Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

UNI SEAT Győr: Megízlelték az Euroliga színvonalát

Az Uniqa-Euroleasing Sopron megnyerte a Krasznai-kupát, míg az UNI SEAT Győr a trutnovi tornán negyedik lett. A két edző közül mégis utóbbi csapaté az elégedettebb
Mindhárom mérkőzését megnyerte az Uniqa-Euroleasing Sopron a hazai rendezésű Krasznai-kupán. Mindezek ellenére Székely Norbert vezetőedző nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal.

„Az, hogy itthon tartottuk a kupát, mindenképpen örömteli, ráadásul ez kötelező is volt a számunkra. Másik oldalról viszont ennél többet vártam a csapattól, különösen a védekezésben voltak hiányosságaink. Adott tehát a feladat, melyik területre helyezzük a nagyobb hangsúlyt, bár hozzáteszem, a játék minden elemében javulnunk kell. Persze ez nem meglepő annak tükrében, hogy igazán csak most állt össze a komplett keret, innentől kezdve azért nagyobb léptékkel tudunk haladni, hiszen az alapok már megvannak" – mondta a soproni szakvezető, aki szerint egy kis türelemre is szüksége van mindenkinek.

„Egyik pillanatról a másikra nem lesz ütőképes egy csapat, ehhez idő kell. Van azért még annyi időnk a bajnoki és az Euroliga-rajtig, hogy a kellő élesítéseket taktikai téren is elvégezzük, a csapat nagyon jó hozzáállással dolgozik" – folytatta a szakvezető, aki külön dicsérte a régi-új játékost, Oleksandra Kurasovát, aki gyerekszülés után tért vissza egykori sikerei színhelyére.

„Volt bennünk egy kis félsz, de pozitív volt a játékos megjelenése, hiszen versenysúlyánál van, s ami mindig is jellemezte, most is megvan: nagy szíve van, s becsülettel dolgozik. Biztos vagyok benne, hogy ismét sok örömet szerez majd a csapattal együtt a szurkolóknak" – mondta végezetül Székely Norbert.

A zöld-sárga mezes soproniak mindhárom mérkőzésüket megnyerték. Fotó: wb-sopron.com
A zöld-sárga mezes soproniak mindhárom mérkőzésüket megnyerték. Fotó: wb-sopron.com


Bírták a sorozatterhelést. Két győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen fejezte be a trutnovi nemzetközi tornát az UNI SEAT Győr. Mint azt Fűzy Ákos vezetőedző elmondta: jó úton indult el a csapat, öröm ezekkel a játékosokkal dolgozni.

„Egy felkészülés során általában az eredmény kevésbé lényeges, inkább a csapatépítésen van a hangsúly. Úgy gondolom, ezen a téren sokat kaptunk Trutnovban, ráadásul ízelítőt kaptunk abból, mi vár ránk az Euroligában. Ami mindenképpen pozitívum, hogy a csapat jó erőállapotban van, hiszen a négy meccsből hármon is megnyerte az utolsó negyedet. Kicsit kilóg a sorból a Kurszk elleni bronzmérkőzés. Talán itt volt egy kicsit fáradtabb a gárda, de a pocsék kezdés után itt is sikerült többször is tízen belülre kerülni" – mondta Fűzy Ákos, aki hozzátette: számára is tisztul sok minden.

„Látható, kire melyik poszton számíthatok, ezenfelül kialakult a csapatban egy hierarchia, a szabályokat mindenki megismerte, s ami mindenkire egyformán érvényes, hogy nagy odaadással dolgozik, s amit a felkészülés első napjától sulykolunk beléjük, ahhoz is maradéktalanul tartják magukat: egyetlen mérkőzést sem szabad feladni" – fogalmazott a szakember, aki arra a felvetésre, hogy az utolsó pillanatokban „beeső" amerikaiak nem bolygatják-e meg a meglévő rendet, így válaszolt: „Egy kicsit biztosan, bár Hollingsworth-öt tavalyról ismerjük, s Montgomeryről is nagyon jó véleményeket kaptunk, ezért is esett rá a választásunk. Nyilván a változásokhoz mindenkinek kell egy kicsit alkalmazkodni, szakmailag pedig elengedhetetlen a két játékos érkezése. Hollingsworth magasságával a most még sebezhető szerkezetünk javulhat, míg Montgomery a játék minden elemében sokat tehet hozzá a teljesítményünkhöz."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi csarnok: befejeződött a felújítás

Elkészült a győri egyetemi csarnok felújítása. A Széchenyi ESE férfi kézi- és kosárcsapata már… Tovább olvasom