Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Ütött vagy nem ütött?

Labdarúgás - A játékvezető szerint fejbe vágták, ezért félbeszakadt egy mérkőzés a múlt hétvégén az egyik alacsonyabb osztályú bajnokságban. A kiállított játékos viszont azt állítja, nem bántotta a bírót.
Ismét botránnyal zárult egy alacsonyabb osztályú mérkőzés, ezúttal a megyei harmadosztályú Sopronkövesd–Újkér találkozó szakadt félbe. A találkozó 3–1-es hazai vezetésnél ért véget idő előtt.

A szemtanúk szerint a játékvezető büntetőt ítélt egy szabálytalannak vélt becsúszást követően a Sopronkövesd javára. Az újkéri játékosok azonban nem értettek egyet a döntéssel és körülvették a bírót, reklamáltak – a játékvezető szerint meg is ütötték – aki ezek után nem engedte elvégezni a büntetőt, s azonnal lefújta a mérkőzést.

Úgy tudni, az indulatok akkor szabadultak el, amikor a játékvezető még a büntetőt megelőzően kiállította a vendég együttes kapusát.

A hazai csapat szakosztályvezetője, Szalai Mihály szerint az őszi szezon utolsó mérkőzésének nem ilyen hangulatban kellett volna befejeződnie: „Már az első félidő sem volt gondmentes. Miután a bíró kiállította a vendégek kapusát, az odarohant és hátba csapta. Aztán a második félidőben mi rúghattunk egy büntetőt, amit a vendégcsapat játékosai nem tudtak elviselni. Körülfogták a játékvezetőt, aki azonnal lefújta a találkozót. Sportszerűtlenül viselkedtek az újkéri futballisták, ráadásul meg is rágalmazták a bírót" – mondta Szalai Mihály.

Az újkériek elnök-játékosa, Varga Pál úgy emlékszik, nem bántalmazta a bírót. „Elnöke és egyben kapusa is vagyok az újkéri futballcsapatnak. Úgy gondolom, nem is kellett volna a havas, mély talajon lejátszanunk a meccset. A piros lapot ugyan jogosnak érzem, ám az nem igaz, hogy megütöttem volna a játékvezetőt. Szó nélkül levonultam a pályáról. A büntető pedig érzésem szerint amúgy jogtalan volt" – mondta az Újkér elnöke.

Természetesen kíváncsiak voltunk a mérkőzést vezető bíró, Mészáros Péter véleményére is: „Tény, hogy kissé havas volt a pálya. Az újkériek nehezen is mentek bele, hogy lejátsszák a mérkőzést, de úgy ítéltem meg, futballra alkalmas a játéktér. Amikor kiállítottam az újkéri kapust, ő leült a kispadra. Mivel a klub elnöke is egyben, úgy gondolta, joga van ott ülni. Aztán nagy nehezen bement az öltözőbe, de emiatt tíz percig állt a játék. A hetvenhatodik percben tizenegyest ítéltem a sopronkövesdiek javára, majd valaki hátulról fejbe vágott. Nem éreztem magam biztonságban, ezért lefújtam a találkozót" – fogalmazott a játékvezető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban sztrájkoltak a labdarúgók

Labdarúgás - Kedd délelőtt elmaradt az FC Sopron edzése. A fizetések több hónapos késése miatt a… Tovább olvasom