Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

A megasztár megasztárja

Közvetlen, egyszerű, de magabiztos. Néhány tulajdonság, ami már az első beszélgetésünkkor szembetűnik. Az interjút a fodrász és egy debreceni fellépés közé ékeljük be. Minden percét pontosan be kell osztania: az első Megasztár-győztes szívesen látott vendég a közszolgálati és a kereskedelmi televíziók képernyőjén, vidéki és budapesti koncertek színpadain egyaránt.
Tóth Verát a karácsonyi készülődésről, ajándékvásárlásról faggattuk, de a negyedik tehetségkutató versenyről, a két döntősről, Viktorról és Dávidról is elárulta véleményét.


Pánikvásárló

– Hogyan készülődik a Tóth család a karácsonyra, hol töltik az ünnepeket, a fővárosban vagy hazautaznak Tapolcára?

– Az utóbbi időben egy kicsit mindannyian budapestiek is lettünk, mert az egész család a fővárosba költözött. Idén ragaszkodom ahhoz, ha Tapolcán töltjük az ünnepeket, hogy a nagymamákkal, barátainkkal ünnepeljünk. A régi karácsonyaink, amikor még egészen kicsik, olyan egy-két évesek lehettünk, mindig nagy családi körben zajlottak. Mindenkinek eljött a keresztszülője, a nagyszülők, az ünnep igazi mulatós, amolyan olaszos happeninggé alakult, ami nagy élményt jelentett nekünk, gyerekeknek. Aztán mindenki megöregedett, mi felnőttünk, megváltoztak a szokásaink. Azóta már csak szűk családi körben ünnepeltük a karácsonyt, ami a tesómat, aput, anyut és a kiskutyát jelentette, ő sajnos szeptemberben elhunyt. Általában este 6-tól 8-ig otthon, családi körben töltjük az időt, utána egy tapolcai pubban szentestézünk a régi barátainkkal. A buli sokszor reggelig is elhúzódik.


– A munka és az ünnepek mennyire összeegyeztethetők? Ilyenkor vállal koncerteket, vagy a karácsony a családé, barátoké, a pihenésé?

– Nyilván szenteste soha nincs fellépésem, 25–26-ára már jöhet felkérés. A munka nem befolyásolja az ünnep meghittségét. Két éve, 25-én például Hévízen léptem fel, három éve a Megasztárban szerepeltem. Idén karácsonykor mindhárom napom szabad, így le tudok menni Tapolcára.


– Milyen ajándékvásárló Tóth Vera? Az utolsó percekre, napokra hagyja a meglepetések beszerzését, vagy jó előre kigondolja, kinek mit vásárol?

– Megfontolt vásárlóként apránként szerzem be az ajándékokat. Meggondolom, hogy tényleg jó-e az illetőnek az adott tárgy, megkérdezem a családtagokat, hogy mit szeretnének, mi az, amire vágynak, mi lehet praktikus, amit nem dobnak be a sarokba és használni tudnak. Haszontalanságokra nem adok ki pénzt. Mindenkinek azt vásárolom, ami neki tetszik, szüksége van rá.


– Bevásárláskor előnyt vagy hátrányt jelent, hogy sztár, hogy megismerik?

– Megismernek, de engem egyáltalán nem zavar. Ez benne van a pakliban. Nem bosszantó számomra az emberek közelsége. Vásárláskor egyébként gyakran rám tör a pánik, rohangálok, nem vagyok olyan megfontolt, olyanná válok, mint a bolygó hollandi. Szívesen vásárolok hétfő reggel, akkor a legtöbben még dolgoznak, nem tolakodnak annyian a plázákban. Természetesen vannak olyan eladók, akik rá akarnak beszélni drágább tárgyakra, feltételezik, hogy én gazdagabb vagyok.

Tóth Vera
Tóth Vera

Dobi a múlt

– A karácsonyi sütés-főzésből, díszítésből mennyire veszi ki a részét? Ki végzi a feladatok nehezét?

– Nem tudok segíteni, mert anyu nem enged oda senkit a konyhába. Hirtelen nyolckarú istennő lesz, mindent elvégez pillanatok alatt. Hihetetlen kézügyességgel rendelkezik. Mi meg hagyjuk, hiszen tudjuk, hogy ez számára kikapcsolódás.


– Egyébként ön szívesen ragad fakanalat?

– Igazából kevés az időm mostanában, talán nyáron többet tudok a konyhában sürgölődni. Olyankor ki lehet ülni a teraszra a barátokkal, jó kis bulikat rendezünk főzőcskézéssel egybekötve. Majd karácsonykor, a két ünnep között talán vendégül látom a barátaimat.


– A bulvármédia a hónap elején attól volt hangos, hogy kibékült, újra együtt a Tóth–Dobos páros. Mennyi igaz ebből, vagy csak az újságírók fantáziája boronálta össze önöket?

– Elég nagy baj, hogy ezzel foglalkozik a sajtó. Alapvető gond Magyarországon, hogy az ember egyszerűen nem tudja nyugodtan élni a magánéletét. Egyébként a találgatások onnan erednek, hogy a Boldogtalan című videoklipemben Dobi is szerepel, akivel jó kapcsolat fűz minket össze, nem szerelmi, csupán baráti, szakmai szál. Készült egy werkfilm, és el kell mondanom, hogy ezen a forgatáson ott volt Koltai Róbert is. Érdekes, hogy ez már a médiát nem érdekelte. Eljutottunk odáig, hogy egy olyan neves művész, mint ő, már nem téma a magyar sajtónak. Cudar helyzet, nem értem, miért beszélünk egy olyan dologról, aminek lassan két éve vége szakadt, már rég nem történik semmi köztünk, és még mindig ott tartunk, hogy ő a volt pasim.


– Hol láthatja a legközelebb a közönség? Mivel lepi meg rajongóit?

– A Megasztárban én is szerepelek szombaton. Király Viktornak drukkolok, ezt fel is vállalom, számomra ő a nyerő. Őt sokkal tehetségesebbnek látom, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy Dávidot nem szeretem.


Zűrös a zsűri

– Ha jól értem, Viktort látná szívesen a 4. Megasztár győzteseként?

– Viktor stílusa közelebb áll hozzám, óriási intelligenciával van megáldva. A zsűri tagjainak több olyan lépése is volt, amivel nem értettem egyet, szerintem a döntőbe Bencsik Tamarának és Viktornak kellett volna bejutnia. Ha szakmai szemmel nézem őket, a fejlődést Viktoron látom a legjobban, ezért az útért nagyon becsülöm. Bevallom, nekem eleinte nem tetszett, Bencsik Tamara volt a favoritom, természetesen most is jó a viszonyunk, vele énekeltem duettet. Viktor hangjával azonban mára teljesen elkápráztatott, jó a humora, a kiállása. Ezzel szemben sem Dávid énekesi stílusa, sem a színpadi megjelenése nem rezget meg. Remélem, Viktor nagyon sikeres lesz az életben.


– Ön szerint egy Megasztárgyőztesnek milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie? Melyek azok a jellemvonások, amelyek a zsűrit, a szavazókat meggyőzik, hogy igenis ezt a versenyzőt kell továbbjuttatnia, ennek kell nyernie? Mi nem hiányozhat a tehetség mellől?

– Alapdolog a tehetség, hiszen ez a legfontosabb. Az alázat, amit nem is baj, ha csapatmunkával tanul meg az ember, mert a későbbi életében ezt nagyon jól fogja hasznosítani. A tehetség és az alázat mellett a szerénység, önmagad megtartása, még ha ez túl sablonosan is hangzik. Vannak olyan előadóművészeink, akiknek feleannyi tehetsége sincs, mint mondjuk Rúzsa Magdinak, és mégis sikeresebbek. Sajnos a magyarországi rendszerben látom a hibát, ma már mindenkiből lehet sztár. Éneklő playmate-ekkel vagyunk körülvéve, akik elfoglalják azok helyét, akik tényleg megérdemelnék azt a dicsőséget, azt a helyet, amit kitapostak maguknak. Sajnálatos, hogy egy olyan műsorra van szükség, mint a Megasztár, hogy az ország megismerje a tehetségeket. Nincs már lehetőség, csak akkor, ha apuci gazdag, letesz a kiadóban egy nagyobb összeget, és így lehet előrelépni. Ma minden a pénz körül forog, olyan anyagias világban élünk, az igazi értékeknek, az igazi művészeknek nincs helyük. Ha van is, akkor is csak egy bizonyos rétegre számíthatnak.


– A negyedik Megasztár győztesének mennyivel lesz könnyebb dolga, mint mondjuk önnek, az első tehetségkutató nyertesének, akinek egy eddig kitaposatlan úton kellett járnia?

– Nekem nem volt viszonyítási alapom. A szombati nyertesnek – legyen az Viktor vagy Dávid – sem lesz semmivel könnyebb dolga, mint nekem, hogy megtartsa az elért népszerűségét. Talán hasznos lehet, hogy vannak előtte minták, példák, hogy mit lehet elérni, hová lehet jutni. Ha a 4. Megasztár-győztes tanácsot kér tőlem, szívesen elmondom, hogy szerintem mit tett jól, vagy mit kellett volna másképp cselekednie. Viktor olyan szempontból szerencsés, hogy egy olyan zenészcsaládból származik, ahol megtanulta, hogyan becsülje meg az értékeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csellóval a legjobbak között

Ugyan még nincs harmincéves, mégis jelentős nemzetközi sikereket tudhat maga mögött a győri… Tovább olvasom