Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Továbbra is az élen: MTK-ETO 1-3 - fotók

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában megérdemelt 3-1-es győzelmet aratott a Győri ETO FC együttese az MTK otthonában.

Magabiztos játékkal 3-1-re diadalmaskodott a Győri ETO FC együttes az MTK ellen. A zöld-fehérek végig vezetve, szervezett játékot bemutatva megérdemelten győztek a Hidegkuti-stadionban úgy, hogy a játékvezető Lipták és Takács góljait tévesen nem adta meg.


MTK Budapest – Győri ETO FC 1:3 (0:2)
Hidegkuti-stadion, 2000 néző. Vezette: Solymosi (Viszokai, Horváth R.)

MTK: Hegedűs L. - Wolfe, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Zsidai, Vadnai (Nikházi, 76.)– Ladányi (Könyves, a szünetben), Kanta J., Csiki (Balajti, 66.) – Tischler. Szakmai igazgató: Garami József.

ETO: Stevanovic – Tokody, Lipták, Takács Á., Völgyi – Kamber, Pátkai, Trajkovic (Nicorec ,71.) – Koltai (Andric, 76.), Strestík (Dudás, 83.), Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Balajti (75.), illetve Varga R. (30.), Trajkovic (39.), Völgyi (66.)

Sárga lap: Zsidai (67.), Wolfe (70.), illetve Andric (79.), Dudás (92.)

Garami József
: - Az első félidőben nagyon sok hibával játszottunk, két eladott labda után szerezte meg a Győr a vezetést. A második játékrészben megtaláltuk magunkat, de ha előbb sikerül szépíteni, akkor közelebb kerülhettünk volna. Jó mérkőzést láthattak a nézők egy nagyszerű Győr ellen.

Pintér Attila: - Ragyogó mérkőzést játszottunk, ahol a mi akaratunk érvényesült. A játékunkat rákényszerítettük az MTK-ra és a gólokon kívül még voltak lehetőségeink. Köszönjük a nézők buzdítását, csak együtt érhetünk el sikereket.

NBI: MTK-Győri ETO FC 1-3
A mérkőzés elején kissé meglepődtek a győri szurkolók, hogy a korábban megszokott összeállításokhoz képest Svec helyén Tokody, míg a szezonban rendszeresen balhátvédként bevetett Dinjar helyett Völgyi került a kezdőcsapatba. A cseh játékos bokasérülést szenvedett a találkozó előtt, Dinjar viszont a kispadra szorult.

A találkozó első tíz percében kiegyenlített játékot láthattak a nézők, amelyben főként a hazaiak próbálkoztak távoli lövésekkel, de egyszer sem okoztak gondot Stevanovicnak.

A kezdeti visszafogott játék után a győriek is aktivizálták magukat, Varga előtt adódott egy nagy lehetőség, de Vukmir az utolsó pillanatban menteni tudott. Tizenöt perc elteltével a következő lehetőségét már nem hibázta el a győri támadó. Pátkai indítása után Strestík szépen tálalt a hosszú oldalon érkező Vargának, aki tisztán lőhetett egy méterről a hazaiak kapujába.

A vezetés után is a győriek kezdeményeztek, számos helyzetet dolgoztak ki, végül a találkozó 39. percében Trajkovic találatával növelték kétgólosra az előnyt. Varga lövését Hegedűs bravúrral hárította, de a kipattanó labdára Trajkovic érkezett a leggyorsabban, aki estében lőtt három méterről a kapuba.

Magabiztos játékkal, a helyzeteket remekül kihasználó ETO megérdemelten vezetett 2-0-ra az első félidő végén.


Fordulás után hamar két nagy lehetősége is akadt a hazaiaknak, de egyikkel sem tudtak élni, míg a győriek főként a gyors ellentámadásokban bíztak. A találkozó 55. percében Varga szöglete után Lipták egy méterről juttatta Hegedűs kapujába a labdát, de a játékvezető kapustámadás miatt szabadrúgást ítélt a hazaiaknak. A győri védő zavarta az MTK kapusát, de nem szabálytalankodott vele szemben, így egy szabályos góltól fosztották meg az ETO csapatát.

Pontosan tíz perc elteltével a remekül játszó zöld-fehérek három gólosra növelték a vezetést. Bal oldali szögletet követően Völgyi elé került a labda, aki 14 méterről, egy lépés után bal lábbal hatalmas gólt lőtt a kapu jobb felső sarkába.

A folytatásban a megnyugtató előny tudatában magabiztosan játszott az ETO és a találkozó 72. percében végleg bebiztosíthatta volna a győzelmet, ám Takács fejesét lesállás miatt tévesen nem adta meg a játékvezető.


4-0 helyett viszont a hazaiak szépítettek Balajti megpattanó lövésével, majd az utolsó percekben a győriek térfelén zajlott a játék, ám egyszer sem forgott veszélyben Stevanovic kapuja.

Pintér Attila együttese a három bajnoki pontnak köszönhetően továbbra is vezeti a bajnokságot és jövő szombaton újabb győzelem reményében fogadják az Eger csapatát.
Online közvetítés

Vége a mérkőzésnek!

92.p. Dudás kapott sárga lapot visszahúzásért.

Két perc hosszabbítást jelzett a játékvezető!

88.p. Nikházi 16 méteres lövése Takács lábán megpattant a labda és szöglethez jutottak a hazaiak. A pontrúgás után tisztázni tudtak a győri védők.

86.p. Dudás bal oldali szöglete veszélyesen csapódott a hazaiak kapuja felé, a léc alá tartó labdát Hegedűs szögletre ütötte.

85.p. Nicorec indította a középen felfutó Dudást, aki a labda levételét követően 18 méterről lőtt, de a megpattanó próbálkozás az oldalhálóban kötött ki.

83.p. Strestík helyére Dudás érkezett a győrieknél.

79.p. Andric kapott sárga lapot Zsidai felrúgásáért.

74.p. Könyves cselezett a tizenhatoson beül, majd 7 méterről lőtt, de Takács remekül blokkolta a próbálkozást. A jobb oldali szögletet követően Balajti kezelte le labdát, majd 16 méterről elersztett lövése Nicorecen megpattant, amely a kapu bal oldalában kötött ki. (1-3)

72.p. Varga szabadrúgása után Takács négy méterről csúsztatott a kapuba, de a játékvezető tévesen lesállást ítélt.

71.p. A gólszerző Trajkovic helyére Nicorec érkezett a pályára.

70.p. Wolfe kapott sárga lapot, Koltaival szemben szabálytalankodott.

67.p. Zsidai kapott sárga lapot.

65.p. Góóóóóóól! Varga jobb oldali szöglete után Völgyi elé került a labda, aki egy lépés után 14 méterről bal lábbal hatalmas gólt lőtt a kapu jobb felső sarkába. (0-3)

58.p. Varga 18 méteres, jobb lábas pattogós lövését Hegedűs csak vetődve tudta hárítani.

55.p. Strestík szépen futott el a jobb oldalon, majd a középre adott labdáját Pátkai 16 méterről lőtte kapura, de Hegedűs hatalmas bravúrral szögletre ütötte a labdát. Varga beadása után Lipták egy méterről jutotta a kapuba a labdát, de a játékvezető kapustámadás miatt szabadrúgást ítélt a hazaiaknak.

52.p. Könyves 22 méteres, jobb lábas lövése kevéssel ment el a bal kapufa mellett.

48.p. Kanta szögletére berobbanó Tischler öt méterről lőtt méterekkel a kapu fölé.

Elkezdődött a második félidő.

Garami József cserélt a szünetben. Ladányi helyére Könyves érkezett a pályára.
                   
45.p. Nem hosszabbított a játékvezető, vége az első félidőnek!
   
39.p. Góóól! Trajkovic indítása után Varga 12 méterről leadott lövését Hegedűs vetődve védte, ám a labdára Trajkovic csapott le leggyorsabban, aki 3 méterről, estében lőtt a kapuba. (0-2)

37.p. Győri helyzetek. Völgyi indítása után Varga próbálta átemelni a kifutó Hegedűst 15 méterről, de a próbálkozás a kapu jobb oldala mellé szállt.

33.p. Szép játék után Strestík lőtt 14 méterről kapu fölé.

30.p. Góóóóóól! Vezet az ETO! Pátkai ugratta ki a védők mögé bemozduló Strestíket, a cseh játékos önzetlenül passzolt a bal oldalon érkező Varga felé, aki egy méterről lőtt a hazaiak kapujába. (0-1)
    
27.p. Az elmúlt időszakban nem forogtak veszélyben a kapuk, főként mezőnyjátékot láthattak a nézők.

20.p. Trajkovic indította a bal oldalon elfutó Vargát, aki kapura emelt 12 méterről, de a próbálkozása Vukmirról szögletre pattant.    

20.p. Labdaszerzés után Lipták lőtt 32 méterről jobb lábbal méterekkel a kapu fölé.

16.p. Varga 17 métereres bal lábas lapos lövése lecsúszott, amely a hosszú oldalon érkező Koltai felé tartott, aki estében kapura tudta kotorni a labdát, de Hegedűs hárítani tudott.

15.p. Zsidai távoli lövése méterekkel kerülte el a győri kaput.

13.p. Tiscler 30 méteres szabadrúgásába Trajkovic ért bele, ezért a hazaiak szöglethez jutottak. A pontrúgás után tisztázni tudtak a győri védők.

11.p. Sok hibával, illetve sok szabálytlansággal játszanak a csapatok, így rendkívül töredezett a játék.

5.p. Az első öt percben mezőnyjátékot láthattak a nézők, egyik együttes sem veszélyeztette az ellenfél kapuját.

1.p. A hazaiak kezdték a mérkőzést.

MTK Budapest – Győri ETO FC
Budapest, Hidegkuti-stadion. Vezeti: Solymosi (Viszokai, Horváth R.)

MTK: Hegedűs L. - Wolfe, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Zsidai, Vadnai – Ladányi, Kanta J., Csiki – Tischler. Szakmai igazgató: Garami József.
Csere: Groppioni (k), Poór, Nikházi, Nagy T., Pölöskei, Balajti, Könyves.


ETO: Stevanovic – Tokody, Lipták, Takács Á., Völgyi – Kamber, Pátkai, Trajkovic – Koltai, Strestík, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.
Csere: Molnár P. (k), Dinjar, Dudás, Pilibaitis, Lang, Andric, Nicorec.


Előzetes      

Nehéznek ígérkező mérkőzés vár ma a Győri ETO-ra. A zömében fiatalokból álló, a táblázaton harmadik helyezett MTK otthonába látogat.

Ennek ellenére a bajnoki listavezető ETO győzelemre készül a Hungária körúton, annál inkább, mert egy aranyérmes álmokat szövögető együttesnek mindenütt a három pont igényével kell pályára lépnie.

„Egy jó csapathoz látogatunk, az MTK legyőzte a legjobb erőkből álló Videotont és a jó erőkből álló Ferencvárost is. Fontos lesz, hogy jól használjuk ki a helyzeteinket, és minden erőnkkel arra koncentráljunk, hogy meg tudjuk szerezni a három pontot." - fogalmazott Pintér Attila, az ETO vezetőedzője, akit a Honvéd elleni meccs után az MLSZ fegyelmi bizottsága írásbeli megrovásban részesített, mert szóváltásba keveredett Vad II István játékvezetővel, de az MTK ellen ott ülhet majd a kispadon.

MTK Budapest – Győri ETO FC
Budapest, Hidegkuti-stadion. Vezeti: Solymosi (Viszokai, Horváth R.)

MTK: Hegedűs L. - Wolfe, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Zsidai, Vadnai – Könyves, Kanta J., Csiki – Tischler. Szakmai igazgató: Garami József.

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács Á., Dinjar – Kamber, Pátkai, Trajkovic – Koltai, Strestík, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.

A mérkőzésről online tudósítást adunk 18.30-tól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni Máté Ádám címmeccsen kikapott Angliában

Az angliai Slough-ban az IBO szervezet kisváltósúlyú ifjúsági bajnoki címéért szállt harcba Máté… Tovább olvasom