Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Szeptemberre kész a Barátság park

Szabadidősport - Magyarország egyik legkomolyabb szabadidőközpontja valósul meg szeptemberre a győri Barátság parkban. A három pálya közül kettőt be is fednek, így egész évben használható lesz a komplexum.

– A Barátság park műszaki átadása augusztus 19-én lesz, a sportolni vágyók várhatóan szeptember közepén vehetik birtokukba a megszépült pályákat – mondta el lapunknak Borkai Zsolt polgármester. A projekt a terveknek megfelelő ütemben alakul, a határidőket tartani tudják.

A sport- és szabadidőközpont reggel hattól este tízig lesz nyitva, s ingyenesen lehet majd használni, egyedül a szervezett eseményekre – kupák, bajnokságok – kell bérleti díjat fizetni.

– A cél az, hogy mindenkinek, aki sportolni szeretne, lehetősége legyen erre. Természetesen nemcsak a futballistákra gondoltunk, hiszen lesz streetballpálya, vagyis a kosarasok is hódolhatnak szenvedélyüknek, s lesznek pingpongasztalok is, de lehet lábteniszezni vagy kézilabdázni is. Családokban gondolkozunk, így a kisgyerekeknek lesz játszótér, s az idősebbek is megtalálják majd a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét – tette hozzá a város első embere, aki kiemelte: a két szélső pályát befedik – erre már megvan a forrás –, így télen-nyáron lehet használni. A középső centerpálya körül pedig egy 3–400 néző befogadására alkalmas lelátót is kialakítanak.

– Bátran mondhatom: az ország egyik legmodernebb, legkomolyabb szabadidőközpontját adhatjuk át hamarosan a győri polgároknak – fogalmazott Borkai Zsolt.

A focipályák műfüves borításúak lesznek, a futópálya pedig rekortán. A kiszolgálóépületben kulturált öltözők állnak majd a sportolók rendelkezésére, sőt, a teraszról is nyomon követhetik az érdeklődők a mérkőzéseket.

Azzal kapcsolatban, hogy a park tőszomszédságában lévő Adyvárosi Sportcentrumnak (közismert nevén Grabo-sátor) mi lesz a sorsa, arról csupán annyit mondott Borkai Zsolt: erről egyelőre nincs döntés.

Olvasóink írták

 • 4. kisem 2009. augusztus 08. 11:09
  „ad. #3.)
  Nem, azokra -most sem- gondoltak.

  Más.
  Nap mint nap arra járok, így módomban áll követni az eseményeket.
  A héten megkezdték a középső pálya lelátóinak építését, és azonnal szembeötlővé vált, hogy a tervező -megint- nem komplex egészként kezelte a kérdést.
  A már korábban telepített palánkok miatt, a lelátók alsó két sorában helyet foglalók semmit sem fognak látni magából a pályán folyó játékból, bemutatóból, maximum a pályán tartózkodók fejét, jó esetben a felső testét fogják látni.
  Magyarán, ez a lelátó a célnak nem felel meg, a kapacitásának a fele használhatatlan.”
 • 3. tissot67 2009. június 29. 13:04
  „T.Építettők!
  Nagyon szép és jó, csak 1 pici kérdés - hol van hozzá elég parkoló - az ottlakókra senki nem gondolt??”
 • 2. soppet 2009. június 29. 12:31
  „Kedves Zsolt!
  A sportkedvelő és a tömegsportban résztvevők nevében köszönjük a város vezetésének ezt az elkészülte után, nagyszerű létesítményt.
  Az építés menete és az ott felvonultatott humán erők nagyságrendje azonban elgondolkodtató. A hírek szerint a KOMSZOL más most elérte a költségkeret határát. Érdemes lenne utána nézni ennek!”
 • 1. asher11 2009. június 28. 04:19
  „-aztan oktoberre hasznalhatatlanna verik egyesek,aki nem birnak a F....kkal!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre közelebb Sopronhoz az Integrál-DAC

Labdarúgás - Pénteken pont kerülhet a DAC ügyének végére, az NB II-es jogokat birtokló társaság és… Tovább olvasom