Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Vajon EB-helyszín lesz Győr?

Egyelőre még nem dőlt el, 2014-es női Európa-bajnokság játszanak-e mérkőzést Győrben. A megoldásról folyamatos az egyeztetés, de konkrétum még nincs.

A magyar és a horvát szövetség a közeljövőben dönt a 2014-es női Európa-bajnokság szervezőbizottságának struktúrájáról és személyi összetételéről, valamint a kontinenstorna helyszíneiről is.

A hazai szövetség közleménye szerint Vetési Iván elnök,Bienerth Gusztáv, az elnökség nemzetközi ügyekért felelős tagja, valamint Rácz Mariann, az MKSZ nemzetközi bizottságának elnöke Bécsben járt, s egyeztetett Michael Wiederer EHF-főtitkárral, Markus Glaser versenyigazgatóval, valamint az európai szövetség több vezető munkatársával.

A kontinenstorna első számú rendezője Magyarország. Az első szakértői szintű megbeszélések áprilisban lesznek Bécsben, és hamarosan a pontos EB-helyszíneket is ki kell jelölni. Ez Győrt is érinti, hiszen korábban úgy volt, hogy egy vadonat- új csarnok épül a megyeszékhelyen, erről azonban tavaly ősszel letett a városvezetés.

Mint azt Borkai Zsolt polgármester – aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is – korábban elmondta: a 2012-es költségvetés tervezetének ismeretében hozta a városvezetés azt a döntést, hogy eredeti formájában nem vág neki a vállalkozásnak. Kijelentette azt is, nem adták fel annak lehetőségét, hogy ennek ellenére ne egy 2000–2500 főt befogadó csarnokkal rendelkezzen a megyeszékhely, hanem egy ennél jóval nagyobbal.

Addig is B tervben szerepel a Magvassy-csarnok átépítése, mely egyébként jelenleg is első számú otthona a győri női kézilabdának. Más kérdés, hogy már a Bajnokok Ligája végjátékára is alkalmatlan a létesítmény.

Nyilván az idő szorít, bő két év múlva már állnia kellene az új vagy egy bővített sportcsarnoknak, a közeljövőben esedékes helyszínkijelölés miatt viszont mielőbb konkrét terveket is le kell(ene) tenni az asztalra.

Megkerestük a városvezetést, hogy megtudjuk, miként áll a csarnok ügye, de Domanyik Eszter sajtószóvivő nem tudott érdemben nyilatkozni.

„Folyamatos az egyeztetés a Magvassy-csarnokról és az Európa-bajnokság győri helyszínéről, hiszen valóban szorít az idő, de egyelőre még nincs döntés semmiről. Természetesen cél, hogy a város ott legyen a kontinenstorna házigazdái között" – mondta Domanyik Eszter.

Olvasóink írták

 • 5. Dwatson 2012. február 26. 13:22
  „Nem lesz itt semmi előrelépés,mert mindenre egyre kevesebb jut,sajnos. Az eddigi lépései is elhibázottak szerintem,pl.a rakparti út,kerékpárút,sőt az egész belváros forgalmának feldúlása,mélygarázs,Frigyláda talapzat,parkolóház vásárlás,stb.”
 • 4. sprite 2012. február 26. 11:19
  „Borkai Úr a Bl meccseken ott ül.
  Pontosan láthatja, hogy 2012-ben a világ egyik legjobb csapatának a meccsén egymás lában állnak az emberek.

  Azért nem mondom, hogy balkáni, mert Podgoricától Belgrádig csúcs kategóriájú csarnokok vannak.

  Úgy, hogy Borkai Úr kezdje el a választási igéretének megfelelően valamit csinálni. Nekem miindegy hogy, de ne égesse a győrieket ezzel a tornateremmel már.”
 • 3. dr66 2012. február 25. 15:53
  „Hogy akarunk mi EB helyszín lenni??? Csarnok nélkül? Ki volt az <moderálva> aki ezt elképzelte?RÖHEJ!”
 • 2. Hedon 2012. február 25. 12:56
  „#1
  Sajnos Én is így látom.

  http://www.kisalfold.hu/sport/novemberben_dontenek_a_magvassyrol/2245595/

  Úgy tűnik a MOB elnöki tisztségért nagy árat fizet Győr városa.
  Audi logisztikai parkot a kormány Győr helyett Gönyűt támogatja.
  Jó lenne ha Borkai Úr elmondaná a SAJÁT álláspontját erről a nagyon
  fontos kérdésről.
  Csarnoképítés lefújva de helyette épül 2 "Népstadion" meg egy "züllői".
  Győr pedig megszégyenülve szépen visszaadhatja az EB rendezői helyszínt.

  Nem valami jó előjelek a 2017-es ifjúsági olimpiára, persze már ha
  megkapjuk ezek után (pedig ott egyedüli indulók vagyunk).”
 • 1. urbaniastapista 2012. február 25. 07:39
  „Csehül áll a csarnok ügye...
  Novemberre ígértek terveket a Magvassy átfaragásáról, októberben, tavaly.
  ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totális futballt ígér a bolgárok kapitánya

Totális futballt ígér a magyarok elleni, jövő szerdai barátságos mérkőzésre Luboslav Penev, a bolgár… Tovább olvasom