Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Szép éveket remél Mosonmagyaróváron Tokody Tibor

Kilenc év után köszönt el az ETO-tól Tokody Tibor, aki előbb játékosa, majd legutóbb a klub technikai igazgatója volt. Az NB III-as Futura Mosonmagyaróvárban újra futballozik és elkezd edzősködni is.
Az átigazolási időszak egyik meglepetése volt, hogy Tokody Tibor, az ETO korábbi játékosa, majd technikai igazgatója az NB III-as Futura Mosonma- gyaróvárba szerződött.

A szurkolók körében népszerű kétszeres válogatott „Toki" szeptember 1-jén lesz 35 éves.

Az ETO-ban 2006 óta játszott és egy bajnoki arany-, három bronzérem, két kupaezüst és egy Szuperkupa-győzelem részese volt.

– Az ETO-nál az új vezetés nem tartott igényt a munkámra, ezért el kellett jönnöm a klubtól – kezdi Tokody Tibor. – Pontosabban még bejárok a stadionba, mert alkalmazásban vagyok, amíg tart a kft. felszámolása. Nem indokolták meg a vezetők, hogy miért nem számítanak rám, én meg tartom magam annyira, hogy nem érdeklődtem emiatt. Felnőtt ember vagyok, tudomásul vettem a döntést. Sértődöttség nincs bennem, de azért rosszulesik, ami történt.

Tokody Tibor
Tokody Tibor


Az elmúlt kilenc évben Tokody Tibor megszerette a klubját és Győrt is, a környéken telepedett le, ezért úgy gondolta, mindenképpen ebben a régióban akarja folytatni az életét.

– Olvastam én is az újságokban, hogy esetleg az Újbuda játékos-edzője leszek, de ez csak egy nyári kacsa volt – folytatja a futballista. – Úgy éreztem, hogy szeretnék újra futballozni, még van bennem néhány jó év.

Ezért megkerestem Drescher Ottót, a Mosonmagyaróvár elnökét, akit régebbről ismertem, mert együtt végeztünk egy MLSZ által rendezett képzésen. Beszélgettünk, kiderült, hogy edzőként is számítanának rám, így örömmel mondtam igent a Mosonma- gyaróvárnak. Hogy melyik korosztály edzője leszek, azt még nem tudom, csak az iskolai szünet után dönt erről a klub vezetése. Sok gyerek focizik az óvári klubnál, talán nagyobb támogatást is megérdemelnének. Örülök, hogy elkezdhetem az edzői munkát, mert bár meccseltem az ETO-nál az NB I-ben is, de az ismert körülmények miatt azt nem nevezném edzősködésnek – neveti el magát Tokody Tibor.

Az NB III-as Lajta-parti együttesnél új szelek fújnak a nyártól. Átalakult a szakmai stáb és alaposan megerősítették a játékoskeretet. Nem titkolt vágy a feljutás az NB II-be.

– Tetszett, hogy komoly célért játszhatok, erős a keret, ezért is döntöttem a Mosonmagyaróvár mellett – említi végül a futballista. – Meglátjuk, hogy Vágó Attila edző milyen poszton számol velem. Most a legfontosabb az, hogy utolérjem magam, mert másfél éve nem játszottam, ezért van bepótolnivalóm. Csatárként kezdtem a pályafutásomat, aztán játszottam a középpályán és a végén a hátvédsorban is. Szerintem Vágó Attila is inkább támadóként számít rám. Sok apró kis győztes gólocskával segíteném az Óvárt a célok elérésében és bízom benne, hogy a végén velünk együtt az ETO is feljut majd az NB II-be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Argentin válogatott kapust igazolt a Manchester United

A 28 éves, világbajnoki ezüstérmes hálóőr, Sergio Romero legutóbb a Sampdoriát erősítette, de ott… Tovább olvasom