Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Albínó tevét áldoztak az öngyilkosságok ellen a kazahok

Albínó tevét áldoztak fel öngyilkossági hullám megállítása végett Kazahsztánban.
Az eset Karabulak városában történt, lakosai úgy vélik, hogy gonosz szellem sugallatára követett el öngyilkosságot 14 tizenéves az utóbbi egy évben, a ritka teve leölésével pedig el lehet űzni a gonoszt. A teveáldozat ceremóniáján vagy kétszázan vettek részt az istenekhez imádkozva, hogy fogadnák el az engesztelő ajándékot.

A város lélekszáma 40 ezer, így nem mondhatni, hogy hatalmas arányú lett volna a teveölésen a részvétel, jó páran pedig egyenesen felháborítónak tartották a szertartást.

"Értelmetlen babona az egész, egy ártatlan állat lemészárlása nem változtat semmin" - idézett az austriantimes.at című osztrák hírhonlap egy tevepárti lakost.

A helyi imám ugyanakkor biztos a módszer sikerében.

"Mondhatnak bármit, a teveáldozat óta nem volt egyetlen öngyilkosság sem. Hasonló gondunk volt a vidéken 60 éve, és akkor is bevált a fehér teve" - hangoztatta Abdurrafi Rahmatullajev imám. Hozzátette, hogy a mostani 14 öngyilkoson kívül is voltak fiúk, akik fontolóra vették, hogy felakasztják magukat, de ők előtte tanácsért mentek a mecsetbe, ahol sikerült őket lebeszélni.

"Ezek a fiúk azt mondták, hogy látomásuk volt: egy öreg értelmetlennek mondta nekik az életet, majd pedig a nyakára hurkolt kötélre mutatott" - így az imám.

Olvasóink írták

  • 1. nils 2012. május 07. 01:22
    „Iszlám=maga az ördög”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyászhuszáros temetkezési válalkozók a diszkóbalesetek ellen

Gyászruhás temetkezési vállalkozókat bérelt fel halottas kocsistul a rendőrség Romániában a… Tovább olvasom