Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Adománnyal segítik az öngyilkos ápolónő családját

Az ápolónő azután akasztotta fel magát, hogy az egyik ausztrál rádió lemezlovasai a királyi család tagjainak kiadva magukat megtévesztették a kórházi személyzetet, és információkat szereztek Katalin hercegnő állapotáról.
Ötszázezer ausztrál dollárral (110 millió forint) támogatja a két évvel ezelőtt öngyilkosságot elkövető brit ápolónő családját az az ausztrál rádióállomás, amelynek lemezlovasai 2012 decemberében bizalmas orvosi információhoz jutottak Vilmos herceg várandós feleségének állapotáról a cambridge-i hercegnőt kezelő londoni kórház megtévesztett személyzetétől.

A Southern Cross Austereo cég, a Sydneyben sugárzó 2Day FM zenerádió anyavállalata a néhai Jacintha Saldanha ápolónő családja által létrehozott alapítványt támogatja az összeggel - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

A 2012 decemberében első gyermekével várandós Katalin hercegnőt, Vilmos herceg feleségét annak idején három napig kezelték a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni magánkórházban, hirtelen támadt heveny terhességi rosszullétei miatt.

A zenerádió két lemezlovasa, Melanie Greig és Michael Christian felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban.

A telefonhívásra válaszoló ápolónő, Jacintha Saldanha - abban a hitben, hogy valóban a brit uralkodóval és fiával beszélt - továbbkapcsolta a hívást a hercegnőt kezelő osztályra, ahol egy másik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról, bizalmas orvosi adatokat is kiszolgáltatva a hívóknak. A hívást a rádióállomás rögzítette és leadta. Az indiai születésű, kétgyermekes Saldanha három nappal később felakasztotta magát a szállásán.

Melanie Greig a múlt hét végén könnyeivel küszködve kért bocsánatot Saldanha családjától a tragédiában játszott szerepéért. "Teljes szívemből sajnálom, ami történt. Ez a tragédia végig fogja kísérni az egész életemet és örök emlékeztetőként fog szolgálni" - mondta a lemezlovas.

"Tisztában vagyunk vele, hogy sem ez az adomány, sem bármilyen pénzösszeg nem képes enyhíteni a Saldanha családja által megélt veszteséget, de őszintén reméljük, hogy talán segíteni fogja őket a jövőben" - fogalmazott közleményében a rádióállomás, hangsúlyozva, hogy a Southern Cross Austereo teljes felelősséget vállal a telefonhívásért és annak leadásáért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Samsung mosógépeket rongáltak az LG igazgatói?

A vandalizmust egy áruházi eladó jelezte, aki állítólag saját szemével látta a rongálást. A gyár… Tovább olvasom