Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Rákóczi Ferenc, a Hal a tortán konyhatündére

„Már többször is jártam Győrben, így otthonosan mozgok a városban. A belváros, valamint az állandó roadshow-nk helyszíne, az Aranypart egyszerűen lenyűgöző" – kezdte beszélgetésünket a Danubius Rádió műsorvezetője, Rákóczi Feri, akivel az Olimpiai Danubius Karaván utolsó állomásán beszélgettünk.
A Danubius Karaván Magyarországon a legelsőként elindított roadshow, amely 10 éve az egyik legtöbb látogatót vonzó országos eseménysorozat. Idén olyan helyszínekre látogatott, ahonnan egy-egy olimpikonunk származik. Győrben az 1988-as szöuli olimpia bajnokával, Mizsér Attilával és az olimpiai bajnok tornásszal, Csollány Szilveszterrel találkozhattak a kíváncsiskodók. Az egész napos koncertprogramon jobbnál jobb énekeseket és együtteseket hallhattak a győri „vájt fülűek", fellépett ugyanis a Sugarloaf, Caramel, a Groovehouse és a Unique együttes is.

– Az idő is nekünk kedvezett, szerencsére eső helyett kellemes nyári forróság fogadta a csapatunkat és a győri közönséget. A roadshow-kat kimondottan kedvelem, mert ilyenkor találkozhatok azokkal a hallgatókkal, akik nap mint nap bennünket választanak. Itt azonnal kapunk visszajelzést, s látjuk a közönség reakcióit...


Mindene a rádiózás

– Egy ilyen műsor levezénylése ezek szerint sokkal összetettebb feladat. Ön szerint mi a siker kulcsa?

– Elsősorban dolgozni kell érte, de ezenkívül a rádiózáshoz elengedhetetlen a műfaj szerelme, a jó hang, az alázat és az ötletek. Úgy gondolom, kétfajta közszereplő létezik: az egyik csoportba azokat a viszonylag gyorsan felkapott embereket, „sztárokat" sorolnám, akik csak rövid ideig médiaszereplők. A másik kategóriába pedig azokat, akik nagyon komolyan végigizzadják a műszakot és becsületesen dolgoznak a cél érdekében.

– Ön melyikbe tartozik?

– Természetesen a másodikba. Sokat dolgoztam, ameddig ide eljutottam... De fontos megjegyeznem, hogy ez a szakma nem feltétlenül a végzettségtől függ.

– Már úgynevezett „régi motoros" a rádiós szakmában, de emellett a Krém című műsort is vezeti a televízióban. Ha választania kellene a két műfaj közül, melyikre tenné a voksát?

– Ezen nem is kell gondolkodnom, én rádiós vagyok! Nekem ez a mindenem. Olyan műsorvezető vagyok, aki nem akar feltétlenül tévés lenni.


Nem társalog Jáksóval

– Több lapban is olvashattuk, hogy Jáksóval a tavalyi „balhé" után a Nemzeti Vágtán is összekaptak. Azóta megbeszélték a dolgot? (Előzmények: A két nagyszájú rádiós műsorvezető, Jáksó Laci és Rákóczi Feri viszonya soha nem volt kiegyensúlyozott. Bár jelképesen békét kötöttek a tavalyi nagy veszekedésük után, ennek ellenére, ahol tehetik, beszólnak egymásnak. Rákóczi Feri annyira fellelkesült, hogy úgy döntött, mindent megtesz azért, hogy szülőfaluját, Újkígyóst benevezze a Danubius Rádió csapataként a Nemzeti Vágtába. Jáksó Laci ezen persze kiakadt, hiszen ő szegedi lévén az alföldi nagyvárost szerette volna neveztetni. Laci most sem kímélte Ferit és előhozta régi sérelmeit...)

– Nem társalgok Jáksó Lacival, mert nem érdemli meg. Pláne azért sem, mert a vágta kapcsán is „rám szállt"...

– A minap Katus Attila „megmozgatta" a Danubius reggeli csapatát. Értesüléseim szerint már gyermekkorában is felmentették a testnevelésórákról...

– Valóban, nem vagyok sportember. Hajnali négy órakor kelek és már fél 6-kor fittnek, illetve vidámnak kell lennem. Így a reggeli 10–15 perces torna nem fér bele a programomba... Este pedig már fáradt vagyok. Mentségem, hogy naponta kerékpárral közlekedem a munkába.

Rákóczi Feri és Zsidró Tamás külöünös barátságot kötöttek a főzőműsorban.
Rákóczi Feri és Zsidró Tamás külöünös barátságot kötöttek a főzőműsorban.

Grillbajnok

– Embertelen küzdelemnek nevezte A nagy fogyás című televízióműsort. Gondolom, ezért is vállalta el a Hal a tortán felkérését...

– Ehhez semmi köze A nagy fogyásnak, az egy teljesen más műsor. Fogyókúrázni természetesen kell, ha valaki nem érzi jól magát a bőrében a túlsúlya miatt, de nem ilyen őrült tempóban. A Hal a tortán szereplésre egyből igent mondtam, mert nagyon szeretek főzni. Sokan nem tudják rólam, de otthon hetente négyszer-ötször is én vagyok a szakács. Sajnos a műsor alatt egy hirtelen jött vihar keresztülhúzta a számításaimat, így az alsóörsi Harley Davidson Fesztivál helyett egy közeli nyaralóban kellett vendégül látnom a többieket. Az időjárást leszámítva minden úgy sikerült, ahogy elterveztem...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kritikusok és a közönség is szereti

Rekordidő alatt szervezték meg s a foci EB-vel kellett „megküzdenie" a csütörtökön véget ért… Tovább olvasom