Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Többmilliós összdíjazás a Kisalföld Vágtán

A fő versenyszámon, az 1200 méteres galoppversenyen kívül számos komoly és kevésbé komoly versenyszámban nevezhet bárki a május végi gyirmóti Kisalföld Vágtára.

Keresik többek között a Kisalföld legjobb íjászát, vadászát és traktorosát.

A 2,5 millió forint összdíjazású Kisalföld Vágta fő versenyszáma természetesen az 1200 méteres gyorsasági verseny, amelynek győztese kvalifikálja magát az országos Nemzeti Vágta versenyre és képviselheti saját települését.

Ezenkívül is lesz azonban látnivaló bőven, nyeregbe szállnak többek között a megye polgármesterei és közéleti személyiségei, a polgármesterek futamán pedig pónifogathajtásban bizonyíthatnak a települések első emberei, értékes díjakért versengve lakóhelyük óvodájának.


A Toldi Erősember-versenyre minden település legerősebb, a Kisalföld Kocsisa Fogathajtó Versenyre pedig a legjobban kocsizó emberét várják. Keresik a Kisalföld íjászát is – itt a nevezők hagyományos magyar íjjal mérik össze tudásukat –, ˝A Kisalföld vadásza˝ címért pedig a megye lovas íjászai indulhatnak, száguldó lovukkal együtt. Az ügyesség dönt a Falu Traktorosa Versenyben, melynek győztese a település iskolájának nyerhet értékes díjat – traktort a szervezők biztosítanak. Akik inkább a csapatjátékokat kedvelik, kötélhúzó versenyen indulhatnak – minden településről 20 fős csapatokat várnak, minimum öt női és öt 18 év alatti résztvevővel.

S hogy a gyerekek se maradjanak sikerélmény nélkül, ők pónivágtán állhatnak rajthoz, a legelevenebb, ˝égetni való˝ nyolc év alattiak pedig Falu Ördöge Versenyben csirkefogó és malackergető versenyszámokban bizonyíthatják, hogy méltóak nevükre.

S persze ne feledkezzünk meg a négylábú szereplőkről, az állatokról sem, hiszen külön díjazzák a vidék legerősebb lovát – a cél 50 méteren egy súlyos szekér elhúzása –, a Falu Bikája Versenyen pedig a legnehezebb bikákat várják büszke gazdáikkal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják a rókaállományt

A megyei vadászkamara felismerte azt az egyre nagyobb súllyal megjelenő problémát, miszerint a róka… Tovább olvasom