Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Az elővágta lesz a tét Halásziban

A közel húsz nevező település között Halászi is képviselteti magát a Nemzeti Vágta előfutamán, a gyirmóti Kisalföld Vágtán.

Hogy pontosan kivel, az szombaton, egy gyorsasági futamon dől el Babosmajorban.

Kevés olyan település van a megyében, ahol olyan virágzó hobbilovasélet zajlik, mint Halásziban; Szerdahelyi Máté, Babosmajor programszervezője szerint több mint százan vannak, akik nemcsak lovagolnak, hanem saját hobbilovat is tartanak. Köztük 8–10 páros – azaz ló és lovasa – biztosan alkalmas és felkészült arra, hogy a Kisalföld Vágtán is eséllyel induljon az 1200 méteres gyorsasági versenyszámban, nem véletlen hát, hogy a szigetközi községben külön versenyen dől el az induló személye.


Ezt a május 1-jei családi napra időzítették, amikor 10.30-tól várják a helyi lovasok jelentkezését a 16 órakor kezdődő futamra. Nemcsak a lovasoknak érdemes azonban nevezniük, hiszen négyfős csapatok is eséllyel indulnak, a többi olyan versenyszámban, amelyeket szintén megrendeznek május 21–23-án a Kisalföld Vágtán. Ezek között lesz erősember-verseny éppúgy, mint kötélhúzás, s az itt győzedelmeskedő csapat a gyirmóti Rodeo Ranchen is megmérettetheti magát a hol vicces, hol komolyabb, de mindenképpen szórakoztatónak ígérkező feladatokban.

A családi napon ezenkívül lesz sétakocsikázás, sétahajókázás és természetesen lovaglás – egészen estig –, 13 órakor pedig bográcsos ebéddel várják a látogatókat.


Egy híján húsz

Eddig 19 település nevezett a Kisalföld Vágta gyorsasági futamára, azaz közöttük dől el, melyikük juthat tovább a kétmillió forintos nevezési díj befizetése nélkül lovasával a júniusi Nemzeti Vágtára. A gyirmóti ˝elővágtára˝ nevezett települések: Gyirmót, Mosonmagyaróvár, Lipót, Kópháza, Máriakálnok, Kajárpéc, Kapuvár, Halászi, Enese, Hédervár, Győrújbarát, Dunakiliti, Bőny, Vámosszabadi, Ménfőcsanak, Győrság, Nyúl, Écs, Jobaháza.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Bíboros˝ elismerés a filharmonikusoknak

A Győri Filharmonikus Zenekar egyre-másra aratja a sikereket itthon és külföldön egyaránt. Tovább olvasom