „12. hozzászólás miracle Én istenben hiszek és te?”
 • 14. miracle 2009. december 25. 16:26
  „Miután odarepültek hozzájuk.”
 • 13. bogote 2009. december 25. 16:00
  „Angyalok léteznek, de csak a "jó" embereken segitenek!”
 • 12. miracle 2009. december 25. 14:49
  „moderálva sértő”
 • 11. lacim6 2009. december 25. 10:55
  „moderálva sértő”
 • 10. miracle 2009. december 25. 10:44
  „varpeter
  A probléma az, hogy ezt a hitet, illetve az általa "megteremtett" világot bele akarjátok helyezni a Valóságba (történelmi személyek, dátumok, helyek, tárgyak, emberek, természeti jelenségek, hatása mindenkire és mindenre stb.) és így már bizony óhatatlanul meg KELL nézni, hogy összeegyeztethető-e a kettő.
  Nem. Ami a könyv lapjain és a fejekben működik, az a valóságban nem, vagy nem úgy. A kutatás egy ironikus fricska és pont erről szól. Persze ti ezt nem értitek.”
 • 9. Lézerman 2009. december 25. 09:06
  „Ez egy <moderálva>,és az is aki a cikket leadta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Most moderálhatsz....
  Karácsonykor ilyet????????Kész vagyok tőletek........”
 • 8. varpeter 2009. december 25. 07:10
  „Hm.
  A hit ott kezdődik, ahol a tudomány eszköztára már használhatatlanná válik. A hit egyik leglényegesebb eleme, hogy olyan dolgok elfogadására, befogadására és megvallására teszik képessé a hívőt, amely dolgok a természettudományok egyikével sem magyarázhatók. Emiatt aztán egyszerűen természetfelettinek nevezzük ezeket, holott mégsem azok, hisz mindennapjaink részei, velünk, mindannyiunkkal élnek - az eltérés csupán annyi közöttünk, ki miben, ki mit hisz.
  Ugyanezen "nagytudású" biológus Húsvét vasárnapjára képes lesz bennünket meglepni azzal, hogy Jézus Krisztus nem támadhatott fel, mert az élő szervezet visszafordíthatatlan módon bomlani kezd, ha a szövetek nem kapnak vérellátást, így a létezésükhöz szükséges oxigént, tápanyagokat. Ezt ma már az általános iskolások is tudják.
  És bizony, bizony - bár egyes népcsoportok ezt nagyon nem ismerik el -, Krisztus feltámadt. Valóban feltámadt. Ez a mi hitünk.
  S hogy miért is hisszük? Mert hiteles emberektől hallottuk, tudjuk. Próféták, apostolok, evangélisták. Mind-mind egyszerű emberek. Életük, szavaik, tetteik s (többnyire mártír)haláluk örök példa előttünk.
  Nem amolyan bajnai-félék. Nem gyurcsányok, nem orbánok, nem ibolykák. Nem gusztostalanok. (ehh, ne politizálj!)
  Nem szeretnék tippeket adni, de nem az lenne a normális, ha egy tudós, egy biológus inkább életszerűbb dolgokkal foglalkozna? Rákkutatás? AIDS? Keringési zavarok? Cukorbetegség?
  Áldott, békés Karácsonyt az Olvasónak!”
 • 7. VJack 2009. december 25. 00:51
  „Nagyon okos ember ez a biológus... Köszönjük az infót!”
 • 6. t-a-ibi 2009. december 24. 22:10
  „El kellene gondolkozni, milyen biológus az élőlény, és kitől kap fizetést.
  Bízom benne, felhagy végzettségének gyakorlásától vagy egyszerűen el kell tiltani.”
 • 5. Napocska 2009. december 24. 20:31
  „Az angyalokat nem anyagi szemmel kell vizsgálni, mint ahogyan Ők már nem anyagi lények.”
 • 4. Dr.Horváth 2009. december 24. 20:26
  „Kit érdekel, hogy anatómiailag mire képesek? Majd ha a T. kutató megvizsgált egy igazi angyalt, annak az eredményét szívesen olvasom. :-))) (Mekkora ökörség ilyen kutatásra pénzt költeni.) Békés karácsonyt...”
 • 3. miracle 2009. december 24. 20:02
  „Milyen angyalok?”
 • 2. t-a-ibi 2009. december 24. 17:34
  „Többen láttunk már angyalokat repülni, de az ellenszenves egyedeket (biológusokat) kerülik.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bejglire fel!

Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a bejgli. Videón megnézheti az eredetét, és adunk egy remek… Tovább olvasom