Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 16°C

Virág Zsoltért is versenyeztek

Szűknek bizonyult a Bercsényi-gimnázium tornaterme a XVII. Kisalföld-kupa gyermek és serdülő tornaversenyen. Mintegy 150 versenyző és 300 néző „szaunázott" az izzó katlanná váló tornacsarnokban.

A legkisebbek versenyében az országos sorrendben honvédos siker született, míg a vidékbajnokságot a Kiskunhalas csapata nyerte az ezüstérmes győriek előtt, akik a Túróczi Dominik, Fodor Attila, Farkas Martin, Magyar Tamás, Kiss Richárd, Dombi Richárd összeállításban léptek a szerekhez. Harmadik a Kalocsa csapata lett.

A serdülőknél pechesek voltak a győri fiúk, hiszen Radics János a bemelegítésnél nagylábujját törte, így kénytelen volt kihagyni az ugrást, és az itt kapott nulla pont visszavetette a csapatot a harmadik helyre.
Az országos versenyt a KSI nyerte, a Honvéd és az FTC előtt, míg a vidékbajnokságot a Kiskunhalas, a Kalocsa és a Győr előtt. A győri csapat tagjai: Varga Csenger, Nagy László, Odnoga Mátyás, Radics János, Czakó Lajos.

Az országos egyéni versenyben Odnoga ezüstérmes lett összetettben, valamint az ugrást és a gyűrűt megnyerte, míg Czakó nyolcadik lett összetettben és talajon egy bronzérmet szerzett.

Az eredményhirdetés előtt jótékonysági tombolahúzást tartottak, melynek bevételét, mintegy 128 ezer forintot Virág Zsolt gyógyíttatására utaltak el a tornászok.

A Kemény Ferenc-emlékversenyt a Budapest-válogatott nyerte, a Vidék-válogatott és Románia előtt.

Elégedett vendégek

Csollány a szeren
A „ló tiszteletére" – ez a mottója az UTE csütörtökön 17 órakor, a klub Jégcsarnokában kezdődő tornászgálájának, ahol tiszteletüket teszik és bemutatóznak az „egykori nagy lovasok", köztük Magyar Zoltán, Guczoghy György, valamint a gyűrűkirály, Csollány Szilveszter is. Az Európa-bajnok Berki Krisztiánnal lesz lóshow, szerepet kap a gumiasztal, az aerobik, a tánc, a ritmikus gimnasztika, az akrobatika-sportakrobatika is.
Ioan Olah, a román utánpótlás-
válogatott szakreferense: „Örülök, hogy hat év után ismét eljöttem a Kisalföld-kupára, elsősorban a verseny rendezése tetszett, mivel a technikai összetétele lehetővé teszi a sok gyerek indulását, amelyből a szakembereknek már könnyebb kihalászni az igazi tehetségeket. A verseny időpontja is jól illeszkedik mindkét ország versenyprogramjához."

Puskás Jenő, a magyar utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya: „Köszönet a győrieknek, hogy minden évben megrendezik a Kisalföld-kupát, ami egyértelműen az ország legnagyobb utánpótlásversenyévé nőtte ki magát. Könnyebb dolgom lenne, ha még két-három hasonló vidéki bázisra támaszkodhatnék."

Arnold Csaba, a győri tornaszövetség elnöke: „Ha az eredménnyel nem is, a hozzáállással elégedett vagyok, és örülök annak is, hogy Virág Zsoltnak is segíteni tudtunk. Köszönöm Kollár András, Szűcs Róbert, Kiss Lajos és Odnoga Ottó edzők áldozatos munkáját."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tenisz Építő-kupa: győri arany- és soproni ezüstérem

Megyei sportolók remekeltek a napokban Budapesten rendezett Építők-kupa nemzetközi versenyen. Tovább olvasom