Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Balatonon edzenek a földkerülésre

Egy hete vitorlázik kikötés nélkül a Balatonon Légrádi Márk és Kézdi Réka, a Természetesen az Egészségért Sportegyesület két tagja és még két hetet töltenek így a tavon.
Azért vállalkoztak erre a feladatra, hogy megtapasztalják, miként bírják a fizikai és pszichológiai megpróbáltatásokat. Szeptemberben kikötés nélküli vitorlázásra indulnak, akkor azonban már a Föld körül.

Tulajdonképpen Réka továbbképzése zajlik most, aki nincs hozzászokva, hogy a hajó 24 órán keresztül megy. Most már tíz órát kibír, ami nagyon szép teljesítmény a kezdeti öthöz képest – mondta Légrádi Márk.

A fiatal lánytól azért is hatalmas teljesítmény ez, mert mozgássérült. Igaz, ő azt állítja: ez egyáltalán nem jelent akadályt, hiszen mindent meg tud csinálni a hajón. Némi előképzettséggel is rendelkezik, mert 14 éve vitorlázik, fizikai erőnlétét pedig úszással tartja karban.

„Réka feladata a kormányzás, a vitorlakezelés, néha főz is és mindeközben folyamatosan tanul. Én a technikai feladatokra koncentrálok, például kiderült, hogy Réka be tud menni a vízbe, de ki már nem tud jönni. Ezt sikerült megoldani végül" – tette hozzá Légrádi Márk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A leghíresebb felirat

Nyolcvanöt évesen is Hollywood egyik legismertebb és legtöbbet fotózott híressége az álomgyár nevét… Tovább olvasom