Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

A fiatalok vámszedője: Alkohol, drog, bűnözés

A mai fiatalok azt gondolják: boldogtalanabbak, mint bármely előttük járó generáció, mert az alkohol, a drog és a bűnözés tönkreteszi az életüket.
Ahelyett, hogy élveznék fiatalságukat, sokan közülük depresszióban szenvednek. A fiatalok stresszes életmódot élnek és rettegnek attól, hogy megtámadják őket az utcán. Válaszul erre isznak és drogoznak.

A sokkolóan zord képet a korai felnőttkorról egy olyan kutatás során festették, amelyben ezer, 16 és 24 év közötti fiatalt kérdeztek meg. Tízből négy azt mondta: nagyon boldogtalan, míg a 16 és 17 évesek majdnem fele depressziósnak érzi magát. A megkérdezettek majdnem 55 százaléka úgy érzi, sokkal nagyobb stressznek van kitéve, mint bármikor eddigi életében, háromból egy sokkal boldogtalanabb, mint egy évvel korábban, és majdnem kétharmaduk – 63 százalék – mondta azt, hogy szerinte a fiatalok sokkal depressziósabbak, mint bármikor korábban.

Több mint egynegyedük – 28 százalék – válaszolta azt, hogy szívesen lenne valahol máshol, és ötből egy azt állította, hogy problémái vannak az alkohollal. A tanulmányból az is kiderül, hogy a lányok körében sokkal több a depressziós, mint a fiúk között.

A 16–24 évesek majdnem 50 százalékának legalább egy olyan ismerőse van a kortársai között, aki mentális problémákkal küzd és 56 százalékuk legalább egy olyan kortársat ismer, aki drogfüggő.

Olvasóink írták

  • 1. Sanyikám 2008. december 01. 16:22
    „Roppant érdekes felmérés, azonban számomra nem igazán derül ki, hogy ez most a kisalföldi fiatalok között készült, avagy a magyar fiatalok között?
    Netán a hondurasi vagy afgán fiatalokra vonatkoznak az eredmények?
    Továbbá nem lenne egy utolsó dolog az sem, ha feltüntetnétek valam forrást, ki végezte a felmérést, mikor, mert ez így lószar.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van esély a börtön után?

Örökké bűnhődjön-e, aki letöltötte a büntetését? Ne válaszoljanak gondolkodás nélkül. Balogh Gábor… Tovább olvasom