Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Szidta a bírót, eltiltották

Labdarúgás - Jövő májusig tiltotta el a kispadtól Gosztola József petőházi edzőt a megyei szövetség. A sportklub elnöke szerint aránytalanul magas büntetést kapott a tréner. A szövetség fegyelmi bizottsága szerint inkább humánus volt a testület, hogy csak ekkora eltiltást szabott ki.

Példa nélküli büntetést kapott a petőházi egyesület – nyilatkozta a hétfői Kisalföldben Piskolti Béla elnök az együttes Nagyszentjános elleni megyei első osztályú találkozója után. A sportvezető igazságtalannak és aránytalannak nevezte az edző, Gosztola József eltiltását, aki hivatalos mérkőzésen jövő májusig nem ülhet le a csapat kispadjára.

Utánanéztünk, miért kapott ekkora eltiltást a tréner. Az esettel kapcsolatban Kószás Bélát, a testület fegyelmi bizottságának vezetőjét és Tamási Gábort, a megyei szövetség főtitkárát kérdeztük meg.
„Az említett edző többször követett már el fegyelmezetlenségeket, visszaesőnek számít, ezért döntöttünk a jövő májusig eltiltás mellett – kezdte Kószás Béla. – A tréner a Bajcs elleni összecsapáson egy vitatott ítélet után megengedhetetlen, durva hangnemben reklamált a játékvezetőnél. A lefújás után minősíthetetlen szavakat használva kísérte egészen az öltözőig a bírói hármast, akiket valószínűleg ezen felbuzdulva a hazai szurkolók egy csoportja még le is köpött."
A bizottság elnöke szerint nemhogy szigorú, hanem kimondottan humánus döntést hoztak.

„A májusig tartó eltiltás miatt, mivel hamarosan vége az őszi szezonnak, nagyjából tíz mérkőzést kell kihagynia az edzőnek. Határozottan kijelenthetem: az elkövetett cselekmény súlyának megfelelő, arányos büntetést kapott a szakvezető."
Az edző mellett a klubot is megbüntette a szövetség rendbontásért.

A petőházi csapat legközelebbi négy hazai találkozóján le kell majd zárni a nézőtér játékoskijáró melletti, 10–10 méteres részét. Ezenkívül a klub saját költségén, két összecsapás erejéig, szövetségi ellenőrt kénytelen fogadni.
Tamási Gábor főtitkár szerint szerencsésebb lenne, ha a mérkőzés utáni nyilatkozataikban az edzők csupán a találkozókkal kapcsolatos véleményüket emelnék ki.

„Sajnos egyre gyakrabban előfordul, hogy nem csak az eltelt kilencven perc eseményeivel kapcsolatban nyilatkoznak a szakvezetők. Az egymásnak történő üzengetések, vádaskodások, idézetek nem vezetnek jóra, csupán a tüzet szítják. Megkérek minden szakvezetőt, a pályán mutatott teljesítményt értékelje, megfelelő hangnemben, sportszerű keretek között" – fogalmazott a főtitkár.

Olvasóink írták

 • 7. MTT 2008. november 24. 16:00
  „Vicc, megmutatta az MLSZ hogy igenis, majd mi....Szánalmasak. Igenis úgy kéne bíráskodniuk, hogy azt ne lehessen vitatni. De, mint tudjuk, ez van. Eszi, nem eszi, akkor büntetünk...Mert megtehetik.”
 • 6. fanclub 2008. november 19. 09:25
  „A szövetség figyelmébe ajánlanám az Angol Labdarúgó Szövetség döntését.
  Az esemény: "Ferguson nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette Mike Deant, ujjával meg is bökte a fekete ruhás sporttársat."
  A határozat: két mérkőzésre szóló eltiltás, amely december 2-án lép érvénybe!!!!

  Úgy látszik ők más szabályok szerint döntenek...
  A megyei fegyelmi bizottság tagjai tükörbe nézhetnek......”
 • 5. ACSA 2008. november 17. 21:36
  „fanclub!
  Tényleg ott álltam,de megpróbálom reálisan nézni a dolgokat!
  További sikereket kívánok petőházi barátaimnak!”
 • 4. fanclub 2008. november 14. 21:16
  „ACSA!

  Nem lehet, hogy Te a "kedvezményezettek" oldalán álltál az ominózus meccsen???”
 • 3. takacsl 2008. november 14. 21:08
  „Szerintem senkinek sincs joga meghatározni, hogy ki, mit nyilatkozhat. A vélemény szabad. A szövetség inkább arról tájékoztatná az egyesületeket, hogy milyen pályázatokkal férhetünk hozzá az EU-s pénzekhez a pályák és öltözök felújítására. Üdv. Takács L.”
 • 2. ACSA 2008. november 13. 20:20
  „Sajnálom Gosztit,mert lelkes csupaszív ember,de ezt a büntetést kiharcolta magának!”
 • 1. fanclub 2008. november 11. 17:26
  „Gartulálok a megyei szövetségnek, ismét nagyot sikerült alkotni. Nagyon tévednek, ha azt hiszik, hogy az ehhez hasonló nevetséges intézkedéssel bármilyen előrelépés történik. El kellene gondolkodni azon, hogy miért pont most és nem máskor? miért pont itt és nem máshol? történt...... Kicsit furcsa, hogy bizonyos renitens helyeken is csak 3-4 havonta fordul elő hasonló....Vajon mi lehet az oka?????
  A büntetés mértékéről: ebben az osztályban volt olyan mérkőzés, ahol a mentők és a rendőrség is megfordult, de nem emlékszem, hogy betiltották a pályát, vagy zárt kapuk mögött rendezték volna a meccseket. Vagy az nem akkora súlyú bűn?
  Javaslatom: tegyék lehetővé, hogy a 3 főszereplőn kívül a többi résztvevő is véleményt nyilváníthasson. Mert ők ugye a saját véleményüket ítéletek formájában meghozzák, az ellen pedig fellebbezésnek helye nincs. A legutolsó gyilkosnak is lehetősége van fellebbezésre/védelemre.....
  Persze a vélemény ugyanaz maradna, mint eddig, csak kicsit kultúráltabb formában, irodalmibb hangnemben fogalmazódna meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vermes az ETO után a Vasasnál?

Labdarúgás - Peter Vermes az ETO történetének első légiósa volt. A jelenleg a Kansas City Wizards… Tovább olvasom