Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Tudom és érzem, Miki most is velem van

Évforduló

A Fehér Miklós sírjánál imádkozó fiatal lány, Kaibás Adrienn csendben zokog. Suttogva kér tanácsot volt szerelmétől, vőlegényétől, akit egy éve veszített el. Az utolsó SMS-t hónapokon keresztül nézte: a tragédia előtt percekkel azt üzente Mikinek Győrből – ahová a menyasszonyi ruhát kiválasztani jött haza –, nagyon szereti. Most is ezt suttogja neki a sírnál, kezében szerelme jéggé fagyott fotója. „Nagyon mélyről jöttem vissza, de az évfordulók, az ünnepek így is nagyon nehezek. Most azt érzem, soha nem tudom elfelejteni Mikit, aki túl jó volt ahhoz, hogy itt a földön éljen. Az angyalok elvitték magukkal, most már boldog. Eleinte hetente, de most is legalább kéthetente eljövök hozzá Győrbe. El kell mondanom neki, mi történt velem Ajkán, ahol a szüleimmel élek; megosztani vele, mi bánt. Tanácsot kérek tőle, ahogy mindig is tettem. Érzem, Miki most is velem van."

Étterem helyett ajánlatok

Adrienn tavaly tavasszal visszautazott Lisszabonba valóra váltani Miki álmát: éttermet szeretett volna nyitni. De sokkal nagyobb ajánlatok várták: „Először Fatima Lopez, aki Portugália leghíresebb divattervezője, ajánlott állást – modell lehettem volna nála. Az ottaniak legnagyobb döbbenetére nemet mondtam – alig négy hónappal Miki halála után képtelen lettem volna erre. Aztán jött még egy, ehhez hasonló felkérés, ami azonban már sokkal csábítóbb volt számomra: a portugál Down-kóros gyerekeket segítő egyik civil szervezet arca lehetek. Emellett természetesen a Benficát is képviseltem volna. Pontosan tudom, Miki menyasszonyaként kaptam ezt az ajánlatot, de azt éreztem, igen, ez nekem való. Kiderült azonban, hogy ez a munka is egyfajta modellkedést jelentett, egy szintén híres ügynökségnél. Elbizonytalanodtam, s bár velem volt Kati, akit a Kisalföld révén ismertem meg, s aki csak miattam költözött ki Lisszabonba, mégis hiányoztak a szüleim, a barátaim. Portugália Mikivel volt teljes, kettőnké volt az étteremről szóló álom is, egyedül nem bírtam. Az igazság az, a végső lökést az adta meg, amikor hozzám is eljutottak a rosszindulatú megjegyzések arról, hogy Miki örökségéből, nevéből akarok hasznot húzni. Dehogy akartam, higgyék el, nem hajtott más, csak az emlékét őrizni."

A hazatérés után

Öt héttel a kiutazása után hazatért szüleihez Ajkára, most is ott él. „Sokszor azt kívánom, bárcsak ne ismerne senki. Az emberek nagyon kedvesek, még ma is a nyakamba borulnak, ha meglátnak, de így még nehezebb új életet kezdeni. Mindig emlékeztet valaki a tragédiára, s ha nem, akkor pedig nekem jut eszembe az a nap. Az utolsó mérkőzését nem bírom végignézni... Nagyon sokat köszönhetek ezzel együtt is a szüleimnek és az otthoni barátaimnak, akik ma is mellettem állnak. Mondják, idővel könnyebb lesz, de én ezt még nem érzem. Igen, hallottam Kulcsár Anita tragikus haláláról, pontosan tudom, mit érez most a férje. Tanácsot mégsem tudok adni neki, hisz még nekem sem sikerült megtalálni az utat az új élet felé. Elfogadni a tényt, hogy az ember, akit a legjobban szerettem, többé nincs, nem tudom, hogyan lehet. Miki halála – az orvosi vélemények szerint is – természetes volt, számára kódolva volt ez a rövid élet. Ez az egyetlen magyarázat, amit ésszel fel tudok fogni. A szívemmel azonban könyörögnék a folytatásért. De nem lehet..."
A hétvégén rendezett szoboravatásra és a néhány nappal később tartott szentmisére Adrienn nem utazott el Portugáliába.

Igaz barátok a háttérben

„ Azt szerettem volna, hogy valaki itt legyen vele halála évfordulóján. Látom a sok virágot a sírján, a mécseseket: olyan jó, hogy Mikit sokan szerették! Most nem számít az sem, hogy az igazi barátok közül – akik valóban végig velünk voltak – többen a háttérbe szorultak. Pk nem akarják fennhangon hirdetni, milyen jó barátok voltunk; megteszik helyettük mások. De ha most van lehetőségem, hadd köszönjem meg Miki egykori ETO-s csapattársának, barátjának Vayer Gábornak mindazt, amit értem tett és tesz. A Benfica meghívására áprilisban én is kiutazok Lisszabonba."
Kaibás Adrienn nyelveket tanul: angolt és portugált. Nem a felejtéshez kell, az úthoz, amely még rá vár Miki országában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökre Kulcsár Anitáé a 22-es mez

Bár az autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anitát Győrben helyezik örök nyugalomba, klubcsapatánál, a… Tovább olvasom