Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Több ezer szurkolót várnak az első győri futballdélutánra

A Győri ETO FC, a Gyirmót és az Integrál-DAC összefogott a szurkolókért.

Közös sajtótájékoztatóra invitálták szerdán az újságírókat a Győri ETO FC, a Gyirmót és az Integrál-DAC vezetői, edzői és játékosai. A témát a szombati városi rangadó, illetve az időben utána következő első osztályú bajnoki találkozó, az ETO–Kaposvár mérkőzés jelentette.

A másodosztályban az Integrál-DAC együttese 16.30 órától a Gyirmót gárdáját fogadja, míg az élvonalbeli mérkőzés 19 órakor kezdődik. Így a labdarúgás győri szerelmeseinek nem kell választaniuk a két program között, mindkettőt megtekinthetik a klubok segítségével.

A három csapat játékosai egyébként nemrég közös fotózáson is részt vettek, sőt, a másodosztályú meccs előtt a három klub színeit képviselő gyerekek viszik be a fair play zászlót a kezdőkörbe.

„Győr igazi futballváros, a fővároson kívül az egyetlen,  amelyben egy NB I-es, az ETO és két NB II-es csapat, az Integrál-DAC és a Gyirmót működik. A három klub összefogását hosszabb távra tervezzük, s ennek keretében rendezzük meg szombaton az első győri  futballdélutánt. Ennek kettős célja van: egyrészt látható legyen, hogy tudunk együtt gondolkodni, másrészt a szurkolóknak igyekeztünk lehetőséget biztosítani arra, hogy mindkét mérkőzést láthassák. A szurkoló nagy kincs a futballban. Bízom benne, hogy mindkét meccsen sokan lesznek" – fogalmazott Reszeli Soós István, az ETO FC szakmai igazgatója.
A városi rangadón akár NB II-es nézőcsúcs is születhet.

A rendező klub, az Integrál-DAC nevében Birkás Tivadar  elnök arra kéri a szurkolókat, hogy a várható torlódások elkerülése érdekében a szokottnál korábban induljanak el a találkozóra, bár a klub felkészült a fogadásukra, hiszen több pénztár lesz nyitva. Horváth Ernő, a Gyirmót SE elnöke szintén jó kezdeményezésnek tartotta a három klub közös fellépését és örül a korrekt kapcsolatnak. Szerinte az lenne a szerencsés a jövőre nézve is, hogy egy erős NB I-es csapat mellett, de vele szorosan együttműködve dolgozna a két másodosztályú klub.

Klement Tibortól, az ETO FC ügyvezetőjétől megtudtuk: a három klub között kiváló az együttműködés, az esetleges ellentéteket inkább a szurkolók generálják. A stadionrekonstrukcióval kapcsolatban a sportvezető elmondta: a munkálatok a tervezett ütemben haladnak.

A keleti oldali fedett lelátó, az öltözőépület és a kollégium, a Magyarországon egyedülálló módon fűthető és alácsövezett centerpálya nyárra elkészül. Az építkezés végső befejezése pedig 2008 elejére várható. A három füves pálya mellett egy fedett és egy szabadtéri műfüves pálya is lesz. A százfős futballkollégium szeptemberben kezdi meg a működését  és várhatóan a két éve elhunyt Fehér Miklós nevét viseli majd. A város futballélete tehát igazán szép jövő előtt áll.
alkalmi csapat: három klubszín, egy gondolat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a tánc

Both József szövetségi edző szerint a magyar U17-es labdarúgó-válogatott képes arra, hogy bejusson a… Tovább olvasom