Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Társukért fociztak Pannonhalmán

Jótékonysági futballtornát szerveztek a súlyos beteg, volt játékos megsegítéséért.

Jótékonysági tornát szerveztek szombaton Pannonhalmán a helyi futballcsapat korábbi, most beteg játékosának megsegítésére.
Maier Ottót (41) egy nagyon súlyos, ritka betegség támadta meg, tavaly szeptember óta egyre romlik az állapota.

Korábbi csapattársai fogtak össze, hogy segítsenek a bajban. A torna – amelyen a hazaiak mellett az NB I-es Lombard Pápa és a szlovákiai Alsószeli vett részt – teljes bevételét a volt játékos gyógykezelésére ajánlották fel.

Közel ötszázan gyűltek össze, köztük egykori edző, csapat- és munkatársak, miközben a beteg futballista könnyeivel küszködve vonult a pályára, hogy kisfiával együtt végezze el a kezdőrúgást.

A pannonhalmi játékosok hátukon Ottó felirattal és – ahogy korábban egykori társuk – 3-as számú mezben léptek a pályára. A bevonulást azonban most nem kísérte buzdítás, s ahogy a beteg futballista, sokan meg is könnyezték azt.

Volt csapattársak, edzők, kollégák, barátok és ismerősök nézték előbb némán, majd megtapsolva, ahogy a kezdőkörben Maier Ottó is megkapta a bajnoki harmadik helyezésért járó bronzérmet. (A megyei igazgatóság képviselői, Kővári András és Tuba József – talán nem véletlenül – ezen a tornán adták át a medálokat.)

Maier Ottó (középen) és kisfia végezték el a mérkőzés kezdőrúgását.
Maier Ottó (középen) és kisfia végezték el a mérkőzés kezdőrúgását.
A pannonhalmi futballcsapat összefogott, s ezúttal nem a pontokért, hanem az egykori társért fociztak a hétvégén. Fotók: H. Baranyai Edina


"Ez több mint egy mérkőzés, örülök, hogy ilyen sokan eljöttek – mondta már a meccs közben Baki Balázs, a Pannonhalma elnöke. – Megmozdult egész Pannonhalma és a megyei futballtársadalom egy része.

Jöttek Pázmándfaluról, Nyalkáról is, ahol Ottó korábban focizott, s volt olyan, aki egymaga tíz jegyet vett. Ottó munkatársai például külön összeget ajánlottak fel.

Az élvonalbeli Pápa és a testvértelepülés, Alsószeli első szóra vállalták a fellépést, szóval emberségből mindenki jelesre vizsgázott" – említette a sportvezető.

"Sokan eljöttek, mindenkinek nagyon köszönöm, aki segített. Nemrég a sógornőm lánya volt beteg, neki segítettünk, most meg én kerültem ilyen helyzetbe – mesélte ezt már Maier Ottó, miközben az egyik pannonhalmi játékos, Csollány Balázs rámutatva, neki ajánlja a pályán éppen elért szépítő találatot.

– Megható, hogy így és ennyien gondoltak rám" – tette mindehhez hozzá a volt játékos.

Bár ezúttal az eredmény másodlagos, meg kell jegyezni, a tornát a helyiek előtt az NB I-es pápai csapat nyerte meg – a Veszprém megyeiek 6–0-ra győzték le a szlovákiai kiscsapatot, majd 3–1-re verték a hazai gárdát – de igazából ezen a napon Pannonhalmán az együttérzés, az összefogás diadalmaskodott.

Olvasóink írták

  • 3. nimpuq 2012. június 25. 21:20
    „Gyógyulj meg Ottó!!!!”
  • 2. zoli78 2012. június 25. 19:44
    „Szép volt, örülök az összetartásnak!”
  • 1. gonzo 2012. június 25. 14:58
    „Ez szép volt,fiúk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrbe jön a Derby County

A Derby County korosztályos csapata is részt vesz azon a nemzetközi utánpótlás tornán, amelyet… Tovább olvasom