Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Tragédia lehet az erőszak vége

Labdarúgás - Lassan nem telik el forduló botrány nélkül a megyei alacsonyabb osztályú bajnokságokban. Legutóbb Bodonhelyen rugdostak meg egy játékvezetőt, s úgy fest, hiába hoz elmarasztaló ítéleteket a fegyelmi bizottság, nem sikerül megállítani a labdarúgópályákon egyre gyakrabban előforduló erőszakot.
Nem nehéz felidézni többet is a közelmúlt botrányos futballmérkőzései közül. Tavaly szeptemberben a Pereszteg–Vitnyéd megyei harmadosztályú mérkőzésnek lett idő előtt vége, mert a vendégek kapusa egy bekapott gól után rúgta hátba a játékvezetőt. Novemberben a bíró szerint fejbe vágták, ezért szakadt félbe a megyei harmadosztályú Sopronkövesd–Újkér találkozó. Idén áprilisban a Dunaszeg–Bősárkány meccsen a vendégek egyik játékosa rontott neki a bírónak, akit csak a szerencsének köszönhetően nem talált el. Utóbbi futballistát két évre tiltották el a labdarúgástól, s több esetben rendőrségi feljelentés is párosult a tettlegességhez. Úgy fest, hiába, mert – ahogy arról beszámoltunk – a hétvégén újabb mérkőzés fulladt botrányba, a megye hármas Bodonhely–Barbacs találkozón lökdösték és megrugdosták a játékvezetőt.

Dubraviczky Attila, a megyei labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának elnöke a közelmúltban éppen a Kisalföld hasábjain nyilatkozott arról, hogy szerinte sok játékos, edző, szurkoló szombatonként, vasárnaponként a futballpályán engedi ki a hétköznapokon felgyülemlett gőzt.

Nos, az újabb botrány kapcsán kerestük fel ismét a játékvezetők első emberét, mondja el, szerinte miért nem sikerül megfékezni az indulatokat.

„Nem tudom, mit akar, merre tart a megye amatőr futballtársadalma. Ha ez az erőszakos tendencia folytatódik, még tragédia is lehet a vége. Tudomásul kellene már venni, hogy csupán sportról van szó, nem élet-halál kérdés egy-egy pont sorsa. Nem ígérem, hogy a játékvezetők nem fognak hibázni, mindenkivel előfordulhat ez, és régebben is hibáztak a bírók, mégsem volt ennyi botrány. Ami biztos, a nem becsületesen dolgozó játékvezetőket eltiltjuk, van olyan bíró, aki kéthetes pihentetés után sem került vissza egyetlen keretbe sem. Arra törekszünk, hogy a legfelkészültebb játékvezetőket küldjük a mérkőzésekre, egy évben minimum négy tesztet kell elvégezniük, s csak érdekességképp, nemrég egy vállalkozó kedvű edző ezt három hónapon belül nem tudta megcsinálni. Úgy gondolom, minden egyesület vezetőjének el kell gondolkodnia, mert a botrányokkal a saját munkája is kárba veszik. Meg kell követelni a sportszerűséget" – mondta Dubraviczky Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Djokic nem lehet magyar

Kézilabda - Ana Djokic legkorábban csak 2014-ben lehet magyar állampolgár. Jelenleg sérüléséből… Tovább olvasom