Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Veretlenül nyertek bajnoki címet

Az elmúlt bajnokság megkezdése előtt az enesei sportegyesület egyértelműen a bajnoki címet tűzte ki célul. A csapat végül 26 pontos előnnyel, veretlenül végzett az élen, s ezzel jogot szereztek a megyei másodosztályban való indulásra.

(illusztráció)
Gúth János, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy a csapat menetelésével párhuzamosan az elnökség is kibővült, leosztották a feladatokat és mindenki végezte a saját munkáját. Egyik fontos elemként említette az elnök, hogy a felnőttek mellett nagy gondot fordítottak az utánpótlás-nevelésre is, hiszen a tartalék csapatra sem lehet panasz. Ezenfelül már három éve működtetik és versenyeztetik a serdülőcsapatot, sőt, sok településhez hasonlóan Enesén is beneveztek a Bozsik kettő programba, amelynek keretében mindhárom korosztályban rengeteg gyerek jelentkezett játékra.
– Öröm volt nézni a gyerekek lelkesedését és odaadását, amikor az enesei kiskörzeti tornát rendeztük – mondta az elnök – , de azt követően is nagy szorgalommal jönnek a gyerekek a pályára. Bár a program elindult, csak reménykedhetünk abban, hogy az MLSZ a beígért tárgyi eszközöket is biztosítani fogja a további működéshez, mert nem szeretnénk, ha kudarcba fulladna egy újabb ötlet az utánpótlás-nevelés terén.

Visszatérve a felnőtt bajnokcsapatra, említést érdemel, hogy a gárda 122 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába, amiből a csoport gólkirálya, Horváth Vilmos 34, Máté Szilárd pedig 26 találattal vette ki részét.
Az elmúlt bajnoki évad másik kiemelkedő eredménye a remek Magyar Kupa-szereplés volt. Enese sporttörténetében először bejutott az országos nagydöntőbe, ahol a legalacsonyabb osztályú együttesként jó esélye lehet a Szabad Föld-kupában való részvételre is.

A helyi önkormányzat is értékelte a csapat által elért kiváló eredményeket, amelynek elismeréséül a felnőttcsapat tagjait és vezetőit kitüntetésben részesítette a polgármester.
– A jelenlegi vezetés úgy döntött, az új bajnokság megkezdése előtt tovább erősíti a csapatot, hogy a magasabb osztályban is megállja a helyét – folytatta az elnök. – Úgy véljük, hogy a mezőny első felében végezhet a gárda, s ha tovább jönnek az eredmények, a tárgyi feltételeket a vezetőség is javítani fogja. Tervezzük a szép öltöző és a villanyvilágítás mellé egy edzőpálya elkészítését, valamint környezetünk szépítését. Az egyesület vezetése nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani Enese polgármesterének és a képviselő-testületnek az önzetlen támogatásukért, szurkolóinknak a lelkes buzdításért, és mindazoknak, akik ezen szép sikereknek és eredményeknek valamilyen formában is részesei voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remekeltek a homokban is

Több csapat az előzetes részvételi szándék ellenére az utolsó pillanatban lemondta az indulást, így… Tovább olvasom