Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Virág Zsoltért is versenyeztek

Szűknek bizonyult a Bercsényi-gimnázium tornaterme a XVII. Kisalföld-kupa gyermek és serdülő tornaversenyen. Mintegy 150 versenyző és 300 néző „szaunázott" az izzó katlanná váló tornacsarnokban.

A legkisebbek versenyében az országos sorrendben honvédos siker született, míg a vidékbajnokságot a Kiskunhalas csapata nyerte az ezüstérmes győriek előtt, akik a Túróczi Dominik, Fodor Attila, Farkas Martin, Magyar Tamás, Kiss Richárd, Dombi Richárd összeállításban léptek a szerekhez. Harmadik a Kalocsa csapata lett.

A serdülőknél pechesek voltak a győri fiúk, hiszen Radics János a bemelegítésnél nagylábujját törte, így kénytelen volt kihagyni az ugrást, és az itt kapott nulla pont visszavetette a csapatot a harmadik helyre.
Az országos versenyt a KSI nyerte, a Honvéd és az FTC előtt, míg a vidékbajnokságot a Kiskunhalas, a Kalocsa és a Győr előtt. A győri csapat tagjai: Varga Csenger, Nagy László, Odnoga Mátyás, Radics János, Czakó Lajos.

Az országos egyéni versenyben Odnoga ezüstérmes lett összetettben, valamint az ugrást és a gyűrűt megnyerte, míg Czakó nyolcadik lett összetettben és talajon egy bronzérmet szerzett.

Az eredményhirdetés előtt jótékonysági tombolahúzást tartottak, melynek bevételét, mintegy 128 ezer forintot Virág Zsolt gyógyíttatására utaltak el a tornászok.

A Kemény Ferenc-emlékversenyt a Budapest-válogatott nyerte, a Vidék-válogatott és Románia előtt.

Elégedett vendégek

Csollány a szeren
A „ló tiszteletére" – ez a mottója az UTE csütörtökön 17 órakor, a klub Jégcsarnokában kezdődő tornászgálájának, ahol tiszteletüket teszik és bemutatóznak az „egykori nagy lovasok", köztük Magyar Zoltán, Guczoghy György, valamint a gyűrűkirály, Csollány Szilveszter is. Az Európa-bajnok Berki Krisztiánnal lesz lóshow, szerepet kap a gumiasztal, az aerobik, a tánc, a ritmikus gimnasztika, az akrobatika-sportakrobatika is.
Ioan Olah, a román utánpótlás-
válogatott szakreferense: „Örülök, hogy hat év után ismét eljöttem a Kisalföld-kupára, elsősorban a verseny rendezése tetszett, mivel a technikai összetétele lehetővé teszi a sok gyerek indulását, amelyből a szakembereknek már könnyebb kihalászni az igazi tehetségeket. A verseny időpontja is jól illeszkedik mindkét ország versenyprogramjához."

Puskás Jenő, a magyar utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya: „Köszönet a győrieknek, hogy minden évben megrendezik a Kisalföld-kupát, ami egyértelműen az ország legnagyobb utánpótlásversenyévé nőtte ki magát. Könnyebb dolgom lenne, ha még két-három hasonló vidéki bázisra támaszkodhatnék."

Arnold Csaba, a győri tornaszövetség elnöke: „Ha az eredménnyel nem is, a hozzáállással elégedett vagyok, és örülök annak is, hogy Virág Zsoltnak is segíteni tudtunk. Köszönöm Kollár András, Szűcs Róbert, Kiss Lajos és Odnoga Ottó edzők áldozatos munkáját."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tenisz Építő-kupa: győri arany- és soproni ezüstérem

Megyei sportolók remekeltek a napokban Budapesten rendezett Építők-kupa nemzetközi versenyen. Tovább olvasom