Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Továbbra is tart az ETO veretlenségi sorozata

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában 1:1-es döntetlent játszott a Győri ETO FC együttese a Haladás otthonában. A végeredmény már az első félidőben kialakult, Trajkovic a 21. percben szerezte meg a vezetést, de Kalász egyenlíteni tudott.

Küzdelmes mérkőzésen 1:1-es döntetlent játszott a listavezető Győri ETO FC együttese a Szombathelyi Haladás otthonában. A rendkívül mély talajú pályán Trajkovic góljával a győriek szerezték meg a vezetést, de Kalász távoli lövéssel egyenlített a hazaiaknak. A mérkőzés hosszabbításában Kronaveter piros lapot kapott.

Pintér Attila együttese tizenhat mérkőzés óta veretlen, még az első fordulóban a Debrecen otthonában nem szereztek pontot.

Haladás – Győri ETO FC 1:1 (1:1)
Szombathely, 3500 néző. Vezette: Solymosi (Farkas B., Takács G.)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Halmosi (Devecseri, 84.) – Kalász (Németh M., 67.), Iszlai – Nagy D. (Andorka, 80.), Nagy I. G., Radó – Ugrai. Vezetőedző: Artner Tamás.

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi (Dinjar, a szünetben) – Pátkai, Kamber, Trajkovic – Varga R. (Dudás, 69.), Strestík (Kronaveter, 58.), Koltai. Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Kalász (28.), illetve Trajkovic (21.)

Kiállítás: Kronaveter (91.)

Sárga lap: Radó (54.), Iszlai (69.), Nagy G. (88.), illetve Pátkai (70.), Svec (72.), Koltai (83.)

Artner Tamás: - Gratulálok a csapatomnak, a helyzetek alapján akár nyerhettünk is volna. Nagyon nehéz volt játszani ezen a mély talajon, ám ennek ellenére egy jó mérkőzést láttak a nézők.

Pintér Attila: - Jó mérkőzést játszottunk egy rendkívül mély talajú pályán. Elkerülhető gólt kaptunk, voltak lehetőségeink, de összességében igazságos eredmény született. Gratulálok a fiúknak az egész éves munkáért!Ahogy az korábban várható volt, a rendkívül mély talajú pálya megnehezítette a listavezető ETO helyzetét, hiszen a győriek egyik erőssége a sok passzos támadójáték, így ezúttal inkább a küzdelemre számíthattak a zöld-fehér szurkolók.

A találkozó első negyedórájába a hazaiak birtokolták többet a labdát, főként a győriek térfelén zajlott a játék, ám a szombathelyiek nem dolgoztak ki komolyabb helyzetet és nem okoztak gondot Stevanovicnak.

A kezdeti visszafogott játék után az ETO nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, először Takács fejesét ütötte ki a léc alól Rózsa, majd egy győri szögletet tisztázott nehezen a hazai védelem. A találkozó 21. percében viszont már Trajkovic góljával sikerült megszerezni a vezetést is. Varga remek bal oldali beadására érkezett remek ütemben a támadó, aki könnyed mozdulattal lőtt a kapu jobb oldalába.

Sokáig nem tartott a győriek előnye, hét perccel később Takács mellett Ugrai futott el a jobb oldalon, majd beadása után Kalász lőtte ki a jobb alsó sarkot. Az egyenlítést követően mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, főleg távoli lövésekkel próbálkoztak, de további gólt nem láttak a nézők, így 1:1-es döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünet után mindkét csapat teljesítménye visszább esett, sokkal pontatlanabbul játszottak, mint az első félidőben. A játékosok rengeteget csúszkáltak a sáros talajon, nehezen alakult ki folyamatos játék. Komolyabb helyzetet nem jegyezhettünk fel, főként a küzdelem dominált és sok szabálytalanság tarkította a mérkőzést.

A találkozó 85. percében viszont nagy lehetőség adódott Radó előtt, ám a hazaiak játékosa óriási helyzetben fölé bombázott, de három perccel később Dudás is kihagyott egy ígéretes helyzetet. A hosszabbításban Kronaveter a kiállítás sorsára jutott, a mellette elfutó Radó után rúgott.

Az egy pontnak köszönhetően a győriek tizenhat mérkőzés óta veretlenek, az első fordulóban a Debrecen otthonában kaptak ki.

               
Online közvetítés

Vége a találkozónak!
   
91.p. Kronaveter kapott piros lapot. Radó futott el mellett és utána rúgott.
   
Két perc hosszabbítást mutatott a játékvezető!
   
89.p. Kamber jobb oldali beadása után Dudás lőtt a védő szorításában 5 méterről a kapu bal oldala mellé.

88.p. Nagy G. kapott sárga lapot reklamálásért.
   
85.p. Nagy Gábor futott el a bal oldalon, majd adott középre. Ugrai nem találta el a labdát, de az Radó elé került, aki óriási helyzetben fölé bombázott.
   
84.p. Halmosi helyére Devecseri érkezett a pályára.

83.p. Koltai kapott sárga lapot Nagy Gábor lerántásáért.
   
82.p. Mezőnyben gyűrik egymást a csapatok, nem alakult ki helyzet.
   
80.p. Nagy Dániel helyére Andorka érkezett a Haladásnál.
   
72.p. Svec kapott sárga lapot, Radó arcát találta el egy párharcban.
   
72.p. Ugrai cselezett ki két győri játékost, majd lőtt 18 méterről jócskán a kapu fölé.

71.p. Pátkai kapott sárga lapot, Rózsával szemben szabálytalankodott.

70.p. Szép támaás végén Trajkovic lőtt 18 méterről, de a labda elakadt a szombathelyi védőkben.

69.p. Varga Rolandot Dudás váltotta.

69.p. Iszlai kapott sárga lapot Pátkai felrúgásáért.

67.p. Kalász helyére Németh Márió érkezett a pályára a hazaiaknál.
   
62.p. Ugrai futott el a jobb oldalon, majd adott középre, ám a labda elakadt Pátkaiban. A hazaiak kezezés miatt bünetőt reklamáltak, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest.
   
60.p. Varga három szombathelyi játékost átverve szólozott a pálya közepén, majd lőtt 23 méterről jobb lábbal a kapu jobb oldala felé, de Rózsa fogta a labdát.
   
58.p. Strestík helyére Kronaveter érkezett a pályára.
   
54.p. Radó kapott sárga lapot kezezésért.
   
53.p. Nagy Dániel bal oldali beadsását Takács fejelte ki az érkező Ugrai elől.
   
49.p. Kamber jobb oldalról élesen belőtt beadsáa Strestík fején megcsúszott, így a túl oldalon érkező Trajkovic és Koltai centikkel maradt le a labdáról.
       
46.p. Guzmics hibája után Varga csapott volna le egy Róza felé tartó labdára, de a hazaiak kapusa az utolsó pillanatban menteni tudott.
   
46.p. Elkezdődött a második játékrész!

A szünetben cserélt Pintér Attila, a győriek vezetőedzője. Völgyi helyére Dinjar érkezett a pályára.
       
45.p. Nem hosszabbított a játékvezető, vége az első félidőnek!
   
41.p. Ezúttal Ugrai 18 méteres, középre tartó lövését hárította a győriek kapusa.

41.p. Kiszorított helyzetben Radó lőtt 6 méterről a kapu közepe felé, de Stevanovic magabiztosan fogta a labdát.
   
40.p. Koltai lőtt éles szögből 18 méterről centikkel a jobb oldali kapufa mellé.
   
38.p. Svec adott gurított haza Stevanovic felé röviden, ám a győri kapus kivetődve tisztázni tudott Ugrai előtt.
   
36.p. Varga bal oldali beadása veszélyesen csapódott középre, de Rózsa fogni tudta a labdát.
   
33.p. Az elmúlt percekben mezőnyjátékot láthattak a nézők, továbbra is nehéz mindkét csapat dolga a rendkívül mély talajú pályán.
   
28.p. Egyenlítettek a hazaiak! Ugrai futott el a jobb oldalon, majd középre gurított az érkező Kalász felé, aki állítás nélkül lőtt laposan a kapu jobb alsó sarkába. (1:1)
   
25.p. Iszlai lőtt 18 méterről bal lábbal, laposan kevéssel a bal oldali kapufa mellé.
   
24.p. Varga és Koltai összjátékát követően utóbbi lőtt bal lábbal 14 méterről az oldalhálóba.
   
21.p. Góóóóóóóóóól! Varga bal oldali beadására Trajkovic érkezett középen, aki 6 méterről üresen könnyed bokamozdulattal juttatta a kapu jobb oldalába a labdát. (0:1)
   
20.p. Völgyi bal oldali szabadrúgása után Takács fejelt 5 méterről, a felső léc alá tartó labdát Rózsa bravúrral szögletre ütötte.
       
15.p. Az utóbbi percekben főként a hazaiak birtokolták többet a labdát és a győriek térfelén zajlott a játék.
   
11.p. Ugrai jobb oldali beadását Stevanovic öklözte ki a mezőnybe Nagy G. elé, aki rövid labdavezetés után lőtt 12 méterről, de a próbálkozást Lipták blokkolta.
   
7.p. Bal oldali beadás Nagy Dániel felé szállt, ám a hazaiak játékosa nagy helyzetben nem tudta levenni a labdát, így a játékszere az alapvonalon gurult ki.
   
5.p. Az elmúlt percekben az ETO csapata irányított, szögletet is harcolt ki, de helyzetet nem sikerült kidolgoznia.
           
1.p. A győriek kezdték a mérkőzést!

Haladás – Győri ETO FC
Vezeti: Solymosi (Farkas B., Takács G.)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Halmosi – Kalász, Iszlai – Nagy D., Nagy I. G., Radó – Ugrai. Vezetőedző: Artner Tamás.
Csere: Gőcze (i), Búrány, Szakály A., Andorka, Devecseri, Némeht M., Gyurján.

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi – Pátkai, Kamber, Trajkovic – Varga R., Strestík, Koltai. Vezetőedző: Pintér Attila.
Csere: Molnár P. (k), Dinjar, Dudás, Kronaveter, Pilibaitis, Nicorec, Djordjevic.


Előzetes

A csapatok táblázaton elfoglalt helyezése alapján sima „kettesnek" tűnik az összecsapás, ám az ETO-nak minden bizonnyal majd küzdenie kell az egy pontért. Egyrészt a vasi csapat veszélyesebb, mint amit a tizedik helye tükröz, másrészt minden gárda a listavezetőt akarja legyőzni, harmadrészt a hagyományok alapján mindig van némi presztízsértéke a két csapat közötti meccseknek, negyedszer a pálya nehéz talaja valószínű a hazaiaknak kedvez majd jobban.

Pintér Attila, a győriek mestere nehéz mérkőzésre számít. „Tudjuk, hogy egy játszó, támadást fölvállaló együttes otthonába látogatunk. Szeretnénk győzelemmel befejezni a bajnokságban ezt az évet, ezért mindent el kell követnie a csapatnak, hogy három ponttal térjünk haza Szombathelyről."

Artner Tamás, a hazaiak mestere: „A második fordulóbeli győri meccs után is azt mondtam, hogy nagyon jó csapatuk van a győrieknek, ez most hatványozottan igaz. Magyarország legjobb formában lévő együttese az ETO, amely stabil lábakon áll, s egy jó és motivált edző irányítja. Biztos vagyok benne, hogy a nagy taktikai csatát hozó meccsen mindkét csapat győzelemre fog játszani. Játékosaim a legutóbbi három mérkőzéssel nagyjából rendbe tették az őszt, nagyon fontos volt, hogy ezeken a bajnokikon sikeresen szerepeljünk."

Haladás – Győri ETO FC
Szombathely, 14 óra. Vezeti: Solymosi (Farkas B., Takács G.)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Devecseri – Kalász, Iszlai – Halmosi, Nagy I. G., Radó – Andorka. Vezetőedző: Artner Tamás.

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi – Pátkai, Kamber, Kronaveter – Varga R., Strestík, Koltai. Vezetőedző: Pintér Attila.

A mérkőzésről online tudósítást adunk 14 órától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri Löke ismét jelölt az Év legjobb kézilabdázója címre

A jelöltek között van legutóbbi női győztes norvég Heidi Lökke is, aki jelenleg a Győr klubcsapatát… Tovább olvasom